NETGEAR lanceert ’s werelds eerste 28-poorts 10-gigabit Smart Managed Switch

Het bedrijf breidt marktleiderschap in 10GBase-T Copper Switching verder uit en combineert betaalbaarheid met ongeëvenaarde functionaliteit voor kleine tot middelgrote organisaties die virtualisatie, clouddiensten en nieuwe applicaties uitrollen.

 • Bedrijfsnieuws van
 • NETGEAR
 • geplaatst op
 • 31 augustus 2015 15:50 uur

NETGEAR, een wereldwijd netwerkbedrijf dat innovatie producten voor bedrijven, consumenten en dienstverleners ontwikkelt, breidt zijn marktleiderschap op het gebied van 10-Gigabit Copper (10GBASE-T) switching-oplossingen verder uit met de introductie van de ProSAFE® 28-poorts 10-Gigabit Smart Managed Switch (XS728T).

De krachtige nieuwe ProSAFE XS728T is ‘s werelds eerste en enige 28-poorts (24 koper, 4 SFP+) 10-Gigabit Smart Managed Switch die bewust ontworpen is voor kleine tot middelgrote organisaties (MKB) met 10GBASE-T-connectiviteit en Advanced L2+/ Layer 3 Lite functionaliteit. De XS728T levert een ongeëvenaarde 10-Gigabit-bandbreedte tegen een betaalbare prijs voor kleine tot middelgrote organisaties, zoals bedrijven, overheidsinstellingen en onderwijsinstellingen en is voorzien van NETGEAR’s levenslange hardware-garantie en klantenondersteuning.

NETGEAR bekleedt de toppositie voor wereldwijd marktaandeel in web-managed, vaste-configuratie ethernet-switching in zowel verkochte units als omzet, volgens IHS Infonetics in de Ethernet Switches Market Share and Forecasts (juni 2015). Het bedrijf biedt een volledig portfolio aan 10-Gigabit switch-oplossingen, van kleine server-clusters tot netwerkaggregatie en van workgroup labs tot netwerk-backbones. NETGEAR is de enige switching-leverancier die twee modellen Smart Managed 10GBASE-T switches levert met verschillende poortdichtheidsopties: naast de nieuwe XS728T is er ook de ProSAFE 12-poorts 10-Gigabit Smart Switch (XS712T), die samen met andere NETGEAR 10GBASE-T Copper switches begin 2013 werd geïntroduceerd.

Destijds was NETGEAR het eerste netwerkbedrijf dat betaalbare 10GBASE-T-oplossingen op de markt bracht. De NETGEAR 10-Gigabit switch-oplossingen combineren de nieuwste ontwikkelingen op hardware- en softwaregebied voor een hogere beschikbaarheid, lagere latency, minder energieverbruik en een hogere beveiliging. Ze lossen prestatieproblemen op en faciliteren een eenvoudiger en soepeler implementatie van diensten op een geconvergeerd platform, ondanks de onvoorspelbare vraag naar bandbreedte die komt kijken bij nieuwe technologieën als virtualisatie, clouddiensten en applicaties als VoIP, video streaming en IP surveillance.

“Ons 10GBASE-T Copper switching-portfolio biedt onze channel partners de kans om mee te liften op de volgende netwerkgolf, aangezien 10GBASE-T een migratiepad biedt naar nieuwere technologieën, zonder dat huidige hardware-investeringen daarvoor opgeofferd hoeven te worden,” zegt Bradley Verona, senior product line manager Volume Switches voor de NETGEAR Commercial Business Unit.“10-Gigabit switching-oplossingen waren altijd volledig gebaseerd op glasvezel en daarom te duur voor het MKB. Met de nieuwe, krachtige ProSAFE XS728T, kan NETGEAR de toonaangevende functionaliteit en producteigenschappen leveren die MKB’s verwachten bij de meest omvattende, kosteneffectieve switching-oplossingen in de markt.”

De ProSAFE XS728T Smart Managed Switch, met zijn 24 10-Gigabit koperpoorten en vier extra dedicated SFP+ poorten voor 10G glasvezellinks, is speciaal ontworpen als een kosteneffectieve manier om 10G-verbindingen naar 10G-capabele servers en Network Attached Storage (NAS) systemen te bieden. Hij kan centraal worden ingezet in een klein zakelijk netwerk of als een aggregation of access switch in een grotere organisatie met werkgroeptoegang, verbonden aan een 10-Gigabit NETGEAR ProSAFE Fully Managed Switch (M6100/M7100/M7300) (www.netgear.com/business/products/switches/managed), waarbij de 10G-verbindingen worden uitgebreid tot de rand van het netwerk.

Belangrijkste eigenschappen van de ProSAFE 28-port 10-Gigabit Smart Managed Switch (XS728T)
Dankzij de groei van virtualisatie, clouddiensten en applicaties als VoIP, video streaming en IP surveillance, moeten MKB-netwerken niet alleen betrouwbaar zijn, maar ook hogere snelheden en prestaties bieden. De ProSAFE 10-Gigabit Smart Managed Switches van NETGEAR, inclusief de nieuwe XS728T, bieden de juiste oplossing voor deze eisen en leveren ongeëvenaarde, non-blocking en betaalbare 10-Gigabit bandbreedte. Naast de essentiële netwerkfunctionaliteit, die onderdeel is van alle NETGEAR Smart Managed Switches, biedt de ProSAFE XS728T uitgebreide L2+/Layer 3 Lite functionaliteit om te voorzien in de huidige en de toekomstige behoeften van klanten op het gebied van virtualisatie, geconvergeerde netwerken en mobiliteit. De belangrijkste eigenschappen zijn onder meer:

 • Geavanceerde VLAN functionaliteit zoals Protocol-based VLAN, MAC-based VLAN en 802.1x Guest VLAN
 • Geavanceerde QoS (Quality of Service) met L2/L3/L4 awareness en acht priority queues inclusief Q-in-Q
 • Static Routing (zowel IPv4 als IPv6)
 • Private VLAN
 • Dynamische VLAN-toewijzing
 • IGMP en MLD snooping
 • Geavanceerde beveiliging
 • IPv6-ondersteuning voor beheer, QoS en ACL
 • Eenvoudige, web-based beheer-GUI of pc-gebaseerde Smart Control Center applicatie voor multi-switch-implementatie

“De ProSAFE XS728T Gigabit Smart Managed Switch werkte feilloos in onze tests,” zegt John Paul Szkudlpaski, hoofd IT-diensten bij Birkenhead Sixth Form College in Claughton Village, Prenton, Wirral, Groot-Brittannië. “We plaatsten hem gewoon meteen in het netwerk en onze gebruikers merkten niet eens dat het een bèta-switch was. Hij draaide onze missiekritische Hyper-V stack, in de plaats van een fully managed switch.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.