NL-ix heropent R_iX (Rotterdam – The Hague Internet Exchange)

  • Bedrijfsnieuws van
  • NL-ix
  • geplaatst op
  • 16 januari 2017 11:43 uur

NL-ix maakt vandaag de heropening van de R_iX (Rotterdam – The Hague Internet Exchange) bekend. Gedragen door het netwerk van NL-ix, en met luttele uren na de start al 19 members en naar verwachting nog deze maand 200 Gbit/s aan verkeer kunnen we spreken van een vliegende start van de R-iX, die nu al een bereik heeft van de helft van alle Nederlandse huishoudens.

De overname en versteviging van de R_iX past in het streven van NL-ix om waarde te bieden door van Stockholm tot Marseille pan-Europese Internet Peering en andere Interconnectie diensten te bieden, en tegelijkertijd ook door middel van lokale Internet Exchanges de kosten van lokaal en nationaal Interconnectie verkeer te verlagen.

In de nieuwe rol van versterkt R_iX  de geografische redundancy en robuustheid van de snelgroeiende Internetsector die in Nederland nu al goed is voor 7,6% (€ 110 miljard) van het Bruto Nationaal Product en inmiddels 330.000 banen oplevert. Deze industrie, die hiermee de Rotterdamse Haven en Schiphol inmiddels voorbij is gestreefd en naar verwachting met 6% per jaar groeit, is van groot belang voor de Nederlandse Economie.

De goede positie van Nederland is voor een groot gedeelte te danken aan een goede digitale infrastructuur. Een zeer belangrijk onderdeel van deze infrastructuur zijn de Internet Exchanges, de plek waar (content- en eindgebruiker-) netwerken met elkaar verkeer kunnen uitwisselen. Nederland is gezegend met 2 van die hele grote Internet Exchanges (AMS-IX en NL-ix) en heeft zich mede daardoor ontwikkelt tot de belangrijkste Peering en Interconnectie hub van de wereld en tot de Digitale Gateway naar Europa.

“Dat uitwisselen van verkeer gebeurt momenteel voor het grootste deel in en rondom Amsterdam”, zegt Jan Hoogenboom, oprichter van NL-ix. “En gezien het enorme en groeiende economisch belang van deze sector voor de Nederlandse economie moeten we ons daar zeer zeker zorgen om maken. Aansluitend op de resilience en redundancy uitgangspunten waar het Internet op gebaseerd is, moeten we Internet Peering en Interconnectie geografisch beter spreiden en zeer zeker dubbel uitvoeren. Wij geloven hierbij sterk in de potentie van de regio Rotterdam en Den Haag, het is dan ook logisch dat we met een overname en een verstevigde herlancering van de R_iX daaraan willen bijdragen.”

Tot 1 januari was R_iX in handen van de Stichting Rotterdam Internet Exchange die haar naam inmiddels gewijzigd heeft in Stichting CoDE Rotterdam. CoDE Rotterdam werkt als onafhankelijke stichting aan het verder versterken van ondernemend en innovatief Rotterdam en focust daarbij op benutting van de digitale infrastructuur, stimulering van talentontwikkeling en het aanjagen van innovatie op het gebied van data, smart city en Internet of things.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van NL-ix


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...

Naar de cloud of naar de haaien?
http://www.coins4games.us/: När jag för en gångs skull sitter uppe och läser precis när ämnet kommer... så ...