NL-ix opent PoP in Interxion Marseille MRS1 datacentre

Nieuwe kansen voor Content netwerken in Europa en Afrikaanse, Midden Oosterse en Aziatische Eyeball netwerken

  • Bedrijfsnieuws van
  • NL-ix
  • geplaatst op
  • 5 februari 2016 11:50 uur

De Neutral Internet Exchange (NL-ix) heeft een Internet Exchange PoP geopend in het Interxion (NYSE:INXN) Marseille MRS1 data center. Het unieke gedistribueerde model van NL-ix maakt het voor netwerken mogelijk om, via peering, Internet verkeer met elkaar uit te wisselen ongeacht waar men op het NL-ix netwerk is aangesloten. Dit betekent voor een Afrikaans, Midden-Oosters of Aziatisch netwerk dat het bij aansluiting op de NL-ix PoP in Marseille direct verkeer kan uitwisselen met alle andere 530+ netwerken die, waar dan ook in Europa op NL-ix zijn aangesloten. Dit uitwisselen van verkeer levert niet alleen flinke kostenbesparingen op ten opzichte van andere methoden van transport, maar verbeterd doordat het dataverkeer de meest directe route naar de eindbestemming volgt ook de snelheid.

Marseille is een belangrijk knooppunt voor een groot aantal belangrijke onderzeese Internet verbindingen, hiermee is het een belangrijke Gateway van Internet verkeer van en naar Afrika, het Midden Oosten en Azië. Momenteel wordt er vanuit deze regio’s nog voornamelijk naar content gevraagd die al beschikbaar is in Europa. Gezien de grote verwachte groei van het Internet verkeer in deze regio’s zal Marseille in de komende jaren een steeds strategischer rol gaan innemen bij de distributie van content naar Afrikaanse-, Midden Oosterse- en Aziatische eyeball netwerken.

“Interxion MRS1 is een snel groeiende community van meer dan 100 netwerk service providers, CDN’s en content providers. Het innovatieve NL-ix platform is een ontzettend welkome aanwinst voor deze interconnectie hub, het biedt onze clientèle een unieke oplossing voor het transporteren van content tussen Marseille en de meest belangrijke Europese stedelijke gebieden;” zegt Mike Hollands, Directeur Connectivity bij Interxion.

De strategische ligging van de nieuwe PoP, gecombineerd met de gedistribueerde aard van NL-ix biedt nieuwe kansen voor zowel content netwerken die al actief zijn in Europa als eyeball netwerken in Afrika, het Midden Oosten en Azië;” zegt Jan Hoogenboom, oprichter van NL-ix. ”Kansen om kosten te verlagen en tegelijkertijd de kwaliteit van de Internet beleving voor het snel groeiende aantal gebruikers in die regio’s te verbeteren”.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.