Nieuw advocatenkantoor op het gebied van privacy en security gestart


De oud-directeur van Bits of Freedom, Ot van Daalen, is deze week een nieuw advocatenkantoor op het gebied van privacy- en securityrecht gestart (te vinden op digitaldefence.net). Het kantoor heet Digital Defence. Het ondersteunt bedrijven, organisaties en burgers bij complexe juridische uitdagingen rond privacy en security, niet alleen in de rechtszaal, maar ook in de politiek en de media.

Digital Defence specialiseert zich in onderwerpen die de laatste tijd hoog op de agenda staan, zoals big data, datalekken, privacy-by-design en profilering. Omdat het privacy-debat vaak niet alleen in de rechtszaal wordt gevoerd, staat Digital Defence haar cliënten ook bij in het publiek debat.

Het kantoor is opgericht door Ot van Daalen. Ot richtte in 2009 de digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom opnieuw op. Daar was hij nauw betrokken bij de totstandkoming van wetgeving op het gebied van privacy en internetvrijheid. Hij onderscheidt zich als advocaat door zijn kennis van technologie en zijn ruime ervaring met public affairs en communicatie. Nu zet hij die unieke ervaring in om bedrijven, organisaties en burgers te ondersteunen.

Naast zijn werk als advocaat is Ot van Daalen privacy-onderzoeker bij het Instituut voor Informatierecht van de Universiteit van Amsterdam. Ook is hij bestuurslid van de Europese burgerrechtenorganisatie EDRI. Voordat hij Bits of Freedom oprichtte werkte hij jarenlang in de top
van de commerciële advocatuur bij De Brauw Blackstone Westbroek, onder meer voor de high-tech en de telecomsector.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.