Nexenta en VMware End User Computing bundelen hun krachten op gebied VMware Horizon

  • Bedrijfsnieuws van
  • Nexenta
  • geplaatst op
  • 12 februari 2015 10:20 uur

Nexenta, leverancier van Software Defined Storage (SDS)-oplossingen, kondigt samen met VMware ondersteuning en certificering van NexentaConnect aan voor alle mogelijke implementaties van VMware Horizon®.

ICT-organisaties die VMware Horizon inzetten voor desktop- en applicatievirtualisatie kunnen met Nexenta optimale prestaties, gebruikseenvoud en kostenbesparingen realiseren op hun infrastructuur. NexentaConnect-reeks biedt:

• File services (NFS en SMB) voor alle op VSAN gehoste virtuele machines
• Snapshots en replicatie op het map- en volumeniveau
• I/O-versnelling
• Grotere dichtheid
• Naadloze en in de praktijk geteste integratie met VMware Horizon, vSphere® en VMware Virtual SAN™
• Compressie en deduplicatie van data

NexentaConnect biedt ondersteuning voor Horizon voor de volgende scenario’s:
• Een standalone gebruik van de software
• Een geconvergeerde infrastructuur
• Gehost op VMware Virtual SAN
• Als onderdeel van het hypergeconvergeerde plaform EVO: RAIL™

De hypergeconvergeerde oplossing op basis van NexentaConnect, VMware EVO: RAIL en VMware Horizon biedt gebruikers een kant-en-klare VDI-oplossing die alle desktops, gebruikersprofielen en data omspant. Hiervoor hoeven ze geen aanvullende hardware aan te schaffen. Deze architectuur geeft opnieuw blijk van de gezamenlijke kracht van VMware en Nexenta, die ten doel heeft om voor even effectieve als kosteneffficiënte softwaregedefinieerde VDI-implementaties te zorgen.

“NexentaConnect for VMware Horizon brengt nieuwe mogelijkheden naar klanten die de flexibiliteit, schaalbaarheid en kostenefficiëntie van hun infrastructuur willen verbeteren met softwaregedefinieerde en hypergeconvergeerde oplossingen”, aldus Eric Burgener, onderzoeksdirecteur bij IDC. “Met producten als de geïntegreerde oplossing van Nexenta en VMware kunnen organisaties krachtige prestaties realiseren, file services (NFS & SMB) aanbieden voor virtuele machines die op VSAN worden gehost en profiteren van aanvullende Software Defined Storage-mogelijkheden voor virtuele desktopomgevingen. Dit vergroot hun operationele flexibiliteit en vereenvoudigt het gebruik en het beheer van de storage-omgeving, zodat ze zich optimaal kunnen concentreren op het realiseren van hun zakelijke en desktopvirtualisatie-doelstellingen.”

“Problemen rond de implementatie, configuratie en het beheer van dataopslag weerhouden klanten ervan om de voordelen van virtuele werkplekken te benutten. Dankzij onze samenwerking met Nexenta kunnen we gebruikmaken van softwaregedefinieerde opslag als de basis voor een kostenefficiënte en doelmatige implementatie van Horizon,” aldus Sumit Dhawan, senior vice president en directeur Desktop Products en End-User Computing bij VMware.

Thomas Cornely, chief product officer bij Nexenta: “We blijven samen met VMware klanten en partners van training en oplossingen voorzien. OpenSDx wint snel aan populariteit.”

“De toevoeging van Nexenta Stor en server message block (SMB)-mogelijkheden aan het VMware EVO: RAIL-platform biedt klanten van Dell ongekende schaalbaarheid en beheereenvoud,” aldus Jim Ganthier, vicepresident en directeur van Dell Engineered Solutions. “We zijn zeer te spreken over de resultaten die we bij klanten weten te realiseren dankzij onze hechte samenwerking met Nexenta. Dat geldt zowel voor Dell Engineered Solutions for VMware EVO: RAIL als binnen de VMware-omgevingen van onze gemeenschappelijke klanten.”

“De hypergeconvergeerde oplossing op basis van NexentaConnect, VMware EVO: RAIL en VMware Horizon maakt een einde aan de noodzaak van aanvullende hardware. Dit biedt organisaties een oplossing voor een van de grootste uitdagingen op ICT-gebied, namelijk om de groeiende vraag naar opslagcapaciteit bij te benen,” aldus Richard Aitink, account manager bij Storius. “We zien ernaar uit om deze geïntegreerde oplossing samen met Nexenta en VMware aan te bieden aan bedrijven die op zoek zijn naar een innovatieve manier om de opslagprestaties te optimaliseren, de infrastructuurkosten terug te dringen en steeds meer gebruikers toegang te bieden tot virtuele desktops.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.