Nutanix en SAP sluiten strategisch partnership

Nutanix’ Xtreme Computing Platform als eerste hyperconverged infrastructuurplatform gecertificeerd voor bedrijfskritische SAP-applicaties.

  • Bedrijfsnieuws van
  • Nutanix
  • geplaatst op
  • 13 oktober 2015 15:33 uur

Nutanix, leverancier van next generation enterprise computing oplossingen, en SAP, de wereldmarktleider op het gebied van enterprise applicaties en cloud, zijn vandaag een strategische alliantie aangegaan om ervoor te zorgen dat bedrijfskritische SAP-applicaties, zoals ERP, CRM en business warehouse, kunnen draaien op de web-scale infrastructuuroplossingen van Nutanix. Nutanix is marktleider op het gebied van hyperconverged infrastructuur en is door het partnership het eerste bedrijf ter wereld dat zijn platform heeft gecertificeerd voor SAP-applicaties. Nutanix krijgt door de samenwerking ook een plek in SAP’s ecosysteem van NetWeaver supported hardware.

Het Nutanix Xtreme Computing Platform is momenteel beschikbaar om een groot aantal high performance platformen met SAP enterprise applicaties te laten draaien. De technologiecombinatie geeft SAP-gebruikers verschillende voordelen. Anders dan andere infrastructuuroplossingen integreert Nutanix native server, storage- en virtualisatie-resources in een schaalbare turnkey-appliance. Hardware kan hierdoor efficiënter worden beheerd. Appliances kunnen bijvoorbeeld gefaseerd worden uitgerold, waardoor de beheerder nooit met overcapaciteit zit. Ook is het een stuk eenvoudiger om applicaties uit te rollen, omdat de software op Nutanix-appliances op SAP is ingericht. Een uitrol van SAP is hierdoor veelal in slechts enkele uren mogelijk.

De voordelen van een hyperconverged infrastructuur komen ook terug in de cijfers. Volgens een studie van IDC reduceren Nutanix-klanten hun total cost of ownership (TCO) met gemiddeld 58 procent. De tijd die ze voor het uitrollen van storage nodig hebben, wordt bekort met 85 procent. Verder is de infrastructuur stabieler. In 98 procent van de gevallen is er minder downtime dan bij bedrijven die geen hyperconverged infrastructuur gebruiken. Nutanix en SAP gaan ook samenwerken op het gebied van technische ondersteuning. SAP-klanten kunnen hebben één aanspreekpunt wanneer ze problemen willen oplossen of hun SAP-omgeving willen optimaliseren. Om de technische ondersteuning te bewerkstelligen, gaan SAP en Nutanix informatie en best practices uitwisselen.

“Nutanix is trots dat het SAP’s strenge testcriteria heeft doorstaan als platform voor SAP NetWeaver en voor vrijwel alle SAP business applicaties,” zei Sunil Potti, Nutanix senior vice president engineering en product management. “Dit partnership gaat SAP-klanten wereldwijd agile en kosteneffectieve IT opleveren met behulp van geavanceerde web-scale infrastructuur.”

“Nutanix Xtreme Computing Platform is een bewezen oplossing voor het draaien van Tier One business applicaties,” zegt Kevin Ichhpurani, executive vice president voor business development en strategische ecosystemen bij SAP. “Door deze certificering is Nutanix nu een aantrekkelijke optie voor het ondersteunen van bedrijfskritische analytics en transactionele SAP workloads. We zijn erg enthousiast om met zo’n innovatieve en visionaire partner samen te werken, onze partnerbase uit te breiden en innovatie naar onze wereldwijde klantenbase te brengen.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.