Nieuwe domeinnamen bieden horeca veel kansen

.restaurant en .pizza komen beschikbaar

  • Bedrijfsnieuws van
  • STRATO
  • geplaatst op
  • 13 november 2014 14:01 uur

Wie een restaurant, pizzeria of een koffiebar bezit, wil uiteraard ook een passende domeinnaam en website. Vaak zijn de juiste namen niet meer beschikbaar. Tenminste, dat geldt voor de .nl-domeinen, maar wie slim is, kiest voor een speciaal horecadomein zoals .bar, .catering, .coffee, .restaurant of .pizza.

Deze eerste drie ‘top level domeinen’ zijn sinds kort al beschikbaar, maar vooral restaurants en pizzeria’s kunnen hun kans nu grijpen. Vanaf 12 november is het mogelijk om .restaurant te registeren en vanaf 10 december gaat .pizza in de lucht. En dat biedt veel mogelijkheden, zeker voor horecabedrijven die nog geen website of een ingewikkelde domeinnaam hebben. STRATO biedt als grote Europese domeinhoster vrijwel alle nieuwe domeinnamen aan.

Andere top level domeinen (TLD’s) die nu al zijn te gebruiken, zijn bijvoorbeeld: .menu, .fish, .club en .pub. Met nieuwe domeinextensies zijn uiterst herkenbare domeinnamen mogelijk. Zoals www.milano.pizza of www.biologische.catering of www.irish.pub.
Horecaondernemers doen er verstandig aan snel hun gewenste domeinnaam vast te leggen, voordat de domeinnaam bezet is. Ook voor wie al een website heeft, is dit een uitgelezen mogelijkheid een betere naam te kiezen.

Waarom nieuwe extensies?

Het aantal geregistreerde domeinnamen neemt al jarenlang snel toe. Hierdoor zijn er steeds minder geschikte domeinnamen vrij, die op bijvoorbeeld .nl of .com eindigen. Door de wereldwijde invoering van de nieuwe TLD’s kan weer in de behoefte aan korte en duidelijke domeinnamen worden voldaan. Een herkenbaar internetadres is enorm belangrijk. Niet alleen kan een dergelijk adres beter worden onthouden, de website is bovendien makkelijker te vinden op internet.

De invoering van de nieuwe domeinextensies is begin 2014 gestart en inmiddels heeft STRATO meer dan 200 nieuwe domeinextensies ingevoerd. In de komende maanden en jaren komen hier nog vele nieuwe, interessante domeinextensies bij. De nieuwste domeinextensies zijn te vinden in onze domeinchecker op www.strato.nl.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.