NBIP en Huawei werken samen bij verbeteren cyber resilience in de Nederlandse markt

Huawei Anti-DDoS Solution is geselecteerd voor beveiligingsproject van de NBIP, een gerenommeerde ISP alliantie in Nederland

  • Bedrijfsnieuws van
  • Huawei
  • geplaatst op
  • 2 juli 2014 09:42 uur

Huawei, een toonaangevende wereldwijde ICT dienstverlener, is als eerste geselecteerd als leverancier van de anti-DDoS dienst van de Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP). NBIP is een gerenommeerde non-profit alliantie van Internet Service Providers (ISP) in Nederland. NBIP biedt on-demand DDoS traffic cleaning services voor tientallen grote en kleinere ISP’s. Huawei heeft high-end anti-DDoS apparatuur van de serie AntiDDoS8160 ingezet voor dit project. Deze apparatuur biedt meer dan 100 Gbps beveiligingsperformance voor de NBIP en ondersteunt de alliantie in het bouwen van veiliger en betrouwbaarder dienstverlening.

In de afgelopen jaren hebben een groeiend aantal DDoS-aanvallen voor enorme veiligheidsproblemen gezorgd voor service providers en enterprises. In Nederland hebben DDoS-aanvallen de dagelijkse activiteiten van een groot aantal datacenters beïnvloed. NBIP is daarom begonnen met de ontwikkeling van effectieve anti-DDoS-oplossingen ter verdediging tegen DDoS-aanvallen, met als doel voor haar deelnemers de continuïteit van de dienstverlening te garanderen en de veiligheid te verbeteren.

Om de beste anti-DDoS oplossing te kiezen heeft NBIP een vrij strikt testproces opgezet dat meer dan drie maanden duurde. Uiteindelijk is de anti-DDoS oplossing van Huawei als eerste geselecteerd voor het project. Alex Bik, voorzitter van NBIP, zegt: “Alle testen zijn uitgevoerd door de NBIP medewerkers, bijgestaan ​​door senior ISP engineers van verschillende aangesloten ISP’s. Dit was een grote uitdaging voor alle deelnemende aanbieders van de competitietest, waarbij gebruiksgemak en strikte eisen voor het snel ondervangen van een DDoS aanval direct het eindresultaat beïnvloedden. Een complete set functies en doelmatigheid van de beveiliging waren de speerpunten van deze test. De Huawei Anti-DDoS oplossing presteerde beter dan andere anti-DDoS-oplossingen. De Huawei anti-DDoS-oplossing bleek een twee keer zo hoge performance in het ondervangen van aanvallen als gemiddeld in de industrie te hebben en reageerde binnen twee seconden op een aanval. De oplossing bleek accuraat en beschikte over een bijzonder grote verwerkingscapaciteit. Tevens beschikt de oplossing over een gebruiksvriendelijk management systeem.”

Huawei is ervan overtuigd dat de succesvolle samenwerking tussen NBIP en Huawei de cyber resilience op de Nederlandse markt aanzienlijk zal bevorderen. Theo van Andel, Marketing Manager van Huawei: “We zien een toename van zowel het aantal DDoS-aanvallen als de gebruikte bandbreedte tijdens deze aanvallen. Met de service die NBIP nu aanbiedt, gebaseerd op onze high-end anti-DDoS oplossing, zullen ISP’s en hosting providers nu in staat zijn hun klanten effectief en tegen zeer aantrekkelijke tarieven te beschermen tegen dit soort aanvallen.”

De NBIP biedt haar anti-DDoS dienstverlening aan onder de noemer “de Nationale Anti-DDoS Wasstraat (NaWas)” en is toegevoegd aan het dienstenpakket als value-added service (VAS).

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.