Nutanix en Citrix stemmen productaanbod op elkaar af

Nutanix Xtreme Computing op Acropolis Citrix Ready voor Citrix XenApp en XenDesktop 7.6 voor maximale flexibiliteit tegen een aantrekkelijke prijs

  • Bedrijfsnieuws van
  • Nutanix
  • geplaatst op
  • 13 augustus 2015 09:01 uur

Nutanix, leverancier van webscale converged infrastructuuroplossingen, kondigt vandaag aan dat het bedrijf gaat samenwerken met Citrix, specialist op het gebied van virtualisatie, netwerken en Software-as-a Service. Doel van de samenwerking is de productontwikkeling en technologie van beide bedrijven op elkaar af te stemmen, zodat nog schaalbaardere en kosteneffectievere oplossingen aangeboden kunnen worden. Een eerste succes is er ook al: het recent gelanceerde Nutanix Acropolis hypervisor is Citrix Ready, wat klanten nu de mogelijkheid geeft de leidende XenDesktop- en Citrix XenApp-producten te gebruiken.

De Nutanix Acropolis hypervisor is zo’n twee maanden geleden gelanceerd in Miami op de jaarlijkse Nutanix .NEXT-conferentie. De samenwerking met Citrix gaat eindgebruikers van beide leveranciers voordelen opleveren bij het uitvoeren van VDI-projecten.

Citrix-klanten kunnen gebruik gaan maken van de voordelen van het schaalbare en gebruiksvriendelijke Xtreme Computing Platform van Nutanix. De Acropolis Distributed Storage Fabric van het platform zorgt voor enterprise class storagediensten voor alle virtuele desktops en apps en schaalt lineair, zodat zowel pilots als grote deployments worden ondersteund. XenDesktop- en XenApp-klanten krijgen bovendien de beschikking over de innovatieve Nutanix App Mobility Fabric. Deze zorgt ervoor dat de migratie van virtuele workloads tussen verschillende hypervisoromgevingen probleemloos verloopt, waardoor klanten met behulp van Nutanix Acropolis toegang hebben tot meer virtualisatieoplossingen.

Nutanix-klanten kunnen op hun beurt gebruik maken de leidende XenApp en XenDesktop-producten. XenApp en XenDesktop geven bedrijven de flexibiliteit en beveiliging die ze nodig hebben om mobiel te werken. De volledige XenApp- en XenDesktop-oplossing bevatten ook NetScaler en ShareFile. Tezamen bieden Nutanix en Citrix een complete, simpele, schaalbare en kosteneffectieve oplossing voor het uitleveren van virtuele desktops en applicaties. Gebruikers van de Citrix-Nutanix technologiecombinatie:

  • Zijn in staat om complete virtuele desktopoplossingen in slechts een paar uur tijd uitrollen zonder dat daarbij specialistische storage skills nodig zijn.
  •  Kunnen VDI-infrastructuren opschalen van kleine pilots naar grote omgevingen met tienduizenden gebruikers met een bijzonder goede performance en een hoge mate van betrouwbaarheid gelet op de VDI-gebruikerservaring.
  •  Hebben lagere overall kosten voor infrastructuur door het elimineren van de noodzaak om virtualisatiesoftware van meerdere aanbieders te onderhouden

“Door te werken met Nutanix, laat Citrix wederom zien dat ze zich richt op het enablen van eindgebruikers op iedere plek en op ieder device,” zegt Bill Burley, vice president en general manager Windows App delivery bij Citrix. “Door te werken met Nutanix bieden we extra infrastructuuropties voor het uitrollen van XenApp en XenDesktop. Het versnelt de time to value voor de klant en zorgt voor nog meer efficiëntie en succes in app- en desktopvirtualisatieprojecten.”

“Wij zijn er trots op dat Citrix hun producten op Nutanix Acroplis wil gaan draaien,” zegt Sunil Potti, senior vice president engineering en productmanagement bij Nutanix. “Door de complexiteit van datacenterinfrastructuren weg te nemen, zijn Citrix-klanten in staat zich te richten op de applicaties en diensten die hun business ondersteunen.”

“Enterprises hebben vandaag de dag te maken met hoge kosten en een grote complexiteit van hun applicatie- en desktopvirtualisatielandschap, omdat er een mismatch is tussen infrastructuur, virtualisatie en workspace delivery met inbegrip van applicaties, desktops en data,” zegt Mark Bowker, senior analist bij de Enterprise Strategy Group. “Een gezamenlijke Nutanix- en Citrix-oplossing gebaseerd op Acropolis en een complete Citrix user workspace zal datacenter- en desktopteams goed helpen. Het stelt hen in staat om kosteneffectief, snel en schaalbaar diensten te leveren met een focus op een goede gebruikerservaring.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.