Nieuwe en groeiende ondernemingen overwinnen storage-uitdagingen met Hewlett Packard Enterprise


Vandaag kondigt Hewlett Packard Enterprise (HPE) verbeteringen aan in zijn basis storageportfolio. Klanten kunnen dankzij deze verbeteringen applicaties versnellen en data beschikbaar maken tegen beperkt budget. Nieuwe HPE MSA Storage opties bieden de meest betaalbare dual-controller hybrid flash array, verkrijgbaar via een vooraanstaande leverancierBovendien maakt het nieuwe HPE StoreEasy 1650 Expanded opslag van grote hoeveelheden digitale informatie voordeliger.

Voor het MKB en kapitaalgesteunde bedrijven zijn tegenwoordig de kansen om te innoveren groter dan ooit. Wanneer deze bedrijven hun ideeën willen verzilveren, hebben ze steeds meer te maken met uitdagingen op gebied van datamanagement. Ongestructureerde data verdubbelen elke 18 tot 24 maanden en de continue behoefte aan snellere besluitvorming en efficiënt gebruik van informatie is essentieel voor succes.

“Snelheid en flexibiliteit zijn essentieel in de hedendaagse economie om, ongeacht de grootte van het bedrijf, concurrerend te blijven”, aldus Manish Goel, Senior Vice President en General Manager voor Storage van HPE. “Daarom maakt Hewlett Packard Enterprise de enterprise storage scale en performance bereikbaar voor klanten. Ook wanneer zij maar een beperkt budget beschikbaar hebben.”

Hybrid flash performance 45 procent voordeliger met de MSA 1040

HPE heeft zijn HPE MSA Storage family verbeterd zodat bedrijven hun reactievermogen en besluitvorming kunnen versnellen. Dit is gedaan met behulp van solid state drive (SSD) voor de HPE MSA 1040. De uitgebreide ondersteuning voor SSD resulteert in nieuwe hybrid flash configuraties die hoge prestaties en latenty-optimized storage leveren vanaf $8.500,-. Dit maakt de HPE MSA product family betaalbaar voor een bredere groep gebruikers.

De eisen die worden gesteld aan applicaties zorgen voor een groeiende behoefte aan deelbare storage met betere efficiency en prestaties, die passen in een beperkt IT-budget. Met de extra ondersteuning voor SSD en de verbeterde storage virtualisatie mogelijkheden – voorheen enkel beschikbaar voor MSA 2040 – kunnen nu ook MSA 1040 en 2040 voordeel halen uit de meest kostenefficiënte flash media. Deze nieuwe SSD levert hybride flash acceleratie en is 30 procent voordeliger(7) met dezelfde capaciteit. De hogere prestaties en latentiereductie zijn daardoor voor steeds meer ondernemingen bereikbaar geworden.

HPE MSA Storage wordt al bijna twee decennia geroemd als de bruikbare, voordelige shared storage keuze voor HPE ProLiant en BladeSystem servers. De nieuwste verbeteringen leveren de volgende voordelen op:

  • De storage-efficiëntie verder stimuleren met verbeterde storage virtualisatiemogelijkheden, zoals thin provisioning, verbeterde snapshot services, wide-striping en flash-gebaseerde acceleratie.
  • Vermindert vertraging tot 70 procent voor het uitlezen van het cache en tot 90 procent voor Performance Tiering met een kleine, stapsgewijze investering van $1.599,- in SSD capaciteit.(8)
  • Tot 75 procent lagere opslagkosten door gebruik te maken van de voordelen van MSA’s Archive Tiering. Dit verbetert de effectiviteit van Nearline SAS hard disk drives (HDD) door data automatisch te plaatsen in de juiste storage tier.(9)

Beste NAS met HPE StoreEasy 41 procent voordeliger en neemt 80 procent minder ruimte in(10)

Voor gebruikers met behoefte aan betaalbare en duurzame capaciteitsoplossingen voor massa en secundaire file storage is HPE StoreEasy 1650 Expanded een ultradichte en betrouwbare NAS-toepassing die zonder complexiteit waarde en schaalbaarheid maximaliseert. Het systeem heeft 28 toegankelijke Large Form Factor (LFF) drives voor het genereren van maximaal 224TB aan interne capaciteit in slechts 2 uur. Dit maakt het de meest dichte 2U NAS-toepassing op de markt.(11) Deze schaalbare oplossing zorgt dat klanten ongestructureerde data kunnen bewaren, maar dan 41 procent voordeliger,  terwijl het 80 procent minder ruimte inneemt. Tot slot heeft het 82 procent minder componenten dan het equivalente NetApp FAS system.(12)

De nieuwe oplossing deelt een gemeenschappelijke set aan dataservices met de rest van de HPE StoreEasy family. Dit biedt snelle configuratietools, de beste storage provisioning templates en een gecentraliseerde monitoringdashboard. Hierdoor vereenvoudigt het beheer voor IT-allrounders. Om zeker te zijn dat de data beschermd is, levert het systeem multidimensionale beveiliging, inclusief drive, file system en data-in-flight encryptie. Daarnaast heeft het een geavanceerd datatoegangsbeleid, gebaseerd op automatische fileclassificatie. Voor klanten met een mobiel personeelsbestand levert de StoreEasy oplossing veilige ‘anywhere sync-and-share’ support, zowel voor Apple iOS als Microsoft devices.

Het HPE StoreEasy 1650 Expanded en de HPE MSA 1040 zijn onderdeel van het HPE Just Right IT Portfolio en verkrijgbaar via de HPE Small Business Marketplace. Met de eenvoudige, betrouwbare en betaalbare oplossingen zorgt HPE Just Right IT ervoor dat midden en kleinbedrijven hun storage kunnen opvoeren, zelfs met beperkte budgetten.

Prijs en beschikbaarheid(13)

  • Ondersteuning voor SSD op de MSA 1040 is vanaf vandaag beschikbaar via een firmware update GL220. Deze is te vinden op hpe.com en gratis voor klanten met garantie of een actueel Service Contract.
  • De MSA 1040 Advanced Virtualization Upgrade licentie is momenteel beschikbaar met een prijs van $350,-.
  • De nieuwe MSA SSD drives zijn momenteel verkrijgbaar met de volgende prijzen en capaciteit: 400GB voor $2.220,-; 800GB voor $4.219,-; 1.6TB voor $7.979,-; 3,2TB voor $13.899,-.
  • De StoreEasy 1650 Expanded is momenteel verkrijgbaar voor $14.777,- met een capaciteit van 32TB.
Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.