Nederlander wil bestanden opslaan in Nederlandse cloud

Privacy geen wisselgeld voor gratis cloudopslag

  • Bedrijfsnieuws van
  • TransIP
  • geplaatst op
  • 19 januari 2016 11:40 uur

Tachtig procent van de Nederlanders zien het liefst dat hun persoonlijke bestanden in de Nederlandse cloud worden opgeslagen. Dit blijkt uit onderzoek van marktonderzoekbureau Team Vier in opdracht van TransIP. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat Nederlanders veel waarde hechten aan hun privacy in de cloud. Analyse van de bestanden is voor zes op de tien Nederlanders geen acceptabele voorwaarde voor het gebruik van gratis cloudopslag.

Miljoenen Nederlanders slaan hun muziek, foto’s en filmpjes op in de cloud. De keuze voor aanbieders van cloudopslag is beperkt, waardoor gebruikers al snel zijn overgeleverd aan grote buitenlandse aanbieders. Die vallen onder een andere wet- en regelgeving, waardoor het voor Nederlanders onduidelijk is wat er met hun data kan en mag gebeuren. Daarnaast maken aanbieders als Google er geen geheim van dat bestanden geanalyseerd worden, bijvoorbeeld ten behoeve van adverteerders.

Bernd Hoeksma bij TransIP, vertelt: “Nederlanders realiseren zich maar al te goed dat je online kwetsbaar bent. Dat was voor ons de reden om STACK te lanceren. Hiermee ben je er van verzekerd dat al je data in Nederland wordt opgeslagen en je bestanden niet worden geanalyseerd.”

Marktonderzoekbureau Team Vier heeft in opdracht van TransIP onderzoek gedaan naar de houding van Nederlanders ten opzichte van cloudopslag. De data zijn online verzameld met een korte vragenlijst. De steekproef bestond uit 524 respondenten representatief voor de Nederlandse bevolking. De volledige resultaten van het onderzoek zijn op aanvraag bij ons verkrijgbaar.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.