Netwerkconnectiviteit Amsterdam Science Park stijgt tot grote hoogte

Samenwerking Equinix, Vancis en Nikhef van start

  • Bedrijfsnieuws van
  • Equinix
  • geplaatst op
  • 10 april 2014 11:17 uur

Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), Vancis en Nikhef gaan samenwerken. Equinix legt vanuit haar datacenter AM3 Amsterdam Science Park directe verbindingen (Premium CrossConnects) naar de carrierhotels Nikhef en Vancis. Zo kunnen klanten zich rechtstreeks verbinden met 250 carriers. Het Amsterdam Science Park is de derde meest netwerkrijke locatie ter wereld. Door de samenwerking met Vancis en Nikhef verzilvert Equinix deze extreem hoge netwerkconnectiviteit en versterkt Amsterdam Science Park als dè internetconnectie hotspot in Europa.

Benutten van hoge netwerkdichtheid

Netwerken, internetknooppunten, content- en cloudleveranciers, en allerlei andere potentiële klanten en partners kunnen zich vanaf het Amsterdam Science Park rechtstreeks verbinden met de Europese digitale economie vanuit één datacenter. Dankzij de meeste netwerken, de belangrijkste internetknooppunten en de breedste keuze kunnen organisaties efficiënt verbinding leggen met de partner die hun behoefte aan netwerkcapaciteit het beste vervult. Hogere performance, lagere latency, kostenverlaging en nieuwe omzetmogelijkheden zijn op die manier binnen handbereik.

Reacties:

  • Michiel Eielts, algemeen directeur Equinix Nederland: “Steeds meer bedrijven maken gebruik van cloud computing, maar lopen daarbij tegen een belangrijke randvoorwaarde aan: voor echt succesvolle en betrouwbare cloudtoepassingen, hebben ze veel netwerkconnectiviteit nodig. Binnen de datacenters van Equinix maken organisaties al gebruik van de vele netwerken in ons ecosysteem. Met de extra connectiviteit die Vancis en Nikhef bieden, ontstaat een nieuwe voedingsbodem voor het cloud ecosysteem. Waardevol voor cloudleveranciers én gebruikers.”
  • Eric Heemskerk, commercieel directeur Vancis: “Vancis heeft veel internationaal georiënteerde telecombedrijven, ISP’s en carriers als klanten. Zij kunnen door deze verbinding snel en eenvoudig diensten leveren aan klanten van Equinix. Wij zijn enthousiast over de komst van Equinix en hebben dit ook van het begin af aan ondersteund. Wij vinden het belangrijk voor de positie van het Amsterdam Science Park dat er voldoende datacenter capaciteit is. Door de samenwerking komt er een capaciteit beschikbaar voor groei en om de positie van het Amsterdam Science Park te versterken
  • Arjen van Rijn, instituutsmanager Nikhef: “Al ruim twee decennia vervult Nikhef een rol bij de huisvesting van telecompartijen en ISP’s. In die periode heeft zich in ons relatief kleine datacenter een grote variëteit aan nationale en internationale klanten gevestigd. Wij zijn daarom blij met de komst van Equinix in het Amsterdam Science Park, zodat onze klanten nog meer alternatieven hebben voor het huisvesten van extra apparatuur.
Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.