Motiv introduceert snelle en veilige bestandsuitwisseling met mSafe Direct

  • Bedrijfsnieuws van
  • Motiv
  • geplaatst op
  • 28 april 2014 09:45 uur

ICT Security-specialist Motiv introduceert ‘mSafe Direct’ voor het snel en eenvoudig delen van documenten met één contactpersoon.

mSafe Direct vormt een belangrijke uitbreiding van mSafe, het Motiv-platform voor het uiterst veilig uitwisselen van gevoelige documenten. De basis van Motiv mSafe is een werkruimte die een organisatie bijvoorbeeld per project, klant of contactpersoon aanmaakt en die alleen toegankelijk is met een gebruikersnaam, wachtwoord en een sms-code. Gebruikers kunnen vervolgens bestanden uploaden naar de werkruimte.

Met mSafe Direct is het nu ook mogelijk om – zonder eerst een werkruimte aan te maken – tot maximaal tien documenten rechtstreeks met één contactpersoon te delen. Vijf dagen na uploaden worden de documenten automatisch verwijderd. De uploaddata worden voortaan getoond in een aparte kolom in de gebruikersinterface.

Daarnaast voert Motiv enkele wijzigingen door die het gebruik laagdrempeliger maken. Zo is er een pagina toegevoegd met Frequently Asked Questions waar de gebruiker antwoorden kan vinden op de meest gestelde vragen. Als de gebruiker zijn vraag niet terugvindt, is er een mogelijkheid om een vraag te stellen vanuit de FAQ-pagina.

Continu verbeterd

Sinds de introductie van mSafe in februari 2013 heeft Motiv de functionaliteit van het platform al op vele punten uitgebreid. Zo is het sinds kort standaard mogelijk om mSafe te koppelen aan Microsoft Active Directory, waardoor gebruikers snel en eenvoudig toegang krijgen tot mSafe-werkruimtes. Ook is de mogelijkheid toegevoegd om permanente werkruimtes aan te maken. Eerder waren al de controlemogelijkheden verder uitgebreid. Zo krijgt de beheerder van een werkruimte nu te zien:

  • wie op welk moment een bepaald document heeft geüpload, gedownload of gewijzigd,
  • of er een virus is aangetroffen en
  • wat het laatste moment van inloggen is geweest.

Updates die beschikbaar komen, zijn direct en zonder extra kosten beschikbaar voor alle gebruikers van mSafe. “Hieruit blijkt de kracht van Motiv’s cloudpropositie”, zegt Bastiaan Schoonhoven, marketingmanager bij Motiv. “Voor de opkomst van cloudcomputing verscheen er misschien één keer per jaar een nieuwe release van een softwareproduct, en om gebruik te kunnen maken van de nieuwe features werd je als gebruiker gedwongen om een nieuwe licentie aan te schaffen. Met dat model rekenen we nu genadeloos af.”

Veiligheid als uitgangspunt

Motiv mSafe is speciaal ontwikkeld voor het uitwisselen van zakelijke documenten, zoals personeelsdossiers, medische dossiers of financiële informatie. Uitgangspunten zijn maximale veiligheid en betrouwbaarheid. Zo zijn sterke authenticatie, scanning op malware en versleuteling standaard. Door de dienst continu te bewaken, wordt oneigenlijk gebruik van het platform voorkomen.

Bastiaan Schoonhoven: “Motiv mSafe biedt de beheerder van een werkruimte de informatie die nodig is bij het aantonen van compliance of het overleggen van een auditlog. Daarmee zijn bedrijven niet alleen verzekerd van een uiterst veilige bestandsuitwisseling via internet, maar blijven ze ook volledig ‘in control’ over hun eigen gegevens. Die controle ontbreekt bij consumententoepassingen als Dropbox, Google Drive of WeTransfer.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.