Nieuw security-platform van F5 helpt providers met overstap naar 5G en IoT

Schaalbaar platform, virtuele oplossingen en nieuwe 100GbE VIPRION blade ondersteunen IoT en toekomstige netwerkmigraties

  • Bedrijfsnieuws van
  • F5 Networks
  • geplaatst op
  • 22 februari 2016 12:08 uur

F5 Networks introduceert op Mobile World Congress nieuwe producten en diensten om service providers te helpen de overstap te maken naar 4G, 5G en verder. Hiervoor zijn krachtige security-platformen nodig en schaalbare virtuele netwerkfuncties (VNF’s) om nieuwe architecturen te ondersteunen en innovatieve services te veilig aan te bieden. Het nieuwe platform van F5 biedt security terwijl beschikbaarheid, gebruikerservaring en eerdere investeringen beschermd blijven.

Het F5 VIPRION-aanbod wordt uitgebreid met een 100 GbE blade met niet eerder beschikbare prestaties en schaalbaarheid. De B4450 blade is NEBS-compliant en biedt tot 1,2 miljard gelijktijdige verbindingen en meer dan 20 miljoen verbindingen per seconde. Hiermee speelt F5 in op de capaciteit die nodig is voor de migratie naar 5G, de ondersteuning van IoT en de noodzaak voor sterke beveiliging. Daarnaast integreert het naadloos met OpenStack om multi-tenant en single-tenant cloud-netwerkomgevingen op te zetten, samen met waardevolle diensten zoals firewalls.

De nieuwe blade stelt service providers in staat hun netwerk, data en gebruikers blijvend te beschermen. Ze krijgen toegang tot de meest schaalbare SGi firewall en biedt bescherming tegen verschillende DDoS-aanvallen dankzij een snelle beoordeling van kwaadwillende of legitieme connectie-verzoeken. Hierbij wordt onder andere Intel’s QuickAssist Technology gebruikt voor hardwaregebaseerde versleuteling en versnelling van compressie.

Nieuwe Virtuele Netwerkfuncties
F5 toont op MWC verder de komende uitbreidingen op zijn softwaregebaseerde BIG-IP VNF aanbod, met het oog op performance. Zo is voor het eerst de combinatie tussen F5 BIG-IP virtual edition en de Intel Ethernet Multi-host Controller FM10000 range met een capaciteit tot 100GbE te zien. Deze samenwerking helpt gebruikers software defined networking en virtualisatie van netwerkfuncties (NFV) uit te rollen.

“Service providers zoeken een slimme manier om hardware, software en cloud resources te combineren, zonder in te boeten aan performance en beveiliging”, aldus Gert Jan Wolfis, sr. field systems engineer bij F5 Networks. “Onze producten voor hybrid application delivery liggen op een lijn met de prioriteiten van service providers op zoek naar concurrentievoordelen om hun gebruikers waardetoevoegende diensten te bieden.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.