Nieuwe versie JBoss Enterprise Application Platform vergemakkelijkt overstap naar de cloud

Nieuwste versie van Red Hat's Java EE applicatieplatform en uitgebreid abonnement helpt organisaties sneller DevOps-initiatieven te ontplooien in on-premise en PaaS-omgevingen, waaronder Red Hat’s OpenShift

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 12 mei 2015 14:45 uur

Red Hat, Inc., wereldwijd marktleider op het gebied van opensourcesoftware, kondigt Red Hat JBoss Enterprise Application Platform (JBoss EAP) 6.4 aan. De nieuwe versie biedt abonnees diverse extra mogelijkheden waaronder het inzetten van Java-applicaties in hybride cloud-omgevingen.

Bedrijven staan tegenwoordig onder grote druk om snel nieuwe applicaties te leveren. Talrijke factoren kunnen echter verhinderen dat bedrijven over de gewenste flexibiliteit beschikken om concurrerend te blijven. Denk hierbij aan licentieovereenkomsten, rigide propriëtaire stacks en IT-silo’s. Enterprises implementeren steeds vaker DevOps-methodologieën en aanvullende technologieën om afgeschermde communicatie tussen operationele en ontwikkelteams te doorbreken en de ontwikkeling van applicaties te versnellen. Met de toename van DevOps-adopties neemt ook de vraag naar technologieën toe, die DevOps-methodologieën complementeren, de productiviteit van ontwikkelaars verhogen en operationele teams nauw laten samenwerken.

“Ondanks dat DevOps mensen (en cultuur) boven tools en processen stelt, maakt de implementatie gebruik van technologie. Gartner, Inc. verwacht sterke groeimogelijkheden voor DevOps toolsets, met een totaalwaarde van 2,3 miljard dollar in 2015 voor DevOps tools – 21,1 procent meer dan de 1,9 miljard dollar in 2014. Tegen 2016 zal DevOps geen nichestrategie meer zijn die wordt ingezet door grote cloud-providers, maar een die wordt ingezet door 25 procent van de top 2000-organisaties wereldwijd.”1

Red Hat wil bedrijven helpen meer uit hun technologie te halen door ze meer keuzevrijheid te bieden. JBoss EAP ondersteunt een breed scala aan frameworks, besturingssystemen, databases, beveiliging en identiteitsystemen van derden om de integratie met bestaande infrastructuren te vergemakkelijken. Daarnaast biedt het nieuwe abonnement meer flexibiliteit en kan JBoss EAP – afhankelijk van de wensen en behoeften – in meerdere omgevingen worden ingezet, waaronder on-premise, in een Platform-as-a-Service (PaaS) omgeving of in hybride cloud-scenario’s.

Nieuwe functies in JBoss EAP 6.4 zijn onder meer:

  • Ondersteuning voor Java 8-applicaties en JSR 356, het Java API WebSockets implementatieprotocol. Ontwikkelaars kunnen real-time, rich client en mobiele applicaties bouwen met gereduceerde overhead en complexiteit.
  • Uitgebreide JBoss EAP-console en Red Hat Customer Portal-integratie biedt gebruikers direct toegang tot de Red Hat Customer Portal, inclusief de mogelijkheid voor support, openen van tickets en toegang tot de kennisbasis.
  • Nieuwe consolefunctionaliteit met een vernieuwde gebruikersinterface waarmee gebruikers logbestanden gemakkelijker in kunnen zien en beveiligingsconfiguraties voor applicaties kunnen beheren.
  • Kerberos autorisatie voor betere applicatiebeveiliging.
  • JBoss EAP op OpenShift biedt ontwikkelaars een volledig gecertificeerde Java EE 6-container en alle tools die nodig zijn om een breed scala aan Java-applicaties te bouwen, gebruiken en beheren. De combinatie van JBoss EAP en OpenShift Enterprise helpt bedrijven om zowel de ontwikkeling als activiteiten te optimaliseren door nog sneller enterprise-grade Java-applicaties in een gestroomlijnde PaaS-omgeving te kunnen bouwen.

JBoss EAP is voor leden van de JBoss Developer-community beschikbaar als download. Klanten kunnen de laatste updates krijgen via de Red Hat Customer Portal.

Quotes

Mike Piech, general manager, Middleware bij Red Hat
“We zien dat enterprises hun IT-beleid richten op de implementatie van initiatieven, zoals DevOps. De flexibiliteit van JBoss EAP kan als een veelzijdige basis fungeren waarop organisaties hun IT-organisatie kunnen bouwen en waarbij ze flexibiliteit en stabiliteit kunnen prioriteren. Als enterprises producten op de markt brengen, kunnen ze dankzij een betere samenwerking tussen ontwikkel- en operationele teams inefficiënties voorkomen.”

Gartner, Inc.
“DevOps-ready tools tonen momenteel een enorm groeipotentieel en dat zal in de toekomst zo blijven. Deze tools zijn speciaal ontworpen en gebouwd met out-of-the-box-functionaliteit om de beschreven DevOps-kenmerken en -eigenschappen te ondersteunen. De meeste DevOps-tools maken momenteel deel uit van een grotere IT-operation en ontwikkel toolbox; echter, met time to value als een kritische vraag van klanten is de wijze waarop deze tools worden gepositioneerd en waargenomen in de markt veranderd.”2

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.