Nieuw OpenStack-onderzoek laat positieve cijfers zien

Adoptieplannen van organisaties wereldwijd nemen toe door kosten- en tijdsbesparingen en een meer responsieve infrastructuur

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 21 mei 2015 11:54 uur

Enterprise IT-organisaties tonen steeds meer interesse om OpenStack voor hun cloud-infrastructuur in te zetten, zo blijkt uit onderzoek van Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), wereldwijd marktleider op het gebied van opensourcesoftware.

Het OpenStack enterprise adoptie onderzoek, waar meer dan 310 IT-besluitvormers en professionals uit de hele wereld aan deelnamen, is uitgevoerd door TechValidate in opdracht van Red Hat. Uit het onderzoek komt naar voren dat een merendeel van de respondenten (75 procent) plannen heeft om OpenStack voor hun cloud-initiatieven te gebruiken. Daarnaast verkeren de respondenten in verschillende adoptiestadia, variërend van het ontdekken en evalueren van het product (40 procent) en een proof-of-concept/pilot-fase (40 procent) tot het voorbereiden van de implementatie (18 procent) en daadwerkelijk gebruik (16 procent).

Uit de onderzoeksresultaten blijkt verder dat de inzetplannen voor OpenStack-workloads zowel fysieke, virtuele, private als publieke-cloud footprints omvatten. De respondenten hebben bovendien de intentie om OpenStack-workloads in andere omgevingen in te zetten, waaronder traditionele enterprise-virtualisatie (35 procent), fysieke servers (30 procent), andere private/Infrastructure-as-a-Service (IaaS) clouds (22 procent), en publiek clouds (18 procent).

Andere belangrijke bevindingen zijn:

  • OpenStack-deployments omvatten verschillen typen workloads. 59 procent van de respondenten gebruikt of is van plan OpenStack voor nieuwe workloads -geoptimaliseerd voor cloud-omgevingen – te gebruiken, terwijl 52 procent van de respondenten OpenStack voor bestaande gevirtualiseerde workloads gebruikt of wil gebruiken.
  • Snelle groei en grote implementatieplannen leiden tot zorgen over de ontwikkeling van OpenStack-kennis en -vaardigheden. 45 procent van de respondenten noemt een gebrek aan IT-vaardigheden binnen het bedrijf als de belangrijkste belemmering om OpenStack te gaan gebruiken. Andere zaken die worden aangeven zijn: de volwassenheid van het product (43 procent), geen integratie met huidige applicatie-architecturen (22 procent), en slechte afstemming tussen interne organisaties (21 procent).
  • Enterprises willen deze uitdagingen aanpakken met behulp van oplossingen en diensten van commerciële OpenStack-leveranciers. Volgens de respondenten is technische ondersteuning op productieniveau (82 procent) het belangrijkste aspect van commerciële OpenStack-oplossingen, gevolgd door een eenvoudiger installatieproces (78 procent), de mogelijkheid om workloads tussen providers en platformen te verplaatsen (75 procent), ondersteuning voor open source cloud-management, besturingssysteem en ontwikkel-tools (72 procent).
  • Sterke interesse in Platform-as-a-Service (PaaS) en containers. 54 procent wil OpenStack met PaaS gaan gebruiken, terwijl 42 procent aangeeft dat ze van plan zijn om containers in hun OpenStack-omgevingen in te zetten.
  • KVM geniet de voorkeur als hypervisor voor OpenStack. 75 procent van de respondenten geeft aan dat ze KVM in OpenStack-deployments gebruiken of van plan zijn om te gebruiken. In 64 procent van de gevallen werd VMware vSphere ESXi geselecteerd, 18 procent selecteerde Microsoft Hyper-V en 13 procent Xen.
  • Enterprise-gebruikers kijken naar OpenStack om tijd en kosten te besparen en een responsieve IT-infrastructuur te realiseren. Volgens de respondenten zijn de top drie performance indicatoren voor OpenStack-projecten: minder tijd kwijt zijn voor het uitrollen van diensten (77 procent), lagere operationele IT-kosten (52 procent), en een responsieve infrastructuur (44 procent).

Methodologie en demografie
TechValidate, een onafhankelijk onderzoeksbureau, heeft in opdracht van Red Hat van 28 april tot 5 mei een online enquête uitgevoerd. Meer dan 310 enterprise IT-beslissers en -professionals van wereldwijde organisaties uit diverse sectoren en van allerlei grootte werden ondervraagd.

Quotes
Radhesh Balakrishnan, general manager OpenStack bij Red Hat

“Deze onderzoeksresultaten zijn een positieve indicatie voor de groei van OpenStack als de eerste keuze voor het bouwen van private en hybride clouds. Een belangrijke zorg omtrent OpenStack deployments is de ondersteuning op productieniveau. Red Hat is vanwege de technische expertise van OpenStack, maar ook de ervaring, dienstverlening, het trainingsaanbod en het portfolio van open oplossingen uniek gepositioneerd om hier aan te voldoen en om klanten te helpen succesvol te zijn.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.