NetApp ONTAP 9-software vereenvoudigt transitie naar de hybrid cloud, het datacenter van de toekomst

Datamanagementsoftware verenigt het beste van traditionele en opkomende technologieën en legt hiermee de basis voor nieuwste datafabric-architectuur

  • Bedrijfsnieuws van
  • Netapp
  • geplaatst op
  • 1 juni 2016 10:34 uur

Het beste van twee werelden: NetApp kondigt vandaag haar nieuwe ONTAP9-software aan. ONTAP 9 betekent een grote vooruitgang op het gebied van datamanagementsoftware, waarbij nog meer eenvoud en flexibiliteit wordt gekoppeld aan krachtige functies en hoge efficiëntie. Met ONTAP 9 kunnen bedrijven het beste dat traditionele en opkomende technologieën te bieden hebben integreren: Flash-, cloud- en software gedefinieerde architecturen worden hierin gecombineerd tot een datafabric-basis, waarin zowel lokale resources als cloud resources kunnen worden ondergebracht.

“Door deze NetApp-technologie zijn wij wendbaarder en kunnen wij sneller reageren op de vaak veranderlijke energiebranche”, vertelt Hercu Rabsatt, Director of Infrastructure en Service Management van Mansfield Oil. “NetApp heeft een fundamentele rol gespeeld bij de totale transformatie van onze infrastructuur. Hierdoor kunnen wij de concurrentie voorblijven. Onze technologie is nu verbonden aan onze bedrijfsstrategie, waardoor risico’s worden verminderd. Sinds onze essentiële bedrijfsapplicaties zijn overgezet naar NetApp’s ONTAP-software hebben we niet één seconde downtime ervaren. We kunnen onze klanten altijd bedienen.”

Geoptimaliseerd voor flash
De ONTAP 9-software is geoptimaliseerd voor flash, met verhoogde performance en betere benutting van de capaciteit. Met deze introductie wordt NetApp de eerste aanbieder van all-flash disksystemen met solid-statedisks (SSD’s) van 15 TB. Deze disks zijn vijftig procent groter dan de grootste harddisks die momenteel verkrijgbaar zijn. NetApp heeft daarnaast het programma ‘FlashAdvantage 3-4-5’ aangekondigd, dat de enige gegarandeerde efficiëntieverbetering met een factor 4:1 in de branche biedt.Dankzij dit programma kunnen klanten eenvoudiger, rendabeler en met minder risico overstappen op flash.

Nieuwe inline data compaction zorgt ervoor dat meer data op een kleinere oppervlakte past en verlaagt de kosten voor flash sterker dan traditionele compressie en deduplicatie. Deze functie verhoogt de efficiëntie en maakt all-flash systemen van NetApp extreem rendabel in vergelijking met systemen met harddisks.

“Naarmate de effectieve kosten per gigabyte dalen, wordt flash steeds sneller geïmplementeerd door bedrijven”, legt Eric Burgener, Research Director van de afdeling storage van IDC uit. “De introductie van de eerste 15 TB flashdisk in de branche, samen met de nieuwe storage-efficiëntietechnologie in ONTAP 9, resulteert in een kostenverlaging binnen een flash geoptimaliseerd enterprise storageplatform. Dit is daardoor zeer geschikt voor de dichte consolidatie van gemengde workloads die klanten in toenemende mate verwachten van hun vertrouwde leveranciers.

“We hebben enterpriseklanten geholpen meer performance, schaalbaarheid en beschikbaarheid te realiseren via flash. Met de komst van ONTAP 9, 15 TB SSD’s en het programma FlashAdvantage 3-4-5 profiteren onze klanten van meer eenvoud, flexibiliteit en kostenbesparingen. Bovendien kunnen ze een solide basis leggen om maximaal rendement te halen uit hun IT-investering”, aldus Jason Anderson, Chief Architect van Datalink.

Eenvoud, flexibiliteit en bescherming bij elke flash-, disk- en cloudimplementatie

Gebruikers van ONTAP 9-software kunnen kiezen uit drie verschillende mogelijkheden. ONTAP 9 is gericht op algemeen lokaal gebruik binnen de onderneming, terwijl ONTAP Cloud (voorheen NetApp Cloud ONTAP®) voorziet in enterprise datamanagement in de cloud. Het nieuwe ONTAP Select is een oplossing voor datamanagement die volledig op software is gebaseerd.

Voordelen van ONTAP 9 zijn onder meer:

  • Eenvoud: ONTAP 9 is eenvoudig in te stellen en te beheren en kan zo snel worden geïmplementeerd dat data binnen tien minuten kan worden aangeleverd voor kritische workloads. Dankzij verbeterde systeembewaking kunnen bedrijven de performance, capaciteit en dataprotectie overal binnen hun IT-omgeving beheren.
  • Flexibiliteit: De ONTAP 9-software is het ideale platform voor workloadconsolidatie. Het platform biedt gangbare dataservices voor algemeen toepasbare implementaties van serverhardware als Software-Defined Storage (SDS) naast door NetApp ontwikkelde systemen, geconvergeerde infrastructuur, disksystemen van derden, naast-de-cloud-systemen en de cloud.
  •  Bescherming: klanten realiseren tot honderd keer betere bescherming tegen diskuitval en kunnen voldoen aan het strenge beleid ten aanzien van dataretentie dankzij de nieuwe RAID-protectie met drievoudige pariteit en uitgebreide voorzieningen voor storage-encryptie en compliance.

“De databasegroep van CERN ondersteunt de Large Hadron Collider (LHC, Grote hadronenbotser), de grootste deeltjesversneller ter wereld, en de experimenten die de organisatie uitvoert om de samenstelling van materie te onderzoeken. CERN maakt al sinds 2007 gebruik van NetApp-producten”, aldus Miroslav Potocky, Database Storage Service Manager bij de IT-afdeling van CERN, een van ’s werelds grootste en meest gerespecteerde centra voor wetenschappelijk onderzoek. “Sinds wij geclusterde NetApp FAS-systemen gebruiken, beschikken wij over een schaalbare, stabiele, krachtige omgeving binnen onze databases. Sommige verwerken workloads met maar liefst 1 miljoen wijzigingen per seconde. Door middel van een infrastructuur van NetApp met ONTAP hebben we een oplossing gevonden voor onze meest intensieve storagegebruiksscenario’s en kunnen we het onderzoeksprogramma bij CERN ondersteunen om onze kennis van materie te vergroten.”

“Klanten die het lastig vinden om flash en de cloud te omarmen, zien ONTAP 9 als een consolidatiemiddel dat door een kleiner aantal geschoolde IT-resources kan worden geïmplementeerd”, aldus Lee Caswell, Vice President van Product, Solutions and Services Marketing bij NetApp. “ONTAP 9 levert een meetbare economische meerwaarde die de kosten van flash beperkt, een rendabel softwareverbruiksmodel biedt en het datamanagement standaardiseert voor disk-, flash- en cloudresources. Met ONTAP 9 helpen we klanten en partners, onze functie-innovaties om te zetten in een hogere bedrijfswaarde.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.