NEVS versnelt productie van elektrische auto’s door samenwerking met Hewlett Packard Enterprise

Oplossing van HPE Enterprise Services voor autoproductie-industrie brengt flexibiliteit in snelgroeiende markt


De Enterprise Services-divisie van Hewlett Packard Enterprise gaat National Electric Vehicle Sweden (NEVS) helpen met de versnelling in het opzetten van de productie van elektrische auto’s. Als onderdeel van het project zet HPE een IT-platvorm op voor de wereldwijde productie van NEVS. De oplossing zal zowel in de fabrieken in Zweden als in China dienstdoen.

Het Zweedse NEVS is in 2012 opgericht en is ontstaan uit onderdelen van het vroegere Saab Automobile. NEVS biedt wereldwijd mobiele oplossingen, producten voor duurzame steden en volledig elektrische premium auto’s.

Om de productie te versterken, zet HPE gepatenteerde en beproefde oplossingstemplates in. Deze zijn gebaseerd op ervaringen in fabrieken over de hele wereld. HPE ontwerpt, bouwt en opereert een geïntegreerde end-to-end oplossing in de bestaande fabriek in Trollhättan, Zweden en de nieuwe fabriek in Tianjin, China. De oplossing voor de IT-infrastructuur tot aan bedrijfsprocessen is gebaseerd op SAP HANA in-memory computing en beproefde SAP-oplossingen die draaien op HPE technologie.

Bloomberg New Energy Finance voorspelt dat de verkoop van elektrische voertuigen oploopt tot 41 miljoen in 2040, bijna 90 keer zoveel als in 2015. NEVS begint de productie van hun eerste elektrische voertuig in 2017.

“We betreden een competitieve en disruptieve markt dus we hebben een partner nodig die de productie van elektrische auto’s versnelt, maar ons ook de flexibiliteit geeft om snel te anticiperen”, aldus Mattias Bergman, directeur van NEVS. “Hewlett Packard Enterprise heeft de best ontworpen oplossingen om deze doelen te behalen. Hun toonaangevende technologie, collaboratieve aanpak en vooruitlopende kennis binnen de auto-industrie hebben ons overgehaald.”

De oplossing van HPE vervangt NEVS’ huidige productie-applicatielandschap. Dit creëert een wereldwijd gestandaardiseerd en geïntegreerd IT-platform voor de productie. De nieuwe omgeving biedt grote en flexibele productiemogelijkheden, waardoor het bedrijf operaties makkelijk aanpast aan de snelgroeiende en constant veranderende markt. Ook biedt het platform volledige controle en planningsmogelijkheden in de gehele waardeketen – van inkooporder tot levering van de auto – waardoor het bedrijf goed voorbereid is op het idee van ‘Industrial Internet’.

“NEVS is een van de meest boeiende ondernemingen van deze sector. Het bedrijf leidt een mooie geschiedenis van de traditionele autoproductie direct in een nieuwe wereld van ‘connected mobility’. We zijn trots om deel uit te maken van deze ontwikkelingen”, aldus Jan Zadak, Senior Vice Presicent en General Manager van Enterprise Services EMEA, Hewlett Packard Enterprise. “Door de samenwerking met NEVS legt HPE een basis voor een productieomgeving die ideeën sneller omzet in waarde.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van BIT


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Roestvorming bij Interconnect toont aan dat koelen met buitenlucht niet zonder risico is
Marcel Stegeman: Equinix Zwolle idem dito. Zelfs nadat een onafhankelijk stof onderzoek was gedaan en er overduidelij...

Roestvorming bij Interconnect toont aan dat koelen met buitenlucht niet zonder risico is
Pascal: Dan moet je eens bij Colocenter in Zoetermeer kijken. Niet alleen de servers vertonen enorme roest (...

Test Marketingfacts toont opmerkelijke verschillen in performance webhosting
Stefan: Arnout had je niet beter laadtijd van Wordpress over kunnen nemen in het artikel, dit is veel meer g...

Let’s Encrypt websites kwetsbaarder voor malware?
Mapsi: Dat je niet aan bronvermelding doet, als auteur, snap ik - maar als lezer mag ik het vast wel: http...