Mister Minit stroomlijnt applicatietoegang met Interoute’s Networked Cloud

Outsourcing naar Interoute’s datacenter, veilige datanetwerk en colocatie, reduceert kosten en bespaart tijd

  • Bedrijfsnieuws van
  • Interoute
  • geplaatst op
  • 24 november 2015 15:14 uur

De Minit Groep, Europees marktleider op het gebied van snelreparatiediensten van onder andere schoenen, uurwerken en smartphones, kiest voor een hybride set-up en brengt een groot deel van hun ICT-infrastructuur onder in het state-of-the art colocatie-datacenter van Interoute, eigenaar van een van Europa’s grootste netwerken en van een wereldwijd cloudserviceplatform. Het nieuwe datacenter van Interoute in Gent staat in rechtstreekse verbinding met alle kantoren van de Minit Groep via een MPLS-netwerk, dat de vestigingen ook onderling met elkaar verbindt.

Mister Minit is met zijn Belgische roots inmiddels actief in dertien landen en heeft meer dan 2.100 werknemers in dienst, die werken in 1.100 verschillende winkels. Door middel van een MPLS-netwerk staan de hoofdkantoren van de Minit Groep in Engeland, Frankrijk, Zwitserland, Polen, Duitsland en België met elkaar in verbinding en met het colocatie-datacenter in Gent. Al die vestigingen werken met bedrijfskritieke applicaties, zoals apps voor het verwerken van orders en financiële rapportages, die een goede aansluiting op de IT-infrastructuur vereisen.

Het bedrijf maakte eerder, vóór de overstap naar Interoute, gebruik van een eigen datacenter, dat in het hoofdkantoor stond. Het gebruik van een fysiek, single datacenter bood te weinig opties voor het maken van disaster recovery connecties. Minit wilde overstappen naar de cloud. Het bedrijf koos voor de colocatie diensten van Interoute, omdat het Interoute-datacenter het mogelijk maakt de bestaande IT-netwerken en -infrastructuur direct aan te sluiten op het wereldwijde cloud-servicesplatform en van deze resources gebruik te maken hoe en wanneer dat nodig is.

“Dankzij de samenwerking met Interoute kunnen we onze IT-afdeling veel efficiënter inzetten. De focus verschuift naar het ondersteunen en verder ontwikkelen van de business op de winkelvloer en ook online. We kunnen applicaties nu stroomlijnen op een internationaal niveau en ze succesvol hosten in het Interoute datacenter”, zegt Philippe Barbry, ICT Director bij de Minit Groep.

“De reden voor Mister Minit om te kiezen voor Interoute sluit aan bij de actuele ontwikkelingen in de markt, waarbij IT en business steeds meer één geheel vormen”, zegt Martijn ten Kate, Country Manager van Interoute Nederland. “Door Mister Minit te ondersteunen op het gebied van connectiviteit, colocatie en toegang tot cloud services, kan het in-house IT-team focussen op applicatie ontwikkeling die hun business ondersteunt.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.