Nutanix onthult ‘one click networks’ voor Enterprise Cloud Platform

Controle over de volledige infrastructuur met ingebouwde netwerkorkestratie en microsegmentatie

  • Bedrijfsnieuws van
  • Nutanix
  • geplaatst op
  • 9 november 2016 09:39 uur

Nutanix, het next-gen enterprise cloud platform, breidt de mogelijkheden voor ‘one-click’ datacenter automatisering verder uit met netwerkvisualisatie, beveiliging en orkestratie. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend op de Europese .Next-conferentie.

Digitale transformatie, de opkomst van het Internet of Things (IoT) en de explosieve groei van mobile-first apps hebben voor een omslag gezorgd op het gebied van softwareontwikkeling. Dit brengt niet alleen veel nieuwe mogelijkheden met zich mee, maar zorgt ook voor nieuwe uitdagingen op het gebied van troubleshooting, unified management en beveiliging.

Nutanix Prism – Netwerkvisualisatie brengt problemen snel in kaart
Met Nutanix Prism krijgen IT-teams een helder overzicht van server-, virtualisatie- en opslagresources. Bovendien hoeft er dankzij de op applicaties gefocuste visualisatie van het netwerk niet langer met een groot aantal verschillende beheertools gewerkt te worden. IT-teams krijgen met Nutanix Prism een alomvattend overzicht voorzien, dat zowel het fysieke als virtuele netwerk omvat. Problemen kunnen zo voortaan sneller in kaart worden gebracht en opgelost.

Nutanix Acropolis Microsegmentation Services
De Nutanix Acropolis Microsegmentation Services (AMS) hebben stevige integratie in de cloudinfrastructuur van het bedrijf en zorgen zo voor een veiligere applicatieomgeving. AMS monitort de communicatiestromen tussen individuele workloads en zorgt waar nodig voor aansturing. Nutanix AMS kan binnen enkele minuten worden uitgerold en staat dan garant voor een volledige beveiliging van de applicatieomgeving. Hiermee wordt de investering in grote en complexe Sofware Defined Networks (SDN) overbodig.

Orkestreer netwerk- en beveiligingsservices met één klik
Nutanix Acropolis voorziet IT-afdelingen van simpele en open API’s, die ruimte bieden voor automatische beleidswijzigingen, waardoor beheerders worden voorzien van een gestroomlijnde en geautomatiseerde application deployment workflow. Daarnaast kunnen gevirtualiseerde netwerk- en beveiligingsservices op intelligente wijze in de applicatieomgeving worden ondergebracht, zodat per applicatie de juiste services worden toegepast – en daarnaast in de juiste volgorde worden volbracht. Dit is een aanvulling op de native visualisatie en netwerkbeveiligingsmogelijkheden van Nutanix.

“Nutanix blijft innoveren door opnieuw een datacentersilo onder te brengen in de Enterprise Cloud stack,” stelt Eric Sheppard, directeur bij IDC Research. “Gezien de hoge frequentie waarin veiligheidsproblemen worden ontdekt is het beschermen van applicaties en data een prioriteit geworden voor bedrijven. Met een geïntegreerde oplossing die alle aspecten van een infrastructuur met zich meebrengt, waaronder netwerkbeveiliging en orkestratie, zullen klanten van iedere omvang hier voordeel uit kunnen halen.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.