Nooit meer in een wachtrij

hoe het Internet of Things de klantsupport verandert

  • Bedrijfsnieuws van
  • Tegile Systems
  • geplaatst op
  • 27 januari 2015 14:24 uur

Het is bijna nooit een prettige ervaring om met de customer support te moeten telefoneren. Of we nu als consument ondersteuning nodig hebben om het nieuwe gadget van zoonlief aan de praat te krijgen of dat we voor de zaak proberen te bellen met een deskundige die kan uitleggen wat onze database-server mankeert. Als alles meezit zou deze vorm van klantenservice echter binnenkort al verleden tijd kunnen zijn. En de IT-branche speelt hier een voortrekkersrol in.

In de toekomst leven we met zijn allen met een zogenaamd Internet of Things. Dit betekent dat door mensen bediende computers (desktops, tablets, smartphones) in de minderheid zullen zijn op het internet. Het wereldwijde web zal vooral gebruikt worden door semi-intelligente apparaten, zogenaamde embedded systems. Alledaagse voorwerpen zoals de koelkast, de wasmachine of de cv-ketel zijn continu online en kunnen niet alleen door de eigenaar op afstand bestuurd worden, maar bijvoorbeeld ook zelf een waarschuwing naar hun leverancier sturen als ze onderhoud nodig hebben.

Vooruitlopend op dit internet of things, maken vooruitstrevende IT-bedrijven nu al optimaal gebruik van de computerchip die in apparaten zit. Zij wachten niet tot een klant problemen krijgt met zijn systemen, maar weten maatregelen te nemen voordat er problemen ontstaan. Bij Tegile Systems noemen wij dit “IntelliCare”.
Alle Tegile storage arrays verzamelen gedetailleerde informatie over hun toestand, prestatie, configuratie en capaciteit etcetera. Deze informatie houden ze niet voor zichzelf, maar delen ze in een virtueel netwerk “de cloud”. In de cloud worden de gegevens geanalyseerd, waarna er proactief waarschuwingsmeldingen verstuurd worden als bepaalde waardes onder- of overschreden worden. Op basis van deze meldingen worden dan preventief maatregelen genomen. Dit kan gebeuren via automatische processen of door support-medewerkers. Op deze manier worden de meeste problemen voorkomen voordat zij zicht- of voelbaar worden voor de klant. Als de klant toch met de support moet bellen krijgt hij altijd een expert aan de lijn die op de hoogte is van de status van zijn systemen.

Tegile Systems is niet het enige technologiebedrijf dat dit soort preventieve klantenservice aanbiedt. En met de ontwikkelingen van het Internet of Things verwacht en hoop ik dat wij ook als consumenten hiervan gaan profiteren. Omdat meer en meer producten van steeds meer intelligentie worden voorzien en via het internet bereikbaar zijn, zullen steeds meer bedrijven een intelligente klantenservice gaan bieden.

Ik kijk uit naar de dag dat ik een e-mail ontvang van de leverancier van mijn koelkast die meldt dat de koelprestatie te wensen over laat en dat ik een afspraak kan maken met de monteur om het probleem op te lossen. Of, beter nog, mijn garage laat mij weten dat zij de elektrische besturing van mijn auto op afstand wil kalibreren om mij voortaan comfortabeler door bochten te laten rijden. Dit zou in principe ook kunnen gebeuren zonder mij te informeren. In de meeste gevallen zou ik het echter op prijs stellen om voorafgaand gevraagd te worden. Dat dan weer wel.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...