AMS-IX genomineerd voor Nederland ICT Impact Award

  • Bedrijfsnieuws van
  • Nederland ICT
  • geplaatst op
  • 22 september 2014 09:43 uur

AMS-IX, Booking.com en Brains Unlimited zijn kanshebbers om de Nederland ICT Impact Award 2014 in de wacht te slepen. Branchevereniging Nederland ICT maakte vandaag de genomineerden bekend voor de Award, die op 30 september 2014 tijdens de Avond van de Digitale Economie zal worden uitgereikt.

De Nederland ICT Impact Award wordt uitgereikt aan een project of organisatie die door middel van een ICT-toepassing een zichtbare impuls geeft aan de Digitale Economie. Genomineerd zijn:

Booking.com: Met de website en mobiele apps van Booking.com kunnen consumenten zeer eenvoudig een hotelkamer of andere accommodatie boeken. Dat kan maanden van tevoren vanuit huis, of in een opwelling via de smartphone op een terrasje. Gebruikers kunnen hun hotel uitkiezen op prijs of het aantal sterren, maar Booking.com maakt het ook heel eenvoudig om ervaringen met elkaar te delen, wat bijdraagt aan de transparantie van de accommodatiemarkt.

AMS-IX: Het belangrijkste knooppunt binnen de Nederlandse internetinfrastructuur is de Amsterdam Internet Exchange. AMS-IX koppelt zo’n 650 netwerken van bijvoorbeeld vaste en mobiele internetproviders en datacenters aan elkaar. Gekeken naar het aantal netwerken dat AMS-IX met elkaar koppelt, is het de één na grootste IX ter wereld, op basis van verwerkte data zelfs de grootste. AMS-IX is een belangrijke reden voor de snelheid en stabiliteit van de Nederlandse internetinfrastructuur en draagt daarmee bij aan de Digitale Economie.

Brains Unlimited: Onderzoek naar het menselijk brein is belangrijk om ziektes als Alzheimer, Parkinson of epilepsie beter te leren begrijpen en te bestrijden en om inzicht te krijgen in menselijk gedrag. Bij Brains heeft de ambitie om een Europees Centre of Excellence te creëren in high field MRI en neurowetenschappen. Een speciaal gebouw van Maastricht University huisvest drie krachtige hoogveld MRI-systemen, die enorme hoeveelheden data genereren. Brains Unlimited bevindt zich op het snijvlak van Healthcare, ICT en Big Data, waarbij ICT een belangrijke rol als process eneabler heeft.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.