Nieuwe Barracuda Load Balancer FDC ondersteunt snelheden tot 40 Gbps tegen een scherpe prijs


Barracuda heeft het aanbod van load balancers uitgebreid met de Barracuda Load Balancer FDC Model T740. Deze oplossing is gebaseerd op de architectuur van Intel en voorziet in een tot tien keer snellere verwerking van netwerkpakketten. De Barracuda Load Balancer FDC Model T740 biedt een hoge doorvoersnelheid van 40 Gbps tegen een zeer lage prijs. De appliance brengt schaalbaarheid en hoge beschikbaarheid naar websites en cloud-diensten, bewaakt de status van servers en zorgt voor een evenredige verdeling van workloads. De Barracuda Load Balancer FDC houdt de continuïteit van sessies op peil en zorgt voor een uitstekende gebruikerservaring in het geval servers overbelast raken of niet langer reageren.

“Eindgebruikers en applicaties raken steeds meer geografisch verspreid. Dit resulteert in nieuwe verkeerspatronen die organisaties dwingen om de manier waarop zij bedrijfsapplicaties aan eindgebruikers aanbieden te herzien. Moderne datacenters hebben behoefte aan snelle en effectieve load balancing van het serververkeer op de fysieke laag. Daar kan het efficiënter worden verwerkt alvorens het de applicatievirtualisatielaag binnen gaat”, zegt Stephen Pao, directeur Security bij Barracuda. “De Barracuda Load Balancer FDC voorziet in deze behoeften door hoge gegevensdoorvoer en het gebruik van standaard Intel® Architecture Processors. Organisaties kunnen daarmee profiteren van krachtige prestaties tegen een scherpe prijs.”

Gartner meldt in dit verband het volgende: “Traditionele applicaties boden ondersteuning voor een model waarin het datacenter de spil in het netwerkverkeer vormde. Alle toegang tot applicaties verliep via het datacenter. Organisaties konden daarmee op eenvoudige wijze beveiligingsmechanismen en application delivery-mogelijkheden invoegen tussen de clients en applicaties. De opkomst van nieuwe applicatie-architecturen zorgt echter voor nieuwe patronen in het netwerkverkeer en verwijderen application delivery controllers (ADC’s), front-end-optimalisatoren en WAN optimisation controllers (WOC’s) uit de verkeersstroom. Dit dwingt infrastructuurarchitecten om hun strategie voor het aanbieden van applicaties aan eindgebruikers te herzien. Organisaties moeten overstappen van een model waarbij fysieke apparaten aan een specifieke applicatie worden toegewezen, naar een model dat gebruikmaakt van fysieke, virtuele en cloud-gebaseerde servicecomponenten. Dit ter ondersteuning van de nieuwe apparaat-, browser- en cloud-gerichte omgeving.”

De Barracuda Load Balancer FDC is een appliance voor gevirtualiseerde datacenter-omgevingen. Deze omgevingen vragen om distributie met hoge doorvoersnelheden van het verkeer van applicatieserver-infrastructuren die storage- en ICT-bronnen consolideren. De Barracuda Load Balancer FDC maakt het mogelijk om het beheer van de toegang tot, en beveiliging van applicaties los te koppelen van front-endapparaten. Daardoor kunnen deze apparaten zich volledig bezighouden met de distributie van het netwerkverkeer. Op deze manier worden de toegang tot applicaties en applicatiebeveiliging dichterbij de applicatie in de virtuele omgeving gebracht.

De Barracuda Load Balancer FDC brengt schaalbaarheid en hoge beschikbaarheid naar bedrijfsbrede TCP/IP-diensten zoals internetverbindingen, terminal services-, proxy- en VPN-verbindingen, streaming media en e-commerce. De load balancer vormt de laag voor distributie van het netwerkverkeer binnen de geïntegreerde oplossing van Barracuda. Deze omvat een combinatie van next generation firewalls (NGF’s) van Barracuda, die voor veilige connectiviteit tussen fysieke en cloud-gebaseerde datacenters zorgen en virtuele Web Application Firewalls (WAF’s). Hierdoor wordt colocatie, implementatie, migratie en opschaling van de beveiliging op basis van gevirtualiseerde applicaties mogelijk. Dit biedt belangrijke voordelen, zoals:

  • Prestaties – Doe een beroep op moderne, open softwaretechnologie in combinatie met standaard Intel-hardware voor load balancing met een hoge doorvoer van 40 Gbps.
  • Beschikbaarheid – Herdistribueer het netwerkverkeer om het gebruik van serverbronnen te optimaliseren, ondersteund door geavanceerde technologieën voor het bewaken van de status van servers en applicaties.
  • Controle – Zorg voor veerkrachtige netwerkdiensten met een hoog reactievermogen en fijnmazige controle van het applicatieverkeer. Barracuda FDC biedt mogelijkheden voor het beheer van geografisch verspreide omgevingen.

“De Barracuda Load Balancer FDC zorgt voor een optimale verwerking van netwerkpakketten. De appliance maakt daartoe gebruik van de DPDK en architectuur van Intel®. Dit stelt organisaties in staat om applicaties aan eindgebruikers aan te bieden met doorvoersnelheden van 40 Gbps tegen aanzienlijk lage kosten”, aldus Bob Ghaffari, directeur Enterprise & Appliances bij de Network Platforms Group van Intel Corporation. “De Barracuda Load Balancer FDC maakt Application Delivery Networks mogelijk die optimale beschikbaarheid, beveiliging, overzicht en versnelling naar applicaties brengen. Al deze aspecten zijn van cruciaal belang binnen moderne gevirtualiseerde datacenters.” 

Principled Technologies over de Barracuda Load Balancer FDC: “De Barracuda FDC bood doorvoersnelheden tot 60,71 Gbs, een prestatie die nog indrukwekkender wordt als je naar de catalogusprijs voor de appliance kijkt. Als uw netwerkinfrastructuur in staat is om grote aantallen gebruikersverzoeken met een divers karakter af te handelen, is de kans klein dat u te maken krijgt met problemen als time-outs of frustratie onder eindgebruikers. De Barracuda FDC bleek in staat om tot 9,99 miljoen gelijktijdige internetverbindingen en 1,33 miljoen verbindingen per seconde te verwerken. Uit deze cijfers blijkt dat de door de DPDK ondersteunde Barracuda Load Balancer FDC T740 in staat is om te voorzien in het verdelen van het internetverkeer waar moderne datacenters om vragen, en ook nog eens tegen een betaalbare prijs.”

De Barracuda Load Balancer-reeks biedt ondersteuning voor uiteenlopende datacenter-infrastructuren en consolideert de beveiliging en levering van applicaties aan eindgebruikers. De Barracuda Load Balancer FDC distribueert het netwerkverkeer bij hoge doorvoersnelheden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.