Nutanix en Lenovo sluiten strategische alliantie

Lenovo gaat nieuwe serie hyperconverged appliances uitrusten met Nutanix-software

  • Bedrijfsnieuws van
  • Nutanix
  • geplaatst op
  • 4 november 2015 14:04 uur

Nutanix, leverancier van webscale converged infrastructuuroplossingen, en Lenovo, een van de meeste innovatieve techbedrijven ter wereld, hebben vandaag een strategisch partnership getekend. Lenovo gaat op basis van de overeenkomst een nieuwe serie hyperconverged appliances ontwikkelen en deze uitrusten met Nutanix-software.

Hyperconverged infrastructuur brengt storage, server en virtualisatie samen in één geïntegreerde appliance. Hierdoor wordt het datacenter schaalbaar en makkelijker te beheren en kunnen de operationele kosten voor IT-beheer en onderhoud behoorlijk worden verlaagd. Beide bedrijven (Lenovo en Nutanix) willen IT-organisaties voorzien van invisible infrastructure, infrastructuur die zo eenvoudig te beheren en gebruiken is dat de IT-afdeling er in feite geen omkijken meer naar heeft. IT-afdelingen kunnen zich hierdoor richten op de noden van de business.

Dedicated salesteam

De samenwerking is een logische voor Nutanix, omdat Lenovo sterk inzet op innovatie en een engineering-team van wereldklasse heeft. Hun visie op het datacenter als invisible infrastructure komt overeen met die van Nutanix. En bovendien heeft Lenovo een sterke positie op de snel groeiende Chinese markt. Lenovo kan op zijn beurt met de deal profiteren van de leidende positie van Nutanix op het gebied van hyperconverged software. Nutanix en Lenovo gaan samen een nieuwe serie hyperconverged appliances ontwikkelen, waarbij de Nutanix-software gaat draaien op de leidende enterprise systemen van Lenovo. De oplossing zal vrijwel alle soorten workloads ondersteuneen, van enterprise applicaties en databases, tot virtuele desktops en big data analytics.

Lenovo wil gebruikmaken van het momentum van hyperconverged systemen en gaat een speciaal, wereldwijd opererend salesteam opzetten met technical sales experts van zowel Lenovo als Nutanix. De nieuwe gecombineerde oplossing zal daarnaast verkocht worden door de enterprise sales divisie en diverse andere business sales divisies van Lenovo. Daarnaast gaan ook de partners van Nutanix en Lenovo zich bezighouden met de verkoop van de nieuwe serie appliances. Beide bedrijven gaan grote investeringen doen in het verder doorontwikkelen van het platform en het aanbieden van de appliances aan de markt.

Innovatie

“Lenovo is uitstekend gepositioneerd om een nieuwe kijk op het ondersteunen van global enterprises te introduceren. We houden ons niet bezig met de oude tunnelvisie op infrastructuur en richten ons op innovatie. We zijn daarbij vrij om samen te werken met de meest innovatieve en leidende technologiebedrijven. Op die manier bouwen we telkens weer nieuwe innovatieve oplossingen,” zegt Yang Yuanqing, bestuursvoorzitter en CEO van Lenovo. “Nutanix heeft ondertussen een bewezen reputatie als leidend technologiebedrijf. Bovendien is het bedrijf overal ter wereld actief. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat beide partijen de vruchten gaan plukken van de snel groeiende markt voor hyperconverged infrastructuur.”

“Lenovo is de onbetwiste marktleider in verschillende technologiemarkten. Wereldwijd vertrouwen duizenden enterprises op de technologie van Lenovo,” zegt Dheeraj Pandey, oprichter en CEO van Nutanix. “De deal met Lenovo is een historische mijlpaal in ons streven om invisible infrastructure mogelijk te maken.”

“Enterprises zijn op zoek naar eenvoudiger oplossingen voor hun storage problemen en Intel werkt veel samen met bedrijven die innovatie naar het datacenter brengen. We werken samen met Lenovo en Nutanix om enterprise optimalisatie van server en storage oplossingen te realiseren door middel van onze Intel-architectuur. De appliances die voort gaan komen uit deze krachtenbundeling gaan verschillende Intel-technologieën benutten en zullen de markt het gewenste uitrolgemak bezorgen,” aldus Diane Bryant, senior vice president en general manager van de Datacenter Group bij Intel.

“Nutanix was een voortrekker bij de opkomst hyperconvergence en liet al in een vroeg stadium zien dat er een grote behoefte was aan dit soort technologie,” zegt Matt Eastwood, Senior Vice President, IDC Enterprise Infrastructure en Datacenter Group. “Deze Lenovo OEM-partnership met Nutanix gaat verder dan de meeste allianties. Ze gaan samen ontwikkelen, samen werken aan marketing en gaan een dedicated salesteam opzetten. De samenwerking tussen Lenovo en Nutanix geeft hyperconvergence zo een enorm bereik.”

Nutanix en Lenovo zullen de nieuwe oplossingen gezamenlijk presenteren tijdens de Gartner Data Center, Infrastructure & Operations Management Conferentie in Las Vegas.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.