Netwerkconnectiviteit Amsterdam Science Park stijgt tot grote hoogte

Samenwerking Equinix, Vancis en Nikhef van start

  • Bedrijfsnieuws van
  • Equinix
  • geplaatst op
  • 10 april 2014 11:17 uur

Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), Vancis en Nikhef gaan samenwerken. Equinix legt vanuit haar datacenter AM3 Amsterdam Science Park directe verbindingen (Premium CrossConnects) naar de carrierhotels Nikhef en Vancis. Zo kunnen klanten zich rechtstreeks verbinden met 250 carriers. Het Amsterdam Science Park is de derde meest netwerkrijke locatie ter wereld. Door de samenwerking met Vancis en Nikhef verzilvert Equinix deze extreem hoge netwerkconnectiviteit en versterkt Amsterdam Science Park als dè internetconnectie hotspot in Europa.

Benutten van hoge netwerkdichtheid

Netwerken, internetknooppunten, content- en cloudleveranciers, en allerlei andere potentiële klanten en partners kunnen zich vanaf het Amsterdam Science Park rechtstreeks verbinden met de Europese digitale economie vanuit één datacenter. Dankzij de meeste netwerken, de belangrijkste internetknooppunten en de breedste keuze kunnen organisaties efficiënt verbinding leggen met de partner die hun behoefte aan netwerkcapaciteit het beste vervult. Hogere performance, lagere latency, kostenverlaging en nieuwe omzetmogelijkheden zijn op die manier binnen handbereik.

Reacties:

  • Michiel Eielts, algemeen directeur Equinix Nederland: “Steeds meer bedrijven maken gebruik van cloud computing, maar lopen daarbij tegen een belangrijke randvoorwaarde aan: voor echt succesvolle en betrouwbare cloudtoepassingen, hebben ze veel netwerkconnectiviteit nodig. Binnen de datacenters van Equinix maken organisaties al gebruik van de vele netwerken in ons ecosysteem. Met de extra connectiviteit die Vancis en Nikhef bieden, ontstaat een nieuwe voedingsbodem voor het cloud ecosysteem. Waardevol voor cloudleveranciers én gebruikers.”
  • Eric Heemskerk, commercieel directeur Vancis: “Vancis heeft veel internationaal georiënteerde telecombedrijven, ISP’s en carriers als klanten. Zij kunnen door deze verbinding snel en eenvoudig diensten leveren aan klanten van Equinix. Wij zijn enthousiast over de komst van Equinix en hebben dit ook van het begin af aan ondersteund. Wij vinden het belangrijk voor de positie van het Amsterdam Science Park dat er voldoende datacenter capaciteit is. Door de samenwerking komt er een capaciteit beschikbaar voor groei en om de positie van het Amsterdam Science Park te versterken
  • Arjen van Rijn, instituutsmanager Nikhef: “Al ruim twee decennia vervult Nikhef een rol bij de huisvesting van telecompartijen en ISP’s. In die periode heeft zich in ons relatief kleine datacenter een grote variëteit aan nationale en internationale klanten gevestigd. Wij zijn daarom blij met de komst van Equinix in het Amsterdam Science Park, zodat onze klanten nog meer alternatieven hebben voor het huisvesten van extra apparatuur.
Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?