Nieuwe PA-7080 van Palo Alto Networks biedt next-generation-beveiliging voor serviceproviders en grote ondernemingen


Palo Alto Networks (NYSE: PANW), de aanbieder van next-generation security, kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van de PA-7080, de nieuwste en krachtigste aanvulling op de next-generation-firewalls van het bedrijf.

Grote ondernemingen en telecomproviders zijn voortdurend het doelwit van cyberaanvallen. Cybercriminelen proberen klantgegevens uit hun datacenters te stelen, de dienstverlening te verstoren en misbruik te maken van serviceproviders als uitvalsbasis voor aanvallen op bedrijven en consumenten. Naarmate datacenters en netwerken doorgroeien qua capaciteit, snelheid en complexiteit zijn er op steeds grotere schaal beveiligingsproducten nodig die bescherming bieden tegen cyberaanvallen.

Palo Alto Networks gaat deze uitdaging aan met zijn beveiligingsplatform, dat bestaat uit de Palo Alto next-generation-firewall, de Threat Intelligence Cloud en Advanced Endpoint Protection. Het platform maakt een einde aan de tekortkomingen op het gebied van beveiliging, prestaties en functionaliteit van bestaande producten en op zichzelf staande beveiligingsarchitecturen. Het systeem is ontwikkeld om te voorkomen dat cyberaanvallen een kans van slagen hebben en biedt tegelijkertijd schaalbare prestaties, beleidautomatisering en orkestratie.

De nieuwe next-generation-firewall, de PA-7080, biedt de kracht, intelligente schaalbaarheid en eenvoud in beheer waardoor het platform uitermate geschikt is voor implementatie in de bedrijfsomgevingen van grote ondernemingen en serviceproviders om hun eigendommen en services te beveiligen.

Citaat:
“De PA-7080 levert ongeëvenaarde prestaties binnen de sector bij gebruik van de volledige reeks beveiligingsmogelijkheden van Palo Alto Networks. Hij is ontworpen voor het bieden van veilige applicaties en het voorkomen van cyberaanvallen met de schaalgrootte waar serviceproviders en de grootste ondernemingen behoefte aan hebben. Het systeem vormt een integraal onderdeel van een op preventie gericht, geïntegreerd platform voor het beveiligen van de netwerken van deze organisaties.”
— Lee Klarich, Senior Vice President, Product Management

De PA-7080: preventie op schaal
De PA-7080 levert de rekenkracht en softwarearchitectuur die nodig is om moderne cyberaanvallen binnen alle applicaties van de allergrootste netwerken en datacenters te voorkomen. De PA-7080 is gebasseerd op een bewezen architectuur die ultra-efficiënte software combineert met bijna 700 functiespecifieke processors voor netwerken, beveiliging, inhoudscontrole en beheer. Daarnaast kan de PA-7080 een doorvoer leveren van maximaal 200 Gbps, of een doorvoer van 100 Gbps wanneer alle beveiligingsfuncties zijn ingeschakeld.

Dankzij de combinatie van kracht, intelligentie en eenvoud is de PA-7080 uitermate geschikt voor het leveren van preventie op grote schaal voor:

  • Interne datacenters, waar serviceproviders en ondernemingen hun bedrijfsinfrastructuur beveiligen;
  • Dienstverleningsinfrastructuren, waarbij snelheid en schaalgrootte van groot belang zijn en de preventie van grootschalige bedreigingen essentieel is; en
  • Internetgateways, waarbij een veilige inschakeling van alle applicaties en de bescherming van bekende en onbekende bedreigingen van kritisch belang zijn.

De PA-7080 is ontwikkeld voor integratie binnen omvangrijke netwerken en minimale lopende operationele kosten. De firewall ondersteunt virtual wire, L2- en L3-netwerken, hoge-beschikbaarheidsmodi gecombineerd met vereenvoudigd beheer, vereenvoudigd licentiebeheer en intelligent verkeersbeheer. De PA-7080 voldoet aan de NEBS-eisen en is standaard voorzien van koeling vóór en achter en AC/DC stroom opties.

Samen met de PA-7050 vormt de PA-7080 de PA-7000-serie, die netwerkbeveiliging met hoge prestaties volledig opnieuw definieert en de perfecte combinatie biedt van kracht, intelligentie en eenvoud. Dit is wat serviceproviders en ondernemingen nodig hebben om preventie op grote schaal mogelijk te maken.

Naarmate er hogere prestaties en meer capaciteit nodig zijn, zullen de apparaten in de PA-7000-serie intelligent opschalen door het automatisch toewijzen van nieuwe computerbronnen, die beschikbaar komen zodra er nieuwe processorkaarten worden toegevoegd. Om het systeembeheer en de kosten te vereenvoudigen, worden de apparaten beheerd en van een licentie voorzien als één uniform systeem.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.