NetApp introduceert oplossingen om de controle te verbeteren en het verplaatsen van data in de hybrid cloud te vereenvoudigen

Uitgebreide datafabric-oplossingen en -services versnellen datatoegang en zichtbaarheid én verbeteren dataprotectie en beveiliging

 • Bedrijfsnieuws van
 • Netapp
 • geplaatst op
 • 1 november 2016 13:45 uur

“Dit is het cloudportfolio dat we zoeken; het heeft onze levens veel eenvoudiger gemaakt”, aldus Iain Rouse, Group Director — Cloud, TechnologyOne. “Na een uitval van drie dagen door een overstroming, zijn we bij elkaar gaan zitten en hebben gezegd ‘dit nooit meer’ en zijn we samen gaan werken met NetApp en AWS. Zij zorgen namens ons voor een deel van onze meest complexe engineering. En het beste is dat we dit gebruiken tegen een maandelijkse vergoeding.”

NetApp (NASDAQ: NTAP) heeft vandaag nieuwe datafabric-oplossingen en -services aangekondigd die de controle maximaliseren en de veiligheid bij het verplaatsen van data in de hybrid cloud verbeteren. Het bedrijf heeft ook nieuwe versies van de technologieën NetApp® AltaVault™, StorageGRID® Webscale en SnapCenter® geïntroduceerd om klanten te helpen overal in de cloud meer uit hun data te halen.

“Bedrijven verbreden hun visie van de cloud met de transformatie van bestaande applicaties en IT-omgevingen, waardoor ze beter schaalbaar, uitbreidbaar en flexibeler zijn”, zegt Rick Villars, Vice President, Datacenter and Cloud, IDC. “Datamanagementservices zoals de nieuwe datafabric-oplossingen van NetApp zorgen voor de effectievere verplaatsing en controle van data binnen datacenters van bedrijven en in steeds meer cloudomgevingen.”

Nieuwe datafabric-oplossingen en -services

Terwijl klanten hun IT aanpassen aan het digitale tijdperk, willen ze de flexibiliteit om data en computingresources overal te gebruiken. Met de nieuwe datafabric-oplossingen en -services van NetApp kunnen klanten data, beheren, beveiligen en verplaatsen in on-premises resources en public-cloudresources om de IT-omgeving te ontwikkelen die aan het beste hun behoeften voldoet. Tot de aankondigingen van vandaag behoren onder meer:

 • Cloud Sync Service: deze on-demand oplossing op basis van Software-as-a-Service vereenvoudigt het gebruik van cloudservice door gebruikers in staat te stellen data continu te synchroniseren tussen on-premises storage en AWS Simple Storage Service (S3) in de cloud. Klanten krijgen meer zicht op hun data door naadloos gebruik van AWS-analysetools bij on-premises data. Ze profiteren van een lagere Total Cost of Ownership door alleen te betalen voor cloudresources wanneer ze deze nodig hebben. Cloud Sync is momenteel verkrijgbaar via de AWS-marktplaats.
 • NetApp Private Storage (NPS) as-a-Service: NetApp breidt de beschikbaarheid van NPS voor Cloud uit door de oplossing aan te bieden als service in een groeiende samenwerking met partners zoals Arrow, Faction, ASE, DARZ en ThinkOn. Dit nieuwe verbruiksmodel op basis van opex, waarbij colocatiepartners worden betrokken zoals Equinix, stelt gebruikers in staat om cloudcapaciteit, performance en kosten te schalen. Met de architectuur van NetApp (patent aangevraagd) kunnen klanten ook veilig en tegelijkertijd verbinding maken met meerdere public clouds.
 • Cloud Control voor Microsoft Office 365: deze SaaS-oplossing biedt een eenvoudige manier om bedrijfskritische data te beheren en beschermen in Microsoft Office 365, inclusief SharePoint Online, OneDrive voor Bedrijven en Exchange Online. Deze oplossing biedt ook ondersteuning voor dataretentie in cloudservices, zoals AWS S3 en Azure, en daarnaast bij on-premises storage.
 • Cloud-backupoplossing: deze oplossing gaat net een stapje verder dan de huidige datafabric-oplossing voor disaster recovery in de cloud, door ook vereenvoudigde end-to-end backup in de cloud voor NetApp ONTAP®-klanten te bieden met gebruik van NetApp SnapMirror®-technologie. Door de integratie met AltaVault en SnapCenter kunnen klanten nu eenvoudig hybrid-cloudbackupdoelen aanwijzen en bestanden snel terugvinden en terughalen uit repository’s, zowel on-premises als in de public cloud.

“Aangezien de flexibiliteit en schaalvoordelen blijven groeien binnen de IT, en de inzichten van gedistribueerde data steeds essentiëler worden, ligt het steeds meer voor de hand om te kiezen voor hybrid cloud”, zegt Tony Bishop, Vice President Enterprise Vertical Marketing, Equinix, Inc. “We zijn enthousiast over onze samenwerking met NetApp om samen bedrijven te helpen succesvol hybrid-cloudarchitecturen te implementeren en zo de zichtbaarheid van data en de performance van hun enterprise applicaties te optimaliseren.”

NetApp introduceerde ook nieuwe releases van:

 • AltaVault: deze in de cloud geïntegreerde storageoplossing versnelt recovery en reduceert risico’s, waardoor klanten data veilig kunnen backuppen naar on-premises en public clouds tegen tot wel 90% lagere kosten in vergelijking met traditionele on-premises oplossingen. De nieuwe versie bevat de integratie met SnapMirror. Hierdoor is het voor klanten die ONTAP gebruiken eenvoudiger om naar AltaVault backups te maken.
 • StorageGRID Webscale: de objectgebaseerde storageoplossing van NetApp voor webapplicaties is ontworpen voor de hybrid cloud, voor het opslaan en beheren van zeer grote datasets op één Global Namespace. De nieuwe versie biedt een volledige set oplossingen die is geïntegreerd en gedistribueerd door NetApp. De oplossing biedt ook verbeterde dataprotectie via ondersteuning voor S3-versiebeheer en een vernieuwde gebruikersinterface, inclusief de mogelijkheid om de gevolgen van het veranderen van datastoragepolicy’s te simuleren voor miljarden objecten.
 • SnapCenter: de nieuwste versie brengt dataprotectie en kloonbeheer samen met nieuwe applicatieplugins, waaronder de mogelijkheid om aangepaste plugins te maken voor applicaties en databases van derden. De release bevat ook een intuïtieve interface met vooraf gedefinieerde protectierelaties en backuppolicy’s voor in de cloud geïntegreerde backup. Deze bieden bedrijven de mogelijkheid om meer van hun data in alle applicatieomgevingen te beschermen.
 • Implementatie op serviceniveau NetApp Professional Services: dit servicepakket biedt bedrijven de mogelijkheid om storageservices aan hun gebruikers te bieden, zoals bij een cloudprovider. Het levert ook processen en procedures die de complexiteit en kosten van storageactiviteiten terugbrengen en tegelijkertijd de prestaties verbeteren.

“Het bouwen van een hybrid cloud met behulp van datafabric-oplossingen en -services van NetApp stelt klanten in staat hun data efficiënt te beheren en beveiligen. Bovendien kunnen zij de waarde van hun data in de cloud optimaal benutten om de voordelen voor het bedrijf te maximaliseren”, vertelt Phil Brotherton, Vice President, Cloud Business Unit, NetApp. “We werken samen met de beste en breedst georiënteerde alliantiepartners om er zeker van te zijn dat klanten hun hybrid-cloudimplementaties kunnen plannen en ontwikkelen met on-premises en on-demand cloudfuncties die aansluiten bij hun veranderende bedrijfsbehoeften.”

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.