Nieuwe Cloudlets van Akamai vereenvoudigen het ontwikkelen en realiseren van snelle en veilige web experiences

Self-service uitbreidingen voor het Akamai Intelligent Platform verbeteren time-to-market, infrastructuur-opschaling en laadtijden van pagina’s

  • Bedrijfsnieuws van
  • Akamai
  • geplaatst op
  • 29 september 2014 13:48 uur

Akamai, een toonaangevend cloudplatform voor het afleveren, optimaliseren en beveiligen van online content en bedrijfsapplicaties kondigt de beschikbaarheid aan van Cloudlets. Deze uitbreidingen van Akamai-oplossingen zijn ontwikkeld om de time-to-market voor ontwikkelaars te versnellen en de belasting van hun infrastructuur te verminderen. Elke Cloudlet biedt een specifieke functionaliteit die toegankelijk is via het Akamai Intelligent Platform.

In plaats van te vertrouwen op zware IT-projecten, intern of van derden, maken Cloudlets het mogelijk om meer te doen met het Akamai Intelligent Platform. Verdere investeringen in de infrastructuur of de ontwikkeling van tools op maat zijn daardoor minder nodig. Door de benodigde programmacode te verplaatsen naar het meest wijdverbreide content delivery-netwerk ter wereld bieden Cloudlets een snellere time-to-market voor nieuwe functionaliteit, terwijl de kosten voor ontwikkeling en onderhoud omlaag gaan. Het in gebruik nemen kan eenvoudig via self-service: met één klik kan de Cloudlet worden aangeschaft en ook de configuratie vergt slechts een enkele klik.

De Akamai Cloudlets die nu beschikbaar komen zijn Edge Redirector, Visitor Prioritization en Image Converter. Het bedrijf zal geregeld nieuwe Cloudlets uitbrengen en op termijn een marktplaats voor deze extensies vormen. Klanten kunnen daar zelf kiezen welke mogelijkheden het meest geschikt zijn voor hun specifieke websites en applicaties.

De Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al is een early adopter van Akamai Cloudlets, via Akamai-partner ITWay Solutions. “We hadden vanwege de herstructurering van onze website de dringende behoefte om 5.000 redirects op te zetten om de links voor onze SEO te behouden”, zegt Patrick Perelsztejn, web infrastructure & technologies coördinator bij El Al. “We zochten een oplossing maar het leek het erop dat er geen makkelijke en flexibele manier voorhanden was voor de redirects. Totdat we terecht kwamen bij Edge Redirector, een perfecte oplossing, die ons helpt om een groot aantal URL-redirects gemakkelijk te beheren en om kosten van een maatwerkoplossing te vermijden.”

Edge Redirector – Deze Cloudlet helpt klanten om makkelijker URL-redirects voor SEO, marketing campagnes of site content en veranderingen van de architectuur te beheren. Dit gebeurt op een gemakkelijke manier voor zowel technische als niet-technische gebruikers, die zelf redirect-regels kunnen beheren en de druk op de IT kunnen verminderen. Door grote aantallen redirects te beheren op het Akamai Intelligent Platform kunnen online bedrijven de time-to-market versnellen voor webcontent of veranderingen van de architectuur, terwijl zij profiteren van prestaties die het Akamai Intelligent Paltform te bieden heeft.

De Edge Redirector Cloudlet is ontworpen om:
● 301 en 302 redirects naar het Akamai Intelligent Platform te beheren en verplaatsen;
● Snel veranderingen door te voeren met een op regels gebaseerde gebruikersinterface en meegeleverde API;
● Geavanceerde basis-gebruikersrollen voor zowel technische als zakelijke gebruikers te realiseren;
● Grote aantallen redirects te verplaatsen via het .csv-formaat.

Visitor Prioritization – Deze Cloudlet biedt een gebruiksvriendelijke ‘wachtkamerbeleving’ op het moment dat back-end applicaties overbelast raken vanwege pieken in het bezoekersverkeer (dynamische content). Dit voorkomt dat bezoekers de site verlaten zodra de applicatiecapaciteit schaars wordt en zo bijvoorbeeld hun bestelling niet afronden. Klanten kunnen de kosten en het onderhoud vermijden van een infrastructuur die verkeerspieken kan opvangen, maar die niet nodig is voor het afhandelen van normaal verkeer.

Visitor Prioritization biedt:
● De mogelijkheid om grip te krijgen op verkeer dat tijdens pieken gebruik wil maken van het datacenter;
● Een aantrekkelijke merkbeleving voor verkeer dat niet direct kan worden afgehandeld;
● Bescherming tegen website-uitval vanwege onderhoud, of tijdens gebeurtenissen die hoge waarde hebben voor het bedrijf;
● Behoud van de schaarse applicatiecapaciteit voor waardevolle transacties;

Image Converter – Deze Cloudlet is ontworpen om de complexiteit en overhead te verminderen van het creëren, opslaan en onderhouden van afbeeldingen, die gebruikt moet worden voor zowel desktop en smartphones in netwerken met uiteenlopende internet snelheden (broadband, Wi-Fi, 4G, 3G, 2G etc.). Door de afbeelding dynamisch aan te passen in de cloud (bijsnijden, verkleinen of vergroten, outputformaat veranderen, enz.) kunnen klanten investeringen in hun infrastructuur verminderen en efficiënter werken. Ook kan de time-to-market omlaag via flexibeler webontwerp en -ontwikkeling, in het bijzonder voor sites die een responsive webdesign en RESS gebruiken.

Tot de mogelijkheden van Image Converter behoren:
● Verkleinen van de hoeveelheid bytes die nodig zijn voor afbeeldingen ten behoeve van een optimale webexperience op verschillende devices;
● Dynamisch aanpassen van afbeeldingen in de cloud om deze op maat te maken voor specifieke toepassingen, gedefinieerd door een API-commando;
● Minder complexiteit en overhead bij het creëren, opslaan en onderhouden van bibliotheken met afbeeldingen.

“Wij staan bekend om het aanbieden van oplossingen die onze klanten helpen om hun webbeleving snel, betrouwbaar en veilig te maken. Met de introductie van Cloudlets blijven we de waarde vergroten die ons platform biedt, met nieuwe mogelijkheden om de algehele gebruikerservaring op een hoger plan te brengen”, zegt Ravi Maira, vice-president van de Web Experience Business Unit bij Akamai. “Minstens zo belangrijk is dat wij onze klanten deze mogelijkheden geven op een self-service manier die zo eenvoudig, gemakkelijk en kosteneffectief is als maar mogelijk is.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.