Nutanix lanceert Xpress om enterprise clouds toegankelijk te maken voor MKB

Hyperconverged oplossing voor midden- en kleinbedrijf beschikbaar

  • Bedrijfsnieuws van
  • Nutanix
  • geplaatst op
  • 24 mei 2016 15:11 uur

Nutanix, leverancier van cloudoplossingen voor enterprises, kondigt vandaag Nutanix Xpress aan, een nieuwe oplossing voor het midden- en kleinbedrijf (MKB’s) tegen een betaalbare prijs. Nutanix Xpress is zo eenvoudig dat een enkele IT-deskundige de complete IT-infrastructuur van zijn organisatie kan installeren en beheren. Hierdoor blijft er binnen de IT-organisatie meer tijd en capaciteit over om te focussen op het ondersteunen van de business.

Een middelgrote onderneming, zoals een regionale fabrikant of advocatenbureau, heeft doorgaans een klein team van algemene IT-experts in huis die verantwoordelijk zijn voor alle IT binnen de organisatie, waaronder ook de complexere zaken als virtualisatie, servers, storage en back-up. De IT-manager in dit soort bedrijven heeft vaak moeite om de business op een goede manier te ondersteunen in diens streven naar verbetering en innovatie als gevolg van beperkte budgetten en kritische infrastructuuruitdagingen. Wat moet hij bijvoorbeeld doen als het vijf jaar oude SAN tegen de maximumcapaciteit aanloopt en niet langer ondersteund dreigt te worden? En hoe kan hij tegelijkertijd de oude x86 servers upgraden om de nieuwste versies van de bedrijfskritische systemen binnen de organisatie op een goede manier te kunnen blijven ondersteunen? En hoe zorgt hij ervoor dat de bedrijfsdata volledig wordt opgeslagen in de publieke cloud?

Grotere organisaties overkomen dit soort uitdagingen door hun datacenterinfrastructuur te hervormen. Kleinere bedrijven kunnen echter niet zo’n drastische verandering in gang zetten, gelet op de kosten, de impact en de expertise van de IT-afdeling. Zonder toegang tot meer betaalbare en eenvoudiger oplossingen raken kleinere organisaties alleen maar verder achterop, doordat ze niet kunnen concurreren met de enterprise organisaties.

Om de technologische achterstand te verkleinen, introduceert Nutanix Xpress voor het midden- en kleinbedrijf:

  • Alles-in-een-oplossing – Een volledige hyperconverged oplossing die op natuurlijke wijze server, storage en virtualisatie integreert in een enkel, ruimtebesparend platform dat 5 tot 500 virtual machines (VM’s) ondersteunt, met bewezen prestaties en betrouwbaarheid.
  • Plug & Play – Alle software is reeds voor-geinstalleerd waardoor vrijwel iedere gevirtualiseerde applicatie voor het MKB-segment binnen zestig minuten kan worden gedraaid.
  • Ingebouwde virtualisatie – Ingebouwde Nutanix AHV Hypervisor en krachtig VM-management, terwijl dure hypervisor licentiekosten ontbreken en geen additionele softwarecomponenten geïnstalleerd en beheerd hoeven te worden.
  • Toekomstvast – Gemakkelijke data back-up in publieke clouddiensten, zoals Amazon Web Services (AWS) en Microsoft Azure, om zo een praktische cloudstrategie te ondersteunen.
  • Drie jaar ondersteuning – Hoogwaardige ondersteuning door Nutanix’ technische teams en de Nutanix NEXT community van IT-experts.

“Xpress is de volgende stap in Nutanix’ streven om de voordelen van hyperconverged oplossingen toegankelijk te maken voor bedrijven van allerlei groottes, zegt Raja Mukhopadhyay, VP product management bij Nutanix. “Xpress is een nieuwe Nutanix productlijn met een duidelijke technische roadmap. Om dit nieuwe initiatief op een goede manier te ondersteunen en naar de markt te brengen, werkt Nutanix aan een nieuwe channel-strategie, ontwikkelt het aanvullende trainingsmateriaal en investeert het in zijn support-organisatie.”

“Veel kleinere organisaties zitten in een IT-spagaat. Ze willen eigenlijk niet langer investeren in hun legacy hardware- en software-infrastructuur, maar ze hebben tegelijkertijd maar beperkte mogelijkheden om nieuwe, toekomstvaste oplossingen uit te rollen, zoals hyperconverged oplossingen,” zegt Kevin Kaiser, Senior Category Manager Data Solutions bij CDW. “Het partnership met Nutanix biedt ons volop kansen en stelt ons in staat om de nieuwe Xpress-oplossing naar bedrijven te brengen om hen op die manier te helpen bij het ontwikkelen van een schaalbare, geoptimaliseerde infrastructuur.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.