Nieuwe versie Red Hat Enterprise Linux 7 stimuleert innovatie met Linux-containers

Red Hat Enterprise Linux 7.2 verhoogt netwerkprestaties en biedt verbeteringen voor de ontwikkeling en implementatie van container-gebaseerde applicaties

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 23 november 2015 10:30 uur

Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), wereldwijd marktleider op het gebied van opensourcesoftware, kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat Enterprise Linux 7.2, de nieuwste versie van Red Hat Enterprise Linux 7. Dit is in lijn met het doel van Red Hat om het enterprise besturingssysteem te herdefiniëren door een vertrouwd pad naar de toekomst van informatietechnologie te bieden, zonder de eisen van moderne organisaties te beperken.

De nieuwe functies en mogelijkheden richten zich op de beveiliging, networking en systeembeheer, samen met een blijvende nadruk op enterprise-ready tooling voor de ontwikkeling en implementatie van op Linux-containers gebaseerde applicaties. Daarnaast bevat Red Hat Enterprise Linux 7.2 compatibiliteit met de nieuwe Red Hat Insights, een add-on voor operationele analytics, die is ontwikkeld om de IT-efficiëntie te verhogen en de downtime te verlagen door proactief bekende risico’s en technische problemen te identificeren.

Beveiliging
Red Hat is zeer toegewijd op het gebied van security en biedt in Enterprise Linux 7.2 nieuwe beveiligingsmogelijkheden en functies aan om beter te voldoen aan de behoeftes van zijn klanten. Goede beveiliging vraagt zowel om een veilige basis als om een veilige systeemconfiguratie. OpenSCAP is een implementatie van het Security Content Automation Protocol dat systeemanalyses verricht rondom de naleving van beveiligingsbeleid. De nieuwe Open SCAP Anaconda plug-in maakt gebruik van SCAP-gebaseerde beveiligings- en configuratie-analyse gedurende het installatieproces. Dit biedt een veilige uitvalsbasis voor systeemimplementatie.

Een cruciaal onderdeel van veilige gedistribueerde systemen is het in staat zijn om de address resolution te vertrouwen die wordt uitgevoerd door DNS-servers. DNSSEC breidt DNS uit om een veilige vertrouwensketen te bieden voor address resolution. Het Red Hat Identity Management system (IdM) ondersteunt nu DNSSEC voor DNS zones.

Networking
De netwerkprestaties in Red Hat Enterprise Linux 7.2 zijn aanzienlijk verbeterd. De throughput is verdubbeld voor veel gebruiksscenario’s met network function virtualization (NFV) en software defined networking (SDN). Andere verbeteringen aan het kernel networking subsysteem zijn:

* Het tunen van de network kernel stack om de packet processing time drastisch te verbeteren en Red Hat Enterprise Linux 7.2 in staat te stellen op physical line rates te presteren bij geavanceerde (virtuele en container-) workloads.

* De opname van de Data Plane Development Kit (DPDK), waarmee snel low-latency en high throughput maatwerkapplicaties kunnen worden ontwikkeld, die geschikt zijn voor directe packet processing in user space voor NFV en andere gebruiksscenario’s. Voor deze uitbreiding werden systemen beperkt tot het uitvoeren van slechts een applicatietype (DPDK-enabled of traditional-network enabled). Andere verbeteringen in Red Hat Enterprise Linux 7.2, met name de invoer van een nieuwe bifurcated driver, zorgen ervoor dat beide typen applicaties nu op hetzelfde systeem gehost kunnen worden, waardoor dus fysieke hardware geconsolideerd kan worden.

* De toevoeging van TCP (DCTCP), een functie voor het oplossen van TCP-congestieproblemen in datacenters, dat soepel werkt op zowel Windows- als Red Hat Enterprise Linux-gebaseerde hosts om de doorvoer en efficiëntie te maximaliseren.

Linux containers
Red Hat Enterprise Linux 7.2 biedt vele verbeteringen aan de onderliggende container support infrastructuur. Updates zijn opgenomen voor Docker engine, Kubernetes, Cockpit en de Atomic command. Daarnaast is voor de meeste Red Hat Enterprise Linux 7.2 abonnementen Red Hat Enterprise Linux Atomic Host 7.2 beschikbaar, de nieuwste versie van Red Hat’s container workload-geoptimaliseerde host-platform.

Tevens is vanaf vandaag de bèta-versie beschikbaar van Red Hat Container Development Kit 2, een verzameling van images, tools en documentatie waarmee applicatieontwikkelaars de creatie van container-gebaseerde applicaties kunnen vereenvoudigen die gecertifieerd zijn voor implementatie op Red Hat container hosts, waaronder Red Hat Enterprise Linux 7.2, Red Hat Enterprise Linux Atomic Host 7.2 en OpenShift Enterprise 3.

Systeemadministratie
Het wordt steeds complexer om een modern datacenter op grote schaal te beheren. Red Hat Enterprise Linux 7.2 bevat nieuwe en verbeterde tools om een meer gestroomlijnde systeembeheerervaring te leveren. Hoogtepunt van deze updates is de opname van Relax-and-Recover, een systeem archiveringstool waarmee beheerders lokale back-ups kunnen creëren in ISO-formaat, die centraal gearchiveerd en op afstand gerepliceerd kunnen worden voor
vereenvoudigde disaster recovery.

Red Hat Insights
Red Hat Enterprise Linux 7.2 is compatibel met Red Hat Insights, een operationele analytics dienst ontworpen voor het proactieve beheer van Red Hat Enterprise Linux omgevingen. Het aanbod is zonder extra kosten beschikbaar voor maximaal 10 Red Hat Enterprise Linux 7 systemen en is ontworpen om klanten te helpen bij het opsporen van technische problemen, voordat dit de bedrijfsvoering beïnvloed. Dit wordt gedaan door infrastructuur-middelen te analyseren en door de identificatie van belangrijkste risico’s en kwetsbaarheden door middel van continue monitoring en analyse. Red Hat Insights biedt stappen die IT-managers en beheerders ondersteunen bij het reageren op en oplossen van deze problemen, en ze mogelijk in de toekomst te voorkomen.

Red Hat Enterprise Linux Server voor ARM 7.2 Development Preview
Red Hat maakt ook Red Hat Enterprise Linux Server beschikbaar voor ARM 7.2 Development Preview, die voor het eerst beschikbaar werd gemaakt voor partners en hun klanten in juni 2015. Deze Development Preview maakt nieuwe partner-hardware en extra functies beschikbaar voor de ARM-architectuur.

Jim Totton, vice president en general manager, Platforms Business Unit, Red Hat: “Met de lancering van Red Hat Enterprise Linux 7 in juni 2014 heeft Red Hat het enterprise open source besturingssysteem geherdefinieerd. Red Hat Enterprise Linux 7.2 zet deze inspanning voort en levert nieuwe mogelijkheden voor gecontaineriseerde applicatie-implementaties en belangrijke netwerkverbeteringen. Dat alles terwijl we ons blijven focussen op het leveren van een stabiel, betrouwbaar en veiliger platform voor de meest bedrijfskritische zakelijke toepassingen.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.