NEVS versnelt productie van elektrische auto’s door samenwerking met Hewlett Packard Enterprise

Oplossing van HPE Enterprise Services voor autoproductie-industrie brengt flexibiliteit in snelgroeiende markt


De Enterprise Services-divisie van Hewlett Packard Enterprise gaat National Electric Vehicle Sweden (NEVS) helpen met de versnelling in het opzetten van de productie van elektrische auto’s. Als onderdeel van het project zet HPE een IT-platvorm op voor de wereldwijde productie van NEVS. De oplossing zal zowel in de fabrieken in Zweden als in China dienstdoen.

Het Zweedse NEVS is in 2012 opgericht en is ontstaan uit onderdelen van het vroegere Saab Automobile. NEVS biedt wereldwijd mobiele oplossingen, producten voor duurzame steden en volledig elektrische premium auto’s.

Om de productie te versterken, zet HPE gepatenteerde en beproefde oplossingstemplates in. Deze zijn gebaseerd op ervaringen in fabrieken over de hele wereld. HPE ontwerpt, bouwt en opereert een geïntegreerde end-to-end oplossing in de bestaande fabriek in Trollhättan, Zweden en de nieuwe fabriek in Tianjin, China. De oplossing voor de IT-infrastructuur tot aan bedrijfsprocessen is gebaseerd op SAP HANA in-memory computing en beproefde SAP-oplossingen die draaien op HPE technologie.

Bloomberg New Energy Finance voorspelt dat de verkoop van elektrische voertuigen oploopt tot 41 miljoen in 2040, bijna 90 keer zoveel als in 2015. NEVS begint de productie van hun eerste elektrische voertuig in 2017.

“We betreden een competitieve en disruptieve markt dus we hebben een partner nodig die de productie van elektrische auto’s versnelt, maar ons ook de flexibiliteit geeft om snel te anticiperen”, aldus Mattias Bergman, directeur van NEVS. “Hewlett Packard Enterprise heeft de best ontworpen oplossingen om deze doelen te behalen. Hun toonaangevende technologie, collaboratieve aanpak en vooruitlopende kennis binnen de auto-industrie hebben ons overgehaald.”

De oplossing van HPE vervangt NEVS’ huidige productie-applicatielandschap. Dit creëert een wereldwijd gestandaardiseerd en geïntegreerd IT-platform voor de productie. De nieuwe omgeving biedt grote en flexibele productiemogelijkheden, waardoor het bedrijf operaties makkelijk aanpast aan de snelgroeiende en constant veranderende markt. Ook biedt het platform volledige controle en planningsmogelijkheden in de gehele waardeketen – van inkooporder tot levering van de auto – waardoor het bedrijf goed voorbereid is op het idee van ‘Industrial Internet’.

“NEVS is een van de meest boeiende ondernemingen van deze sector. Het bedrijf leidt een mooie geschiedenis van de traditionele autoproductie direct in een nieuwe wereld van ‘connected mobility’. We zijn trots om deel uit te maken van deze ontwikkelingen”, aldus Jan Zadak, Senior Vice Presicent en General Manager van Enterprise Services EMEA, Hewlett Packard Enterprise. “Door de samenwerking met NEVS legt HPE een basis voor een productieomgeving die ideeën sneller omzet in waarde.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.