Nieuwe versie van JBoss Data Virtualization en JBoss Data Grid beschikbaar inclusief big data-integratie

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 1 april 2015 11:39 uur

Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), wereldwijd marktleider op het gebied van opensourceoplossingen, komt met nieuwe productverbeteringen die speciaal ontworpen zijn om bedrijven te helpen nog meer uit hun big data-oplossingen te halen, om zo snellere en betere bedrijfsbeslissingen te kunnen maken. Red Hat JBoss Data Virtualization 6.1 en Red Hat JBoss Data Grid 6.4, beiden vanaf vandaag beschikbaar, richten zich op de specifieke uitdagingen rondom de integratie van big data-omgevingen om zo snellere en meer accurate applicatie datafeeds te realiseren.

Red Hat bezit een sterk portfolio van technologieën die organisaties helpen om enorme hoeveelheden gegevens om te zetten in bruikbare bedrijfskansen. Deze technologieën zijn ontworpen om data toegankelijker, beheersbaarder en consistenter te maken voor business-level analyses, en bieden flexibiliteit en prestaties op applicatieniveau.

Moderne bedrijven worden vaak geconfronteerd met de uitdaging om big data te integreren. Gegevens zijn door de organisatie verspreid via een groeiend aantal applicaties en bronnen. Tegelijkertijd neemt de vraag naar geïntegreerde data-inzichten toe, zeker nu nieuwe technologieën als mobiel onderdeel uitmaken van traditionele bedrijfsapplicaties en business intelligence tools.

JBoss Data Virtualization is een oplossing voor data-integratie en is ontworpen om meerdere gegevensbronnen te bundelen om gebruikers en applicaties te voorzien van de juiste data, in de juiste vorm en op het juiste moment. JBoss Data Virtualization 6.1 bouwt voort op zijn vermogen om populaire gegevensbronnen zoals Hadoop te integreren met gerelateerde en andere typen data. Daarnaast breidt het de ondersteuning van JBoss Data Grid uit en wordt het aantal ondersteunde datadiensten uitgebreid. Deze omvat namen als Impala, Apache Solr, en MariaDB.

JBoss Data Grid, Red Hat’s high performance in-memory data store, wordt volledig ondersteund door de bi-directional read/write integratie in de JBoss Data Virtualization 6.1 release. De verbeteringen maken het voor de integratiedienst mogelijk om te profiteren van de library mode in JBoss Data Grid. Hierdoor kan zowel een embedded cache als een remote cache worden gebruikt voor real-time integratie.

Deze integratie stelt organisaties in staat om dynamische oplossingen te bouwen voorreal-time next-best-action. Voorbeelden zijn onder andere locatie-gebaseerde diensten voor telecommunicatie providers, real-time marketing voor e-commerce applicaties, social media-analyses voor veiligheidsdiensten en responsive monitoring voor nutsbedrijven.

JBoss Data Grid 6.4 omvat ook de integratie met Red Hat JBoss Fuse. Dit biedt gebruikers gedistribueerde en elastische schaalmogelijkheden en vermindert de zakelijke risico’s. Daarnaast biedt de nieuwe versie mogelijkheden om wijzigingen aan cluster entries te detecteren, om zichzelf automatisch te herstellen nadat een gerepliceerd datacenter weer online komt en om consistentie te behouden tijdens netwerk partities.

JBoss Data Virtualization en JBoss Data Grid zijn beschikbaar als download voor leden van de JBoss developer community. Via de Red Hat Customer Portal kunnen bestaande klanten de nieuwste updates krijgen.

Quotes

Noel Yuhanna, principal analyst, Forrester
“Big data-integratie helpt organisaties bij het snel verwerken van grote hoeveelheden gegevens op big data-platformen voor diverse doeleinden. Het stelt ze in staat om de dataflow te orkestreren en verwerken over meerdere big data-platformen, waardoor ze een enkele versie hebben van de waarheid, consumentenpersonalisatie en data-aggregatie.”1

Mike Piech, general manager, Middleware, Red Hat
“De integratie van big data is voor bedrijven een ingewikkelde uitdaging. IT heeft niet alleen te maken met constant wisselende data-omgevingen, maar ook met krachten als mobiel en IoT, welke een intense druk zetten op bestaande systemen door meer te eisen dan ze aankunnen. Met tools als JBoss Data Virtualization en JBoss Data Grid kan Red Hat bedrijven helpen bij het verenigen en voortstuwen van data ter ondersteuning van applicaties die meer responsief en bewust zijn.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.