Nimble Storage verlegt grenzen met de nieuwe Predictive Flash Array

Introductie van zeer scherp geprijsde flash storage oplossingen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Nimble Storage
  • geplaatst op
  • 17 augustus 2016 11:04 uur

Nimble Storage, leverancier van Predictive Flash storage oplossingen, verrast met een baanbrekend product op het vlak van All-Flash storage. De nieuwe AF1000 is een All-Flash array met complete functionaliteit en superieure schaalbaarheid. Klanten kunnen kleinschalig beginnen en eenvoudig en zonder onderbrekingen opschalen naar een 8PB capaciteit tegen substantieel lagere kosten. Nimble introduceert tevens een nieuwe generatie Adaptive Flash arrays met aanzienlijk verbeterde prijs-prestatie en prijs-capaciteit voordelen over het gehele portfolio. Alle Nimble arrays maken gebruik van InfoSight Predictive Analytics om storage en non-storage problematiek binnen een infrastructuur te voorspellen en voorkomen.

“Zowel middelgrote als grote bedrijven zijn zeer tevreden met de prestaties en beschikbaarheid van de All-Flash arrays die wij in februari uitgebracht hebben. Maar veel kleinere organisaties hebben aangegeven behoefte te hebben aan een All-Flash array tegen een gunstige instapprijs, zonder daarbij functionaliteit en schaalbaarheid op te offeren”, zegt Ajay Singh, vice president product management bij Nimble Storage. “De nieuwe Nimble All-Flash array maakt het voor organisaties van elke grootte mogelijk om te profiteren van een betaalbaar All-Flash platform met dezelfde mogelijkheden en schaalbaarheid die beschikbaar zijn bij high-end arrays. De AF1000 is een ‘instapmodel’ All-Flash array zonder beperkingen.”

Configuraties voor een AF1000 beginnen bij 20TB effectieve capaciteit en zijn op te waarderen tot 165TB effectieve capaciteit in 4U. Op- en neerschalen is zonder problemen mogelijk tot 1,2 miljoen IOPS  met maximaal 8TB All-Flash capaciteit. Omdat iedere Nimble All-Flash en Adaptive Flash array draait op hetzelfde Nimble OS, is beheer en functionaliteit gelijk en kan iedere apparaat geclusterd en beheerd worden in een Unified Flash Fabric. Klanten kunnen voor primaire opslag en applicaties All-Flash gebruiken en kiezen bij back-up, disaster recovery en archivering voor Adaptive Flash, wat ze tot tweederde van de kosten bespaart ten opzichte van All-Flash.

Nieuwe generatie Adaptive Flash Arrays verbetert prijs/prestatie verhouding sterk
Nimble CS-Series Adaptive Flash arrays bieden flexibele prestaties en capaciteit voor gemengde workloads tegen eenderde van de totale eigendomskosten (TCO) van legacy hybride arrays. Omdat ze werken op basis van hetzelfde Nimble OS, kunnen ze geclusterd worden met Nimble All-Flash arrays en beheerd worden als een enkele entiteit binnen een Unified Flash Fabric. Hiermee wordt het mogelijk applicaties transparant te migreren tussen een All-Flash en Adaptive Flash array.

Het nieuwe portfolio bestaat uit de CS1000, CS3000, CS5000 en CS7000 die tot 2x sneller presteren en qua opslagcapaciteit 40 procent minder kosten in vergelijking met de vorige generatie Adaptive Flash arrays. De nieuwe high-end CS7000 array haalt 230.000 IOPS en schaalt tot 2,4TB effectieve capaciteit. Nimble All-Flash arrays profiteren standaard van inline variabele block ontdubbeling (deduplicatie) en compressie. Adaptive Flash arrays worden middels een geplande software update geschikt voor deduplicatie, mits de klant beschikt over een lopend onderhoudscontract.

De nieuwe Adaptive Flash arrays zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Zo kunnen ze worden ingezet in zeer kosteneffectieve configuraties om als voorkeursplatform voor secundaire storage te dienen. Wanneer de primaire applicaties op een Nimble All-Flash array staan, kan een Adaptive Flash array worden ingezet voor back-up, disaster recovery en archivering. De nieuwe generatie Adaptive Flash arrays biedt daarvoor een sterk verbeterde prijs/prestatie verhouding.

Ieder array van Nimble Storage bevat InfoSight Predictive Analytics om binnen een infrastructuur problemen te voorspellen en voorkomen. Taken die eerder door traditionele Level 1 en 2 supportmedewerkers werden afgehandeld, worden geautomatiseerd. De support organisatie van Nimble bestaat geheel uit Level 3 experts, die gemiddeld in minder dan een minuut aanvragen afhandelen. De meest complexe problemen worden snel opgelost omdat InfoSight al de benodigde informatie heeft verzameld.

Gehele Predictive Flash Platform valt onder Timeless garantie
Timeless storage is een innovatief nieuw businessmodel gebaseerd op vertrouwen en transparantie. Ieder Nimble array wordt geleverd met all-inclusive softwarelicentie, gegarandeerd lage supportkosten voor de levensduur van het product, geen ontwrichtende updates, en een levensspanne van zeven jaar voor SSD’s. Iedere drie jaar kan de klant gebruikmaken van de optie over te schakelen op een gratis nieuwe controller die minstens 25 procent sneller is als ze de supportovereenkomst met drie jaar verlengen.

Prijs en beschikbaarheid: De Predictive Flash arrays die in deze persaankondiging worden genoemd zijn reeds beschikbaar. De AF1000 MSRP is verkrijgbaar vanaf een prijs van $40.000 USD, inclusief drie jaar support.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.