Nieuwe Tintri VMstore T800-reeks biedt ruimte voor 3500 VM’s in één 4U-systeem

  • Bedrijfsnieuws van
  • Tintri
  • (PR-bureau:
  • Touchdown PR)
  • geplaatst op
  • 11 november 2014 12:25 uur

Tintri, leverancier van slimme applicatiebewuste opslagsystemen voor virtualisatie- en cloud-omgevingen, introduceert vandaag de Tintri VMstore™ T800-reeks en Tintri OS 3.1. De nieuwe modellen bieden de hoogste VM-dichtheid binnen de branche. De nieuwe versie van het Tintri OS biedt integratie met VMware vCenter Site Recovery Manager (SRM) voor geautomatiseerde disaster recovery, SecureVM voor encryptie van opgeslagen gegevens en een REST API SDK voor het automatiseren van workflows en integratie met het Vmware- ecosysteem.

De Tintri VMstore T800-reeks omvat drie VMstore-modellen – T880, T850 and T820. Deze bieden ingebouwde mogelijkheden voor gegevensbeheer op VM-niveau en zijn daarmee uiterst geschikt voor gevirtualiseerde omgevingen en private clouds met honderden of zelfs duizenden virtuele machines. De VMstore T880 biedt ondersteuning tot 3.500 virtuele machines, 100 TB aan effectieve opslagcapaciteit en tot 140.000 IOPS in één 4U-systeem. Met Tintri Global Center kan de omgeving worden opgeschaald tot 35.000 virtuele machines, 1 PB aan bruikbare opslagcapaciteit en tot 1,4 miljoen IOPS in één 42U-rack. Klanten profiteren daarmee van ongekende opslagdichtheid en forse besparingen op de operationele datacenterkosten.

Het Tintri OS is het eerste hypervisor-neutrale besturingssysteem voor opslagomgevingen binnen de branche. Belangrijke mogelijkheden van het nieuwe Tintri OS 3.1 zijn onder meer:

• Integratie met VMware vCenter SRM voor geautomatiseerde disaster recovery
De Tintri ReplicateVM™-software maakt het instellen van replicatie op VM-niveau voor het beschermen van bedrijfsgegevens even simpel als het zetten van een vinkje. Het herstellen van gerepliceerde back-ups met Tintri vergt slechts een paar muisklikken en is net zo eenvoudig als het herstellen van een lokale back-up. ReplicateVM biedt ingebouwde integratie met VMware SRM om de eenvoud en efficiëntie van Tintri’s replicatie op VM-niveau naar SRM te brengen. In tegenstelling tot de SRM-integratie van traditionele opslagsystemen zorgt die van Tintri voor een drastische vereenvoudiging van de replicatieconfiguratie voor disaster recovery-workflows. Het systeem reduceert het bandbreedteverbruik binnen het WAN met tot maar liefst 95% en maakt gebruik van Tintri’s mogelijkheden voor het klonen van individuele virtuele machines om te zorgen voor niet-verstorende disaster recovery-tests en geplande en ongeplande fail-over.

• Encryptie met SecureVM
De T800-reeks beschermt opgeslagen gegevens door gebruik te maken van de ingebouwde encryptiemogelijkheden van SSD’s en harde schijven. Beheerders kunnen een beroep doen op de optionele SecureVM-software om data binnen Tintri VMstore-systemen verder te beveiligen met AES256-encryptie. Dit stelt hen in staat om te voldoen aan de eisen van de wet- en regelgeving of branchestandaarden en een aanvulling te bieden op de fysieke beveiliging van interne en externe datacenters. SecureVM maakt gebruik van hardware-encryptie op de zelfversleutelende schijven om ervoor te zorgen dat de opslagpresentaties hier niet onder lijden.

• REST API SDK voor het automatiseren van workflows
De Tintri Automation Toolkit maakt integrale automatisering mogelijk, van individuele virtuele machines tot het opslagsysteem. Hiertoe maakt deze gebruik van PowerShell en REST API’s. Beheerders kunnen een beroep doen op de bewustheid op VM-niveau en het gegevensbeheer van Tintri om diverse workflows te automatiseren. Hiervoor is geen kennis nodig van de configuratie van de onderliggende opslagcomponenten. Wat betreft het beheer en de bewaking spreken virtuele infrastructuren en gevirtualiseerde opslag dezelfde taal — VM’s.

De Tintri VMstore T800-reeks is wereldwijd beschikbaar vanaf een prijs van $74.000.
Tintri organiseert vandaag webinars met Ken Klein, de CEO en bestuursvoorzitter van Tintri en Kieran Harty, de medeoprichter en CTO van Tintri in het kader van de lancering van deze nieuwe producten.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.