NL Healthcare kiest voor cloud-diensten van Lesscher IT

  • Bedrijfsnieuws van
  • Lesscher IT
  • geplaatst op
  • 15 december 2015 11:50 uur

NL Healthcare heeft met haar onderliggende bedrijven Orthopedium, Medinova, NedSpine, NL Healthcare Clinics en Mentaal Beter gekozen voor de cloud-diensten van Lesscher IT. Onlangs hebben de genoemde zorgorganisaties daartoe een contract getekend voor een langdurige en omvangrijke samenwerking.

Lesscher IT gaat NL Healthcare helpen met diverse cloud-services. In totaal gaat het om meer dan 500 online werkplekken, diverse virtuele servers voor kritieke, zorgspecifieke software en rackspace voor de hosting van fysieke servers. De migratie van de zorgorganisaties is in gang gezet en zal de komende weken afgerond worden. Voor Lesscher IT blijft het niet bij de migratie van de bovengenoemde organisaties. Ook met de andere bedrijven van NL Healthcare zijn de voorbereidingen gestart om deze te migreren naar de cloud-oplossingen van Lesscher IT.

NL Healthcare stapt met deze samenwerking geleidelijk over van een eigen serverpark naar ICT als dienst waarbij servers en applicaties worden opgenomen in de cloud. Onder één dak binnen één platform. Lesscher IT heeft de kennis en faciliteiten om hier invulling aan te geven en als ‘single point of contact’ te fungeren voor IT-vragen van al deze organisaties. Tim Timmerman, Directeur Lesscher IT: “We kunnen volledige ondersteuning bieden als het gaat om IT. Of het nu gaat om een vraag omtrent een applicatie of om een internetverbinding, wij zorgen er voor dat het wordt opgelost. Bovendien is dit voor ons een hele mooie stap om verder uit te breiden binnen de eerste- en tweedelijns gezondheidszorg en ook deze sector de gewenste IT-ondersteuning op basis van onze cloud-oplossingen te kunnen bieden.”

Voor de NL Healthcare bedrijven betekent deze overstap naar Lesscher IT een grote zorg minder: ”Wij zien als belangrijke pluspunten de schaalbaarheid van de nieuwe omgeving, de toegenomen controle over en voorspelbaarheid van de kosten en de kwaliteit van de diensten die Lesscher IT aanbiedt, aldus Frank Arnoldy, Directeur NL Healthcare Clinics.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.