Nutanix zet nieuwe standaard voor Enterprise Clouds

Nieuw web-scale platform van technologieleider Nutanix geeft ‘application mobility’ en heeft ingebouwde intelligentie voor onzichtbare operaties

  • Bedrijfsnieuws van
  • Nutanix
  • geplaatst op
  • 17 februari 2016 11:39 uur

Nutanix, leverancier van cloudoplossingen voor enterprises, lanceert vandaag een nieuwe versie van zijn web-scale computing platform. De nieuwe release Acropolis 4.6  van het Nutanix-platform zorgt voor een tot vier keer betere performance voor ieder type workload, zonder dat daarbij extra kosten voor hardware en software komen kijken. Gebruikers krijgen keuzevrijheid in de hypervisors die ze gebruiken en kunnen de Nutanix-oplossingen gemakkelijk beheren door ingebouwde machine learning. Nutanix biedt hiermee de flexibiliteit, schaalbare groei en operationele eenvoud van de publieke cloud, met de controle op veiligheid en beheer van on-premises infrastructuren.

De nieuwe 4.6-release van de Nutanix-software onderstreept Nutanix’ technologische dominantie en is een volgende stap in het verder onzichtbaar maken van de IT-infrastructuur.

Een vier keer betere prijs/kwaliteitverhouding
Acropolis 4.6 heeft meer dan 25 krachtige softwareverbeteringen gekregen, waardoor workloads tot vier maal betere prestaties leveren. Huidige klanten kunnen deze verbeteringen krijgen door een eenvoudige softwareupgrade uit te voeren, zonder dat daarbij extra kosten komen kijken. De verbeteringen zijn van toepassing op het volledige portfolio aan Nutanix-appliances, waaronder het recente NX-9000 all-flash model, dat recent nog was opgewaardeerd. Klanten krijgen de beschikking over:

  • Betere prestaties voor workloads van een groot aantal enterprise applicaties, zoals bijvoorbeeld het ondersteunen van zo’n 30.000 Microsoft Exchange mailboxen met slechts 8U aan rack space, hetgeen ook gevalideerd is in het Microsoft Exchange Solution Reviewed Program (ESRP).
  • Het leveren van de snelste storage I/O performance in hyper converged all-flash oplossingen in de hele sector. Er worden meer dan een miljoen storage IOPS geleverd in slechts 4U aan datacenterruimte.
  • Een vier keer betere prijs/kwaliteitverhouding op bestaande investeringen. Nutanix kan 35 dollarcent/ IOPS leveren, beter nog dan de hoogste kwaliteit all-flash arrays die bovendien ook nog veel beheercomplexiteit kennen en vragen om extra netwerkkennis.

Bij publieke clouds, zoals Amazon Web Services, verkrijgen klanten de voordelen van de innovaties en schaalvoordelen die de cloudleverancier realiseert. De afnemers van de enterprise cloudoplossingen van Nutanix kennen deze voordelen ook en krijgen een verbeterde prijs/ kwaliteitverhouding op hun bestaande investeringen, zonder dat ze daarbij extra kosten hebben.

“We gebruiken de publieke cloud voor commodity diensten, zoals e-mail en collaboratie, maar wanneer het gaat om de applicaties voor de gezondheidszorg zijn we nog steeds voor een belangrijk deel afhankelijk van onze on-premises infrastructuur, omdat we hiervoor meer garanties willen op de stabiliteit, beveiliging en beschikbaarheid,” zegt Brett Taylor, IT-directeur bij St. Lukes Health System. “De enterprise cloudtechnologie van Nutanix is de basis die ons in staat stelt strategisch van beide omgevingen gebruik te maken, zodat we goed aan de wensen van onze cliënten kunnen voldoen en tevens de eindgebruikerservaring op het gebied van IT kunnen verbeteren.”

Keuzevrijheid in de hypervisoromgeving
Publieke clouddiensten geven slechts de beschikking over één runtime environment en deze is niet voor iedere applicatie even goed geschikt. In de nieuwe generatie enterprise clouds zijn flexibiliteit en keuzevrijheid erg belangrijk. Bedrijven willen iedere applicatie, of dit nu om een traditionele enterprise applicatie gaat, zoals databases of VDI, of om een nieuwe next-generation applicatie, zoals big data- en DevOps-applicaties, in de beste runtime environments plaatsen. Nutanix lanceerde hiertoe afgelopen zomer al de Acropolis App Mobility Fabric (AMF)- technologie waarmee applicaties probleemloos in verschillende virtuele omgevingen kunnen draaien en applicaties probleemloos overgezet kunnen worden tussen verschillende hypervisors. In de nieuwe release heeft Nutanix de AMF-mogelijkheden verregaand uitgebreid. Nieuwe functies van AMF bevatten onder andere:

  • Hypervisorconversie met slechts één muisklik – In luttele minuten geautomatiseerd overschakelen van de VMware vSphere hypervisor die draait op Nutanix naar de ingebouwde Acropolis Hypervisor (AHV) met minimale risico’s en onderbrekingen.
  • Backup en Disaster Recovery tussen verschillende hypervisors – Herstel snel van een systeemfout, door failover naar een andere site die gebruik maakt van een heel andere hypervisor.
  • Automatische backup van VM-level data tussen verschillende Nutanix-systemen die beide een geheel andere hypervisor gebruiken. IT-professionals kunnen hierdoor de beste hypervisor voor iedere omgeving kiezen, zodat er minimale kosten zijn voor virtualisatiesoftware.

Datacenterbeheer verregaand vereenvoudigd met ingebouwde Machine Intelligence
Nutanix lanceert met tevens de oplossing Prism Pro, een automatiseringsoplossing voor het datacenter met een unieke search first-interface en de mogelijkheid om maatwerkdashboards in te richten. IT-organisaties krijgen hierdoor onevenaarbare eenvoud bij het beheren van hun IT.

Prism Pro bevat de nieuwe X-Fit™ technologie, die de basis vormt voor in het platform ingebouwde machine intelligence. Door X-Fit™ is het platform zelflerend en wordt er continu gewerkt aan de accuratesse en kwaliteit van voorspellingen. Hierdoor zijn automatisering en intelligentie op verschillende platformen en voor diverse taken mogelijk, zoals bijvoorbeeld slim beheer van capaciteit. De technologie put daarbij uit meerdere voorspellende algoritmes en pakt steeds het beste algoritme voor iedere taak. Hierdoor kunnen er zelfs aanbevelingen gedaan worden voor beheerders en wordt overmatig beheer voorkomen, zonder dat de performance van de applicatie extra risico’s loopt.

“Bij de Corporation Service Company® (CSC®) is het onze zaak om zakendoen mogelijk te maken. Met een enterprise cloud van Nutanix kunnen we ons richten op innovatie en blijven we in beweging. De Nutanix-oplossing heeft gezorgd voor schaalbaarheid, flexibiliteit en wendbaarheid in onze processen, waardoor we snel datacenters kunnen migreren met een minimum aan risico’s en moeite,” vertelt Karen Zetes, directeur engineering & architecture for Infrastructure Technology and Operations, CSC.

Beschikbaarheid en licenties
Nutanix-klanten kunnen zonder omslag hun bestaande infrastructuur opwaarderen naar Acropolis en Prism 4.6 en onmiddellijk profiteren van verbeterde prestaties en meer features. Het is niet nodig om hardware op te waarderen. Prism Pro is beschikbaar als extra abonnement en wordt momenteel aangeboden met een 60-dagen durende testperiode zodat het geëvalueerd kan worden. De nieuwe hypervisorupgrade, die met een muisklik gerealiseerd kan worden in de App Mobility Fabric, is ook beschikbaar als tech preview in 4.6

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.