Odin Groep integreert datacenter- en IT-diensten in High Tech Systems Park (HTSP)

Bedrijven HTSP investeren gezamenlijk in integratie van datacenter en glasvezelnetwerk

  • Bedrijfsnieuws van
  • Odin Groep
  • geplaatst op
  • 14 juli 2016 09:27 uur

De bedrijven op het High Tech Systems Park in Hengelo hebben gezamenlijk geïnvesteerd in de aanleg van een glasvezelnetwerk. Daardoor wordt het tegenover gelegen datacenter van de Odin Groep integraal onderdeel van het bedrijvenpark. Tevens wordt een gratis toegankelijk wifi-netwerk op de innovatiecampus aangelegd en zal de Odin Groep het beheer van de IT-voorzieningen in het publiekelijk toegankelijke Shared Facility Centrum op zich nemen. Een samenwerkingsovereenkomst tussen de coöperatie van High Tech Systems Park en de Odin Groep is gisteravond getekend.

Bijzonder aan de samenwerking is dat het nieuw aangelegde glasvezelnetwerk volledig is gefinancierd door de samenwerkende bedrijven van het High Tech Systems Park: Thales Nederland, Opra, HP Valves en PM Surface. Het netwerk is rechtstreeks gekoppeld aan het nabijgelegen datacenter van de Odin Groep, die ook het beheer van de ring op neemt en daarover aanvullende IT-diensten zal leveren aan de bedrijven op de innovatiecampus.
“Samenwerking staat centraal op het High Tech Systems Park. Niet alleen op gebied van innovatie, maar ook bij dit soort hoogwaardige faciliteiten,” zegt Vincent ten Thij, directeur van het High Tech Systems Park. “Op een regulier bedrijventerrein gebeurt dit niet vaak.”

High speed internet is tegenwoordig essentieel om te kunnen innoveren en om die reden een randvoorwaarde voor het High Tech Systems Park.
“Alles wordt geautomatiseerd en gedigitaliseerd,” vertelt Ten Thij. “Snelle rekenkracht, dataopslag en snel internet zijn dan ook zeer belangrijk voor de hightech bedrijven die hier innoveren. Door de samenwerking met de Odin Groep hebben we dat geregeld.”

10-baans snelweg
De Odin Groep heeft de IT-voorzieningen op het High Tech Systems Park voorbereid op de toekomst: “We hebben een tien baans snelweg aangelegd, maar zullen er voorlopig maar twee gebruiken,” vertelt Hans Lesscher, directeur van de Odin Groep. “Daarmee zorgen we ervoor dat we ook de komende jaren de hoogst mogelijke snelheden kunnen garanderen.”
Een belangrijk voordeel voor de gevestigde bedrijven is dat zij niet hoeven te investeren in een serverruimte in hun nieuwbouw, maar gebruik kunnen maken van het datacenter van de Odin Groep.

“Als Thales Nederland kunnen we kosten besparen doordat we afname van hardware en andere diensten flexibeler op- en af- kunnen schalen,” zegt Henk van Steeg, CIO van Thales Nederland.”
Daarnaast kunnen bedrijven hun totale IT-activiteiten uitbesteden aan de Odin Groep: IT as a service.  Lesscher: “Daarbij kun je denken aan diensten als cloud-oplossingen zoals online werkplekken, telefonie, mobile device management, security oplossingen of online backups.” De Odin Groep bestaat uit meerdere bedrijven. Previder neemt de datacenter diensten voor haar rekening en Lesscher IT de aanvullende IT-diensten.

 

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
The Datacenter Group: The Datacenter Group heeft een officiële statement afgegeven inzake de stroomuitval. Anders dan d...

GDPR: de finale klap voor kleine hosters?
Mario: "Data komt op straat te liggen na een DDOS-je" :P

16 hosting en datacenter tweets: Nieuwe routers, sportief 2017, upcoming events, taart en 20 jarig bestaan
Sambal: @ispam Just curious hoe "monitoren" jullie nieuws? Komt dat vanuit ispgids oid?

Hosters en prijzen exclusief btw: anno 2017 moet dat afgelopen zijn
Ronald: Goed dat de nadruk ligt op hosters die óók (of vooral) aan particulieren leveren. Dat maakt gelij...

Nog geen patch voor extreem kritisch lek in PHPmailer
Marin: Volgens mij stuurt patchman niet zomaar mails naar je klanten.. Ligt echt aan je eigen beleid.