Nutanix Community Edition nu ook beschikbaar in de cloud

Gebruikers kunnen met de nieuwe on-demand service de Nutanix software ervaren via Amazon Web Services of op het Google Cloud Platform

  • Bedrijfsnieuws van
  • Nutanix
  • geplaatst op
  • 17 november 2015 16:48 uur

Nutanix, leverancier van webscale converged infrastructuuroplossingen, kondigt vandaag aan dat de Nutanix Community Edition nu ook uitgerold kan worden als on-demand dienst via Amazon Web Services (AWS) en het Google Cloud Platform met virtualisatiesoftware van Ravello Systems. Community Edition kost ongeveer een dollar per uur en stelt IT-afdelingen in de gelegenheid om zonder grote kapitaalinvesteringen Nutanix-oplossingen te evalueren. Ze kunnen daarbij nu de Community Edition software zowel op bestaande x86 servers als in de publieke cloud laten draaien.

Door de community Edition ook als on-demand service aan te bieden gaat Nutanix een heel nieuwe groep klanten, partners en gebruikers bereiken. Eindgebruikers kunnen al in enkele minuten met de Nutanix-omgeving testen voor hun bedrijfskritische applicaties en kunnen de Nutanix-software testen op een groot aantal hardware devices. De Nutanix-gemeenschap wordt zo voorzien van goede feedback en de gebruikers krijgen een beeld van wat hyperconverged infrastructuur voor hen kan betekenen. Partners kunnen de Community Edition bovendien gebruiken om de belangrijkste features van het Xtreme Computing Platform van Nutanix te demonstreren.

“Ik heb het voorrecht gehad om de beta van de Nutanix Community Edition te gebruiken en heb als een van de eersten de flexibiliteit van de Nutanix-software ervaren, zowel op eigen hardware als als on-demand service,” zegt Joep Piscaer, CTO bij OGD ict-diensten. “Nutanix was simpel en probleemloos te gebruiken, ongeacht ons deployment-model, en we waren in staat om in slechts enkele minuten een cluster te bouwen. Toen ik doorkreeg hoe goed dit werkte, wisten we meteen dat we ons systeem wilden upgraden naar Nutanix.”

De beta fase van de Nutanix Community Edition, waar in zes maanden tijd zo’n 10.000 mensen zich voor registreerden, is ondertussen succesvol afgrond. Er is nu een algemene versie beschikbaar. Naast de nieuwe on-demand mogelijkheden hebben gebruikers van de Community Edition nu ook de beschikking over de softwareverbeteringen van de Nutanix Acropolis 4.5 release, waaronder EC-X Erasure Coding, VM High Availability voor de Acropolis Hypervisor, self-service file restore en meer.

“De Community Edition heeft voor ongelofelijk veel positieve feedback in onze gemeenschap gezorgd en hierdoor is de vraag naar Nutanix-producten toegenomen,” zegt Dheeraj Pandey, oprichter en CEO van Nutanix. “Onze gemeenschap vraagt om veel verschillende uitrolmodellen en door de flexibiliteit van onze software kan een nog bredere gemeenschap de voordelen ervaren van onze software, slechts drie maanden na de lancering van onze beta.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...