Motiv sluit zich aan bij Dutch Hosting Provider Association als businesspartner

  • Bedrijfsnieuws van
  • Motiv
  • geplaatst op
  • 16 januari 2014 12:50 uur

Motiv heeft zich als businesspartner aangesloten bij de Dutch Hosting Provider Association (DHPA). Hiermee ondersteunt de ICT Security-specialist de doelstelling van de DHPA om de zeer sterk groeiende hostingmarkt transparant te houden voor haar eindgebruikers. Daarnaast zet de DHPA zich in voor kwaliteit en professionaliteit waarbij informatiebeveiliging een steeds grotere aandacht verdient. Motiv is bij uitstek de partij om een bijdrage te leveren aan die aandacht voor informatiebeveiliging binnen de hosting- en cloudproviderbranche.

De stichting DHPA is een samenwerkingsverband van marktleidende hosting- en cloudproviders en marktleidende leveranciers. De DHPA vertegenwoordigt een sector die in de afgelopen decennia is uitgegroeid tot een factor die van belang is voor de gehele economie. De Nederlandse online sector faciliteert meer dan twintig procent van de gehele e-commerce-omzet in Europa en is daarmee een van de grootste ter wereld. Met het hanteren van kernwaarden als professionaliteit, kwaliteit en transparantie dragen DHPA-deelnemers bij aan het vertrouwen in de online industrie.

Dagelijks worden er miljarden transacties uitgevoerd via het internet, besteden organisaties hun ICT-zaken uit en gaan nieuwe en innovatieve internetdiensten online. Online diensten worden geleverd door bedrijven en particulieren die hun sites en applicaties onderbrengen bij een hostingbedrijf. Dienstverleners beloven zonder uitzondering hoge beschikbaarheid en uitstekende informatiebeveiliging, maar aan hun brochure en site is niet af te meten in hoeverre deze beloftes zijn geborgd door effectieve management-controls. Die geringe transparantie ten aanzien van serviceniveaus en kwaliteit kan gemakkelijk leiden tot een verkeerde keuze terwijl uitval van diensten en het lekken van gegevens steeds vaker een grote, zelfs maatschappelijke impact blijkt te hebben.

Die afhankelijkheid van hosting- en cloudproviders en de toename van het aantal bedreigingen op het internet resulteert in aandacht voor informatiebeveiliging, continuïteit, bestrijding van cybercrime en onrechtmatige content en de juridische implicaties van hosting en as-a-service.

Naast de dienstverlening op het gebied van informatievoorziening en -beveiliging biedt Motiv zelf ook cloud- en datacenterdiensten aan. “Wij zetten volledig in op secure hosting, e-mail- en websecurity uit de cloud en een in eigen huis ontwikkelde clouddienst voor uiterst veilige bestandsuitwisseling voor de zakelijke markt, mSafe genaamd”, aldus Ton Mooren, algemeen directeur van Motiv. “Als businesspartner van de DHPA committeren we ons dan ook aan hun kwaliteitseisen. Daarmee willen we laten zien hoeveel waarde we hechten aan continue verbetering van onze dienstverlening en onze klanten een extra zekerheid bieden dat de beschikbaarheid, veiligheid en vertrouwelijkheid van hun IT-systemen bij Motiv zijn gewaarborgd.”

Michiel Steltman, directeur bij de DHPA: “Wij zijn blij met de beslissing van Motiv om toe te treden als businesspartner. Motiv heeft een uitstekende naam als leverancier van IT Security-oplossingen. De online sector heeft groeiende behoefte aan technologieën zoals IDP/IPS. Als DHPA moedigen we alle ontwikkelingen en investeringen aan die bijdragen aan een continue verbetering van kwaliteit, veiligheid en professionaliteit van onze deelnemers en de sector als geheel.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.