Nieuwe nummer 1 in de HostingReview.nl Top 100


De HostingReview.nl Top 100 heeft voor het eerste sinds de lancering van de lijst in 2014 een andere hoster op de eerste positie staan. De lijst werd vijf kwartalen lang aangevoerd door Antagonist. In de nieuwe Top 100 die op 4 april is vastgesteld is het stokje overgenomen door nieuwkomer Vimexx die in één klap maar liefst 36 plaatsen is gestegen.

Daarnaast zijn er ook enkele andere hosters die een sterke stijging in de HostingReview.nl Top 100 hebben laten zien. Argeweb eindigt op de 15de plaats (+10), Byte op de 18de plaats (+5), HostEasy op de 33ste plaats (+12) en Giga Serving op plaats 42 (+14). Binnen de top 50 is Shock Media op de 48ste plaats de snelste stijger (+21).

Arnout Veenman, initiatiefnemer van de HostingReview.nl Top 100: “Antagonist heeft een topprestatie neergezet door 5 kwartalen op rij de nummer 1 positie vast te houden in de HostingReview.nl Top 100. Het is prachtig dat een nieuwe speler als Vimexx dat ook kan bereiken. Het is een dynamische lijst waarin zowel de vertrouwde partijen als nieuwe spelers met elkaar concurreren. De HostingReview.nl Top 100 werkt!

De HostingReview.nl Top 100 wordt vastgesteld op basis van reviews die zijn geplaatst op verschillende onafhankelijke hosting vergelijkingssites. Op HostingReview.nl zelf kunnen geen reviews worden geplaatst. Bij het vaststellen van de HostingReview.nl Top 100 wordt rekening gehouden met verschillende factoren, zoals de frequentie waarmee er reviews op de verschillende vergelijkingssites zijn geplaatst en de spreiding van reviews over verschillende vergelijkingssites.

Jeeves_, 7 april 2016 3:28 pm

Dit werkt natuurlijk voor geen meter. Vimexx heeft nog lang de tijd niet gehad om negatief in het nieuws te komen. Daar komt bij, 177 reviews (in korte tijd) tegenover 3119 reviews in de afgelopen jaren. Vimexx komt over als een shady business, op webhostingtalk is er een heel verhaal over om erachter te komen wie er nou eigenlijk achter zit. Ik geloof niet dat dat gelukt is.

Hostingreview.nl werkt dus maar gedeeltelijk. De betrouwbaarheid van de input laat zwaar te wensen over.

Arnout Veenman, 7 april 2016 3:49 pm

De HostingReview.nl Top 100 is een overzicht van de (op dit moment) best beoordeelde hosters. Hoe een hoster het 5 jaar geleden deed is irrelevant. Het gaat om het nu. Veel vergelijkingssites tellen voor de score van een hoster daarom ook alleen reviews van bijvoorbeeld de afgelopen 12 maanden. Wij aggregeren die scores en we passen enkele correcties toe. Daarbij kijken niet naar de hoster maar enkel naar de reviews die zijn geplaatst. Hoe een hoster overkomt is daarbij irrelevant. Sterker nog al zouden we ingrijpen op basis van geruchten en speculatie dan zou dat onrechtmatig zijn tegenover de hoster in kwestie zonder dat er objectief goede redenen zijn om ze uit de lijst te weren (of een penalty) te geven. Indien de aanbieders van de vergelijkingssites het niet vertrouwen dan is het aan hun om maatregelen te nemen of correcties op de score toe te passen op basis van de reviews die bij hun geplaatst zijn.

Kortom de HostingReview.nl Top 100 doet precies wat het moet doen: Een ranking van hosters op basis van de (recente) beoordelingen op (alle) onafhankelijke, betrouwbare vergelijkingssites.

Piet, 11 april 2016 11:34 am

Is dit nu echt nieuws? Een webhoster die niets anders doet dan op enkele maanden tientallen nep ervaringen te plaatsen ui te roepen tot 'beste hoster'. In een artikel zou je toch minstens enig voorbehoud kunnen maken.

Arnout Veenman, 11 april 2016 11:51 am

Piet, een nieuwe nummer 1 in de HostingReview.nl Top 100 is nieuws. Daarbij een voorbehoud maken is onzin, de HostingReview.nl Top 100 is wat het is. Het is aan de eigenaren van de vergelijkingssites om te controleren of reviews betrouwbaar genoeg zijn. Wij kunnen alleen kijken of een vergelijkingssite een betrouw en onafhankelijk platform is. Indien dat niet zo is dan tellen wij de scores op die vergelijkingssite niet (meer) mee voor de HostingReview.nl Top 100. Een van die vergelijkingssites is van mij zelf, namelijk ISPGids.com en de reviews die daar zijn geplaatst lijken niet minder betrouwbaar dan die met een gemiddelde andere hoster.

Jorden, 16 april 2016 4:02 pm

Wat mij zeer tegenstaat aan die hele hosting top 100, is dat de 'regels' zomaar wijzigen.

Zo zetten wij zelf dik in op TrustPilot voor onze ratings, daar de interface daarvan clean is en weinig werk voor een klant om een beoordeling achter te laten. We kunnen op eenvoudige wijze een klant een uitnodiging voor een review sturen en de scripting zit helemaal top in orde daar; klanten kunnen uitschrijven van uitnodigingen en krijgen deze niet dubbel als zij dubbel bestellen. Er zijn prachtige widgets beschikbaar. We betalen honderden euro's per jaar om hier lid van te zijn.

Opeens telt Hostingreview de reviews van Trustpilot niet meer mee (?). Er staat een kruis achter Trustpilot bij de beoordelings-pagina. Uiteraard telt jullie eigen ISPGids wel mee, maar daar heb ik veel problemen mee:
- De interface ziet er zeer onoverzichtelijk en chaotisch uit, lijkt gemaakt zonder enig gevoel voor grafisch design.
- Er staan 3 ads van hostingproviders op je eigen profielpagina, dus je promoot indirect je concurrentie.
- De links op de pagina linken lang niet altijd naar de locatie waar je van denkt dat het naar linkt; zo verwacht ik dat de buttons rechts, onder de screenshot van de website, linken naar de social media pagina's van het desbetreffende bedrijf. De link naar de ervaringen met de desbetreffende hoster zit vrij goed verstopt, mede door het grote aantal andere links op de pagina.
- De beschikbare widgets voor plaatsing op de eigen site zijn niet erg mooi.
- Het aantal velden dat klanten moeten invullen, schrikt potentiele reviewers af. Het ontwerp van het formulier is onoverzichtelijk en onnodig ingewikkeld gemaakt.

Dan valt nog op dat er een aantal zeer kleine bedrijven in de top 100 staan, waarvan ik sterk mijn twijfels heb of zij hun reviews daadwerkelijk op de juiste manier hebben ontvangen, en staat er minimaal 1 bedrijf waarvan ik uit ervaring weet dat zij hun klanten belonen met korting wanneer zij een gunstige review plaatsen.

Gelukkig zijn wij niet afhankelijk van Hostingreview qua klandizie, maar de top 100 zoals die er nu staat is in onze ogen nauwelijks serieus te nemen.

Piet, 17 april 2016 9:30 am

Beetje flauw antwoord .. je afschermen met 'de vergelijkingssites zelf moeten er maar iets aan doen'. Je kan misschien beter is een artikel maken waarin op die valse getuigenissen wordt ingegaan. Het is niet zo moeilijk, vaak gebruiken ze zelfs domeinnamen die niet eens bij hun gehost zijn (ook bij Vimexx, de nieuwe nummer 1).

Arnout Veenman, 17 april 2016 10:04 am

Piet, het concept van HostingReview.nl is het aggregeren van (totaal) scores op vergelijkingssites. Dat is wat we pretenderen te doen én ook wat we kunnen doen. Hoe die scores op die vergelijkingssites tot stand komen, is aan de vergelijkingssites. Daar kan en wil ik niet in treden. Een artikel maken over valse reviews iets dat ik als journalist kan doen maar dat heeft niks met de werking van HostingReview.nl te maken. Wel een prima idee!

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.