Nederlandse digitale sector kan tijdens handelsmissie grote stappen maken in Silicon Valley


Onlangs riep een aantal van de grootste techbedrijven uit Silicon Valley Nederland op om het gunstige vestigingsklimaat te handhaven. Die oproep kwam niet als een verrassing: Nederland is een aantrekkelijke vestigingsplek voor techbedrijven uit Silicon Valley. Onder meer Facebook, Microsoft en Twitter bedienen de rest van Europa met als fundament Nederlandse datacenters en de digitale infrastructuur. De band tussen de Nederlandse digitale sector en Silicon Valley is innig. Alle reden dus voor Digital Gateway to Europe om in samenwerking met DINL en Handelsroute.nl van 23 tot en met 28 oktober een handelsmissie te ondernemen met als doel Silicon Valley en de High Tech Polder verder bij elkaar te brengen.

Silicon Valley is het grootste en snelst groeiende digitale ecosysteem ter wereld en is nog altijd de plek waar de meeste innovaties ontstaan. Maar dat betekent niet dat het een gesloten wereld is. Ondernemers in Silicon Valley beseffen als geen ander dat openheid en de bereidheid om nieuwe samenwerkingen te onderzoeken de basis zijn voor hun succes.

Marc Gauw, mede-organisator van deze missie daarover: ‘Eerdere handelsmissies naar Silicon Valley waren ontzettend inspirerend. De tech- en startup cultuur straalt een enorme positieve energie uit die erg stimuleert om nieuwe ideeën te ontwikkelen en samenwerkingen aan te gaan. Wat vooral opvallend is, is dat de mensen daar, of ze nou op C-level opereren of net begonnen zijn met hun startup, heel toegankelijk zijn en je met veel enthousiasme te woord staan. Niet alleen als je daar als relatieve buitenstaander komt, maar ook onderling: er is de laatste jaren een heel interessante kruisbestuiving gaande tussen startups en de grote tech ondernemingen waardoor verrassende nieuwe diensten tot stand komen.”

Naast sfeer, zal de reis gekenmerkt worden door een stevig inhoudelijk programma. Stijn Grove, directeur van Digital Gateway to Europe: “Een belangrijk topic dat op dit moment in de Valley speelt, en overigens ook onder digitale entrepeneurs in Nederland, is de match tussen de behoefte aan innovatie en knappe koppen. Het is zelfs voor de grootste techgiganten uit de Valley moeilijk om op eigen initiatief nieuwe de innovaties te realiseren die noodzakelijk zijn om uit te kunnen breiden in Europa. Het komt dan ook steeds vaker voor dat zij de samenwerking zoeken met partijen op het Europese continent om hun ambities in de Europese markt te kunnen realiseren. Voor veel Amerikanen is Nederland een vertrouwd landingspunt om de rest van Europa te bedienen.”

Om te weten te komen wat er precies speelt, zullen onder andere de ARM Techcon beurs, LinkedIn, Hewlett Packerd Enterprise, Stanford University en de Carlyle Group worden bezocht, een van de grootste private equity investeringsmaatschappijen ter wereld. Daarnaast zullen er meerdere netwerkmomenten worden georganiseerd en is er tijdens de bedrijfsbezoeken uitgebreid gelegenheid om nieuwe contacten op te doen.

De banden zijn sterk, er is uitgebreide ondersteuning van het Netherlands Foreign Investement Agency (NFIA) en het Nederlandse consulaat in San Francisco, en ondernemers uit Silicon Valley zoeken voortdurend naar nieuwe mogelijkheden in Europa. Wees daarom een pionier zoals ze die in de Valley graag zien en ga mee met deze unieke handelsmissie.

Meer informatie: www.digitalgateway.eu

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Abbatis
Raf Vantongerloo: De eigenaar van dit éénmanszaakje is niet alleen een ontzettende eikel, hij is ook technisch volle...

SIDN halveert tarieven om .nl-domeinnaam uit quarantaine te halen
Jaap Urban: Waarom vraagt iedere provider dan nog steeds de hoofdprijs hiervoor?!?! Webreus: 45 euro

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...