Nutanix Community Edition nu ook beschikbaar in de cloud

Gebruikers kunnen met de nieuwe on-demand service de Nutanix software ervaren via Amazon Web Services of op het Google Cloud Platform

  • Bedrijfsnieuws van
  • Nutanix
  • geplaatst op
  • 17 november 2015 16:48 uur

Nutanix, leverancier van webscale converged infrastructuuroplossingen, kondigt vandaag aan dat de Nutanix Community Edition nu ook uitgerold kan worden als on-demand dienst via Amazon Web Services (AWS) en het Google Cloud Platform met virtualisatiesoftware van Ravello Systems. Community Edition kost ongeveer een dollar per uur en stelt IT-afdelingen in de gelegenheid om zonder grote kapitaalinvesteringen Nutanix-oplossingen te evalueren. Ze kunnen daarbij nu de Community Edition software zowel op bestaande x86 servers als in de publieke cloud laten draaien.

Door de community Edition ook als on-demand service aan te bieden gaat Nutanix een heel nieuwe groep klanten, partners en gebruikers bereiken. Eindgebruikers kunnen al in enkele minuten met de Nutanix-omgeving testen voor hun bedrijfskritische applicaties en kunnen de Nutanix-software testen op een groot aantal hardware devices. De Nutanix-gemeenschap wordt zo voorzien van goede feedback en de gebruikers krijgen een beeld van wat hyperconverged infrastructuur voor hen kan betekenen. Partners kunnen de Community Edition bovendien gebruiken om de belangrijkste features van het Xtreme Computing Platform van Nutanix te demonstreren.

“Ik heb het voorrecht gehad om de beta van de Nutanix Community Edition te gebruiken en heb als een van de eersten de flexibiliteit van de Nutanix-software ervaren, zowel op eigen hardware als als on-demand service,” zegt Joep Piscaer, CTO bij OGD ict-diensten. “Nutanix was simpel en probleemloos te gebruiken, ongeacht ons deployment-model, en we waren in staat om in slechts enkele minuten een cluster te bouwen. Toen ik doorkreeg hoe goed dit werkte, wisten we meteen dat we ons systeem wilden upgraden naar Nutanix.”

De beta fase van de Nutanix Community Edition, waar in zes maanden tijd zo’n 10.000 mensen zich voor registreerden, is ondertussen succesvol afgrond. Er is nu een algemene versie beschikbaar. Naast de nieuwe on-demand mogelijkheden hebben gebruikers van de Community Edition nu ook de beschikking over de softwareverbeteringen van de Nutanix Acropolis 4.5 release, waaronder EC-X Erasure Coding, VM High Availability voor de Acropolis Hypervisor, self-service file restore en meer.

“De Community Edition heeft voor ongelofelijk veel positieve feedback in onze gemeenschap gezorgd en hierdoor is de vraag naar Nutanix-producten toegenomen,” zegt Dheeraj Pandey, oprichter en CEO van Nutanix. “Onze gemeenschap vraagt om veel verschillende uitrolmodellen en door de flexibiliteit van onze software kan een nog bredere gemeenschap de voordelen ervaren van onze software, slechts drie maanden na de lancering van onze beta.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.