NetApp leidend in data opslag

Nederland knooppunt data centers

  • Bedrijfsnieuws van
  • Netapp
  • geplaatst op
  • 3 april 2014 11:22 uur

De behoefte van mensen om digitale data met elkaar te delen groeit met meer dan 30% per jaar sterk. De geldomzetten van leveranciers van data storage systemen blijven daar met een groei van een paar procent sterk bij achter. Dat komt omdat nieuwe technieken zoals ontdubbelen van opgeslagen gegevens, samendrukken van data en delen van opslagruimte in netwerken hun werk doen. Ook groeit de verwerkingscapaciteit van opslagsystemen steeds door terwijl de kosten ervan evenredig dalen.

Dat blijkt uit een verkenning van de markttrends voor opslagsystemen door AME Research in opdracht van data storage concern NetApp. NetApp neemt op de wereldwijde markt van opslag en ontsluiting van data van $90 miljard de vierde plaats in met geavanceerde hybride, veilige oplossingen voor data opslag en ontsluiting in de Cloud en netwerken, toegankelijk met smart Phones tabletten en andere mobiele apparaten. Het concern is financieel gezond en heeft een sterke positie in Nederland.

Nederland knooppunt

Het blijkt dat consumenten al vier vijfde van al het online data verkeer voor hun rekening nemen en dat dit al voor 60% verloopt via voor de Cloud ingerichte data center. Uit plannen van Google, Microsoft en Apple om hun data center capaciteit in Nederland uit te breiden blijkt dat de belangstelling voor Nederland als locatie groot is. Dat komt vooral omdat Nederland een hoogwaardige telecommunicatie infrastructuur heeft, betrouwbare energievoorziening, strategische ligging, innoverende mentaliteit en uitstekende verbindingen met de rest van de wereld.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.