Nines NEN 7510 gecertificeerd

  • Bedrijfsnieuws van
  • Nines
  • geplaatst op
  • 15 september 2014 11:25 uur

Na het behalen van de ISO 27001 certificering is Nines nu ook NEN 7510 gecertificeerd. NEN 7510 is in Nederland de norm voor de door de Inspectie Gezondheidszorg (IGZ) verplichte informatiebeveiliging van zorginstellingen.

“De norm NEN 7510 staat binnen de zorgsector garant voor het waarborgen van de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van alle privacy gevoelige informatie.”
Jurgen Voogd (Security Officer) heeft dit traject begeleid en benadrukt: “Door de veranderingen op het gebied van eHealth is de zorgsector in ontwikkeling. Deze certificering is voor ons dan ook een vereiste om zorginstellingen in de toekomst te ondersteunen.”

Onze opdrachtgever Medicore ontwikkelt en levert webbased elektronische patiëntendossiers aan zorginstellingen. Algemeen directeur Boris Hololtcheff: “De hosting van ons EPD wordt verzorgd door Nines. Met de certificering van Nines zetten al onze opdrachtgevers in één keer een grote stap naar hun eigen NEN 7510 certificering.”

De audit is uitgevoerd door ing. Edward van Egmond (manager IT Audit) en ing. Chris van Aken (IT Auditor) van audit en adviesbureau Noordbeek.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.