Nieuwe versie Parallels 2X RAS biedt mkb compleet beheerplatform

Versie 14.1 levert significante besparing op het gebied van hardware, beheer en ondersteuning

 • Bedrijfsnieuws van
 • Parallels
 • geplaatst op
 • 2 september 2015 10:45 uur

Parallels, dat eerder dit jaar ontwikkelaar 2X Software overnam, introduceert Parallels 2X Remote Application Server (RAS) versie 14.1. Dat maakt de Nederlandse distributeur Portland vandaag bekend. In de nieuwste editie is een aantal nieuwe features opgenomen, waaronder volledige ondersteuning voor Windows 10 en Internet Protocol 6 (Ipv6). Met deze nieuwe mogelijkheden en de verbeterde prestaties biedt 2X RAS 14.1 een perfect alternatief voor andere oplossingen voor hosted desktops. 2X RAS 14.1 is platformonafhankelijk, eenvoudig in het beheer en biedt veel extra functionaliteiten speciaal voor het mkb. Voor resellers biedt 2X RAS de perfecte oplossing om hosted-desktopfunctionaliteit zeer kostenefficiënt aan te bieden bij eindklanten.Met Parallels 2X RAS 14.1 is het mogelijk om bijvoorbeeld vanaf thuis of op een mobiel device een virtuele desktop en applicaties te gebruiken, die draaien op een andere locatie. Op een centrale Citrix-, VMware- of Hyper-V-server in het bedrijfsnetwerk bijvoorbeeld, of in een datacenter of de cloud. Bij veel mkb-organisaties is het mobiel gebruik van IT vaak beperkt tot e-mail. Met 2X RAS komen alle applicaties binnen mobiel handbereik. Zo kunnen werknemers van ondernemingen altijd aan de slag met al hun bedrijfsdata en -applicaties, waar ze zich ook bevinden en met welk device ze ook werken. 2X RAS 14.1 werkt onder andere op Windows, OS X, Linux, Android en iOS, en is geschikt voor zowel de toepassingen Virtualized Desktop Infrastructure (VDI) als Microsoft Remote Desktop Services (RDS).
“Parallel 2X RAS 14.1 is de perfecte oplossing voor hosted-desktopfunctionaliteit”, zegt Kim van Brugge, CEO van Portland, de exclusieve distributeur van Parallels in Nederland. “De nieuwste versie van 2X RAS beschikt over een groot aantal nieuwe functies en is eenvoudig te beheren. Om Windows 10 te kunnen gebruiken, hebben werknemers bijvoorbeeld geen nieuwe pc meer nodig, maar krijgen ze met hun oude Windows 7- of zelfs XP-pc gewoon toegang tot de door het bedrijf gehoste virtuele Windows 10-applicaties en remote desktops.”
Nieuwe features van Parallel 2X RAS 14.1
 • De Client Manager-module is nu in staat om alle Windows-werkstations te beheren: XP, 7, 8, 8.1 en 10.
 • Sneller en beter troubleshooten op de full desktop door shadowen van Windows-machines. Mogelijkheid om lokale en remote applicaties tegelijkertijd te shadowen.
 • Geïntegreerde 2X LifeCyclePLus in Client Manager om Windows XP-pc’s te transformeren naar thin clients.
 • De mogelijkheid om functies als Boot, Logoff, Shutdown en Reboot aan te sturen vanuit de RAS-console.
 • Toevoeging van een uitstekende reporting engine voor monitoring van activiteiten op de farm.
 • Toevoeging van een innovatieve netwerk-load balancer voor het beheren van inbound-connecties.
 • Verbeterde client-setupprocedure met uitnodigingse-mail en automatische client-configuratie.
 • Betrouwbaardere RDP-connectie op Windows-clients door gebruik van UDP-protocoltunneling voor betere prestaties, zelfs bij het gebruik van een trage verbinding of high-latency.
 • Firewallvriendelijke desktop-shadowing. Eenvoudiger desktopbeheer: automatische firewall-client-instellingen en geüpdatetet grafische user interface.
 • Het is nu mogelijk om Windows Image Acquisition- enabled devices (WIA) te redirecten.
 • Verbeterde scanning redirection voor TWAIN.
 • Printing redirection verbeterd voor mobiele devices (Android, iOS, HTML 5 Gateway, Chrome App).
 • Enterprise administrator monitoring: geeft administrators de mogelijkheid voor het opsporen van recente activiteit en ownership van objects als terminal servers, policies enzovoort.
 • Volledige ondersteuning van Internet Protocol versie 6.
Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.