Nieuwe Unite-architectuur van Juniper Networks brengt cloud-prestaties, automatisering en eenvoud naar bedrijfsnetwerken


Juniper Networks introduceert vandaag Juniper Networks® Unite. Deze nieuwe referentiearchitectuur voorziet in vereenvoudigde en veilige infrastructuuroplossingen voor netwerken. Deze zijn nodig om zakelijke campusnetwerken en de netwerken van externe filialen te moderniseren tot door de cloud ondersteunde serviceplatforms. Juniper Unite combineert de laatste netwerksoftware, systemen en cloud-diensten van Juniper tot een flexibele en veilige netwerkarchitectuur voor bedrijven die snel cloud-applicaties en –diensten willen aanbieden op basis van een centraal en gebruiksvriendelijk platform voor netwerkbeheer.

Alles wordt tegenwoordig in de cloud ondergebracht. Of het nu gaat om publieke, private of hybride clouds, bedrijven maken de cloud tot hun standaard operationele model voor bedrijfsapplicaties en diensten. Zakelijke campusnetwerken groeien daarmee uit tot een belangrijke springplank naar in de cloud gehoste bedrijfsapplicaties. “De netwerkinfrastructuur moet ondersteuning bieden voor sterk gevirtualiseerde, intelligente en applicatiebewuste zakelijke en cloud-gebaseerde communicatie. De diverse eisen die nieuwe infrastructuur- en applicatiestrategieën aan het netwerk stellen, moeten geenszins worden onderschat”, aldus Danellie Young, onderzoeksdirecteur, en Bjarne Munch, eerste onderzoeksanalist bij Gartner, Inc[i].

De Juniper Unite-architectuur voorziet in de bouwstenen die nodig zijn voor het moderniseren van de infrastructuur van bedrijfsnetwerken en biedt ondersteuning voor nieuwe implementatie- en beheerbenaderingen. Organisaties kunnen met Unite dezelfde mate van automatisering en schaalbaarheid realiseren als in datacenter- en cloud-omgevingen die zijn gebaseerd op de MetaFabric™-architectuur van Juniper. Met Juniper Unite kunnen zij hun netwerkbronnen op dynamische wijze automatiseren om tegemoet te komen aan de groeiende bedrijfsbehoeften. Daarnaast kunnen zij huidige bedrijfsprocessen ondersteunen en tegelijkertijd gereedmaken voor de toekomst.

Belangrijkste nieuwsfeiten:

De nieuwe netwerkarchitectuur Juniper Networks Unite omvat zakelijke switches, beveiligingstechnologie, routers, softwaretoepassingen en oplossingen van externe leveranciers die deelnemen aan het Open Convergence Framework (OCF). Unite biedt organisaties een vereenvoudigde, geautomatiseerde en veilige architectuur waarmee zij de door de cloud ondersteunde onderneming kunnen realiseren. Nieuwe technologische innovaties binnen de architectuur zijn onder meer Junos® Fusion Enterprise, verbeteringen van Junos® Space Network Director en geoptimaliseerde varianten van de programmeerbare Ethernet-switches uit de Juniper Networks EX9200-reeks.

Juniper introduceert daarnaast nieuwe beveiligingsoplossingen die deel uitmaken van Juniper Networks Unite. Het gaat onder meer om Juniper Networks® Sky Advanced Threat Prevention, nieuwe Juniper Networks® SRX services gateways en een sterk gemoderniseerde versie van Junos® Space Security Director. Deze beveiligingsoplossingen bieden bedrijven de schaalbaarheid en automatisering die nodig zijn om bescherming te bieden tegen elke mogelijke netwerkbedreiging.

  • Junos Fusion Enterprise, de enige door software ondersteunde switching-architectuur, biedt centrale mogelijkheden voor netwerkconfiguratie en -beheer: Een nieuwe open architectuur op basis van de branchestandaard 802.11BR biedt in combinatie met de Ethernet-switches uit de EX-reeks van Juniper de mogelijkheid om het volledige gedistribueerde bedrijfsnetwerk als één netwerkentiteit te configureren en beheren. Junos Fusion Enterprise stelt klanten in staat om meerdere netwerklagen, inclusief datacenters op locatie, samen te voegen tot één slim, flexibel en door de cloud ondersteund bedrijfsnetwerk.
  • Junos Space Network Director centraliseert het beheer en de automatisering van het netwerk: Nieuwe mogelijkheden in Network Director stellen gebruikers in staat om een of meer groepen van Junos Fusion Enterprise-fabrics naadloos te beheren gedurende hun volledige levenscyclus. Dit vereenvoudigt het netwerkbeheer en de automatisering binnen geografisch verspreide ondernemingen.
  • Verbeteringen van de programmeerbare Ethernet-switch EX9200 geven de netwerkprestaties een boost: De EX9200 is de enig core aggregation switch voor Junos Fusion Enterprise en vormt daarmee de pijler van elke vereenvoudigde zakelijke netwerkimplementatie. Nieuwe modulaire lijnkaarten bieden klanten uitgebreide implementatieopties, zoals 1 en 10 Gigabit Ethernet (GbE)-connectiviteit.
  • Het Open Convergence Framework biedt gebruikers ongekende keuzevrijheid: Het Open Convergence Framework van Juniper Networks integreert de beste technologie op het gebied van WLAN’s, unified communications en ICT-beveiliging. Bedrijven kunnen daarmee een beroep doen op in de praktijk bewezen oplossingen die aansluiten op hun infrastructuurbehoeften. Juniper levert oplossingen die zijn geïntegreerd met de producten van toonaangevende leveranciers van draadloze technologie, zoals Aerohive Networks, Aruba Networks en Ruckus Wireless.

Het Juniper Networks Professional Services-team zal netwerkevaluaties, ontwerpdiensten, implementatiediensten en training aanbieden om organisaties te helpen met het moderniseren van hun netwerkarchitectuur, zodat ze optimaal tegemoet kunnen komen aan de eisen van hun cloud-applicaties en diensten.

Ondersteunende citaten

“Onderzoek van IDC toont aan dat het groeiende aantal mobiele apparaten en zakelijke applicaties drijvende krachten zijn achter het belang van het netwerk binnen alle bedrijfsaspecten. Dit zal zorgen voor aanzienlijke investeringen en innovaties in de netwerkinfrastructuur, in zowel het datacenter als de organisatie. Met de introductie van Juniper Networks Unite en de Junos Fusion Enterprise switching architectuur, erkent Juniper de noodzaak om het voor bedrijven mogelijk te maken om schaalbaarheid op cloud-niveau, automatisering, flexibiliteit en end-to-end zichtbaarheid te realiseren.”
– Nolan Greene, onderzoeksanalyst Network Infrastructure bij IDC

 “Onze klanten bevinden zich in diverse stadia van de transformatie van hun netwerk tot een door de cloud ondersteund bedrijfsplatform. Juniper Networks biedt hen de oplossingen die zij nodig hebben om op succesvolle wijze over te stappen naar een veilige, flexibele en geautomatiseerde ICT-omgeving op basis van open standaarden.”
– George Miller, vicepresident Sales bij Integration Partners

“Als pionier in de medische sector en met meer dan 90 wereldwijde locaties heeft Varian behoefte aan een betrouwbaar en eenvoudig beheerbaar netwerk waarmee we kunnen voorzien in onze voortdurend veranderende ICT-behoeften. De Ethernet-switches uit de EX-reeks van Juniper Networks bieden ons reeds eenvoudige en veilige toegang tot onze bedrijfskritische applicaties. Daarmee is duidelijk welk potentieel Junos Fusion Enterprise biedt voor het verder stroomlijnen van het netwerkbeheer binnen onze wereldwijde bedrijfslocaties.”
– Emmanuel Sabino, senior network engineering manager bij Varian Medical

“Zakelijke omgevingen raken steeds hechter met elkaar verbonden. Juniper begrijpt de complexe netwerkuitdagingen van zijn klanten. De introductie van onze Juniper Networks Unite-architectuur biedt hen de bouwstenen die nodig zijn voor het moderniseren van campusnetwerken en netwerkomgevingen binnen filialen met eenvoudige, geautomatiseerde en veilige oplossingen die in staat zijn om de kracht van de cloud in te zetten. ICT groeit daarmee uit van een zakelijke noodzaak tot een strategisch bedrijfsinstrument.”
– Jonathan Davidson, executive vice president en directeur van Juniper Development and Innovation bij Juniper Networks

[1] Bron: Gartner, Inc. “IT Market Clock for Enterprise Networking, 2015,” (15 september 2015) dor Danellie Young en Bjarne Munch

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.