Nimble Storage investeert in channel ecosysteem met uitbreiding InfoSight Predictive Analytics

Cloud-gebaseerde tool SiteAnalyzer biedt vergaand inzicht in non-Nimble omgevingen van eindgebruikers

  • Bedrijfsnieuws van
  • Nimble Storage
  • geplaatst op
  • 8 september 2016 13:43 uur

Nimble Storage, leverancier van Predictive Flash storage oplossingen,maakt vandaag het uitbrengen van ‘SiteAnalyzer’ bekend. Deze cloud-gebaseerde tool stelt reseller partners in staat om non-Nimble storage omgevingen van eindgebruikers te onderzoeken en bij de situatie passende storage oplossingen voor te stellen. SiteAnalyzer is niet belastend voor de omgeving en geeft resellers diepgaande data van eindgebruiker omgevingen, zonder daarvoor tijdrovende handmatige werkzaamheden te hoeven doen. Dit kan het giswerk in het beoordelen van non-Nimble omgevingen verminderen en kan resulteren in een aanzienlijk kortere salescyclus, met betere resultaten voor de eindklant.

“Ontwerpen voor klanten willen wij perfect laten aansluiten. Dit is enkel mogelijk als de klant de tools en tijd heeft om de informatie te verkrijgen die hun eigen vereisten goed reflecteert”, zegt Amirul Islam, Technical Director bij NG-IT. “SiteAnalyzer stelt NG-IT in staat om de klantomgeving in kaart te brengen met een niet-belastende tool, die werkelijke meetgegevens van de servers van prospects verzamelt. Deze informatie kan gepresenteerd worden in een eenvoudig te doorgronden rapportage, die accuraat gemodelleerd kan worden dankzij het machine-learning vermogen van InfoSight, om met vertrouwen een oplossing te creëren die aansluit bij de doelstelling van de klant.”

Met SiteAnalyzer kunnen de partners van Nimble hun prospects een gratis analyse van de storage omgeving aanbieden, wat het eenvoudiger maakt om snel het salesproces te beginnen en de unieke applicaties en onderliggende infrastructuur van de potentiële klant vast te stellen. Binnen een kort tijdsbestek verkrijgt de reseller vanuit de cloud inzichten, waarop hij onmiddellijk actie kan nemen. De diepte en juistheid van de informatie stellen een partner in staat om snel infrastructuur oplossingen te adviseren, waarmee kansen voor upsell kunnen ontstaan die anders onbekend zouden blijven. Daarnaast verkrijgen eindgebruikers diepgaande kennis van hun omgeving, waarmee ze de mogelijkheid wordt geboden te investeren in een infrastructuur die hun behoeften van vandaag en morgen dekt.

Resellers worden een stap verder gebracht, omdat SiteAnalyzer het giswerk van het traditionele infrastructuur salesproces wegneemt. De typische salescyclus stoelt op maandenlange gesprekken met en grondig onderzoek bij klanten om hun complexe omgevingen te inventariseren en is daarmee lang en onzeker. Vaak zijn prospects zich niet bewust van hun eigen uitdagingen met de infrastructuur en welke oplossingen zij kunnen gebruiken om de prestaties en beschikbaarheid van data en applicaties te optimaliseren. Deze dynamiek maakt het voor resellers lastig om offertes op te stellen die aansluiten op de werkelijke pijnpunten in de infrastructuur van klanten.

“De traditionele salescyclus voor storage vraagt van de reseller om op basis van incomplete en vaak onjuiste informatie in te schatten hoe de uitdagingen van klanten kunnen worden opgelost”, zegt Rod Bagg, Vice President Analytics & Customer Support bij Nimble Storage. “SiteAnalyzer is ontworpen om alle onzekerheid weg te nemen, door zowel de potentiële klant als de reseller van harde data te voorzien. Directe toegang tot een dergelijk informatieniveau kan het salesproces verkorten, vergroot het vertrouwen van de klant in de reseller als betrouwbare adviseur, en assisteert erin dat de voorgestelde oplossing op de juiste manier de vereisten van de klant invult.”

“SiteAnalyzer helpt onze pre-sales engineers zeer zeker met het begrijpen van de omgevingen van klanten en door een oplossing op maat te bieden”, zegt Burns Bowen, Technical Director bij SHI. “Dit verkort de salescyclus en zorgt ervoor dat de oplossing werkt en de klant tevreden is!”

Als eindgebruikers klant van Nimble worden, kunnen ze InfoSight Predictive Analytics gebruiken om bijvoorbeeld problemen rond storage binnen de infrastructuur te voorspellen en te voorkomen. Met InfoSight kunnen klanten vertrouwde adviseurs toegang bieden tot hun InfoSight Portal, waar een vergaand inzicht wordt geboden in de omgeving van de klant. Hier is onder andere historische data over capaciteitsbesparingen, beschermingsvoordelen en downtime-besparingen te vinden. Daarmee kunnen partners hun waarde demonstreren en aanvullende kansen voor business verkrijgen, door services op basis van de omgeving te bieden. De SiteAnalyzer assessment tool is te vinden binnen het Tools menu van InfoSight.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.