Nationale Datacenter Dag 2016 start bij The Datacenter Group Delft

Event: Nationale Datacenter Dag #DCdag2016


Tijdens de Nationale Datacenter Dag op 14 juni 2016 opent een merendeel van Nederlandse datacenters haar deuren voor het grote publiek. De open dag wordt onder andere georganiseerd door de brancheorganisatie DDA (Dutch Datacenter Association) en The Datacenter Group uit Delft. Tijdens deze dag wordt bij The Datacenter Group het Dutch Datacenter Report 2016 overhandigd aan een respectvolle kracht uit de ondernemerswereld.

Bezoek “de Cloud”
Het doel van de Nationale Datacenter Dag is om de Nederlandse datacenters op een positieve manier onder de aandacht brengen bij het (zakelijk) publiek. Veel mensen realiseren zich nog steeds niet dat onze alledaagse handelingen door datacenters heen en weer bewegen. Al deze data (jouw en mijn gegevens) worden in datacenters zoals dat van The Datacenter Group opgeslagen. Denk bijvoorbeeld aan werkplekken in de Cloud, het overmaken van geld, de ANWB bellen bij pech, het drukken op de noodknop in een ziekenhuis of het in- en uitchecken met je OV-chipkaart. Daarnaast zijn al onze internet devices gekoppeld aan het internet. Dit wordt ook wel The Internet of Things genoemd. In de wereld van morgen wordt dit alleen maar meer. Een kijkje nemen in het centrum van de toekomst? Meld je dan aan voor een bezoek bij The Datacenter Group Delft. Meer weten over DDA kijk dan hier.

Het nieuwe goud dat data heet
Vorig jaar groeide de Nederlandse datacenter sector weer met dubbele cijfers*. Datacenters spelen een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Zonder online services staat Nederland stil. Al deze diensten als Cloud, mobiele Apps en andere digitale toepassingen worden verzorgd vanuit datacenters. Een goede infrastructuur is van essentieel belang voor het goed functioneren van deze diensten. Datacenters vormen daarmee het fundament van onze (digitale) economie.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.