NETGEAR verovert #1-positie voor web-managed Ethernet switching

Toonaangevend analist IHS Infonetics geeft NETGEAR toppositie voor wereldwijd marktaandeel in web-managed fixed-configuration Ethernet-switches

  • Bedrijfsnieuws van
  • NETGEAR
  • geplaatst op
  • 14 juli 2015 08:38 uur

NETGEAR®, Inc. (NASDAQ: NTGR), een wereldwijd netwerkbedrijf dat innovatieve producten levert aan bedrijven, consumenten en dienstverleners, heeft de eerste positie veroverd voor wereldwijd marktaandeel in web-managed fixed-configuration Ethernet-switching. Volgens de IHS Infonetics Ethernet Switches Market Share and Forecasts, 1Q15 Editie, juni 2015, is NETGEAR de voormalige lijstaanvoerder HP voorbijgestreefd. Dit is voor het eerst dat HP van de troon gestoten is in deze categorie, sinds het bedrijf 3Com overnam.

Matthias Machowinski, research director enterprise networking bij IHS Infonetics, rangschikte leveranciers op basis van het aantal poorten dat wereldwijd werd geleverd. Het marktaandeel van NETGEAR omvat bijna 29 procent.

“De focus van inkopers verschuift naar switches met geavanceerde mogelijkheden, zoals verbeterde beheerfuncties, PoE en hogere snelheden om te voorzien in de steeds hogere eisen die aan netwerken worden gesteld,” zegt Machowinski. “Dit zorgt voor een verschuiving in de MKB-markt van onbeheerde naar web-managed switches. Omdat NETGEAR een bekend merk is met een uitgebreid portfolio aan slimme switches, is het bedrijf goed gepositioneerd om de vruchten te plukken van deze verschuivingen.”

“We zijn al een tijdje koploper in de sector als je kijkt naar de omzet voor web-managed switches, maar nu zijn we in staat gebleken om ook de nummer één-positie voor het aantal poorten te heroveren. En dat is gezien de stevige concurrentie een behoorlijke prestatie,” stelt Patrick Lo, CEO en medeoprichter van NETGEAR. “We schrijven ons succes toe aan ons innovatieve switching-portfolio van ProSAFE switches — zoals onze vernieuwende PoE chassis switches, onze 10 Gigabit Ethernet web-managed switches en onze revolutionaire form-factor Click Switches. Onze drive voor het opleveren van krachtige functionaliteit en gebruiksgemak, heeft ervoor gezorgd dat NETGEAR organisaties van elke grootte kan bedienen. Onze klanten weten dat onze switch-oplossingen met ze mee kunnen groeien en ongeëvenaarde waarde leveren.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.