Odin Groep presenteert loopbaanprogramma Odin Career Tracks

  • Bedrijfsnieuws van
  • Odin Groep
  • geplaatst op
  • 21 oktober 2014 13:04 uur

Onder de noemer Odin Career Tracks heeft de multidisciplinaire IT-organisatie Odin Groep een programma ontwikkeld om de mogelijke interne carrièreroutes inzichtelijk te maken. Primair doel van dit initiatief is zowel de eigen medewerkers als de buitenwereld een helder beeld te geven van de veelheid aan functies, niveaus en overstapmogelijkheden die de groep als geheel te bieden heeft. Het ‘spoornet’ is gevisualiseerd in een routekaart die doet denken aan die van een metrostelsel in een grote stad.

Met Odin Career Tracks wil de Odin Groep zich laten zien als een organisatie van meerdere bedrijven die samen een breed spectrum aan IT-specialismen bieden. IT’ers kunnen zich in elke gewenste richting ontwikkelen; niet alleen binnen hun bestaande functie maar ook door over te stappen naar een andere ‘lijn’, eventueel bij een zusterbedrijf binnen de groep. Deze benadering doet recht aan de praktijk; sommige IT’ers willen hun specialisme steeds verder uitdiepen, andere zoeken juist verbreding of komen tot de ontdekking dat hun talent meer ligt in een andere (bijvoorbeeld commerciële, adviserende of leidinggevende) richting.

Mede aanleiding voor de ontwikkeling van het nieuwe loopbaanprogramma is het gegeven dat de bestaande IT-opleidingen vaak geen optimale aansluiting bieden op de zich snel ontwikkelende praktijk. Odin Career Tracks voorziet in de vereiste aanvullende scholing, met name in de vorm van trainingen van leveranciers als VMWare, Microsoft, Citrix en Cisco. Certificering kan in de meeste gevallen ‘in huis’ gebeuren, want de Odin Groep beschikt over een eigen gecertificeerd examencentrum.

Recruiter Odile Elshout ziet Odin Career Tracks tevens als een instrument om de Odin Groep te profileren als een aantrekkelijke werkgever: “Voor de eigen medewerkers, voor IT’ers die net zijn afgestudeerd, maar ook voor mensen die vanuit een functie bij een ander bedrijf een nieuwe richting willen inslaan. Binnen de Odin Groep is werk op allerlei niveaus, van basisonderwijs tot datacenters. Je kunt hier heel gericht stappen maken naar bijvoorbeeld virtualisatie, cloud, storage en andere specialisaties. Het mooie daarbij is dat alle bedrijven binnen de groep hetzelfde functiehuis en dezelfde beloningsstructuur hanteren. Daardoor zijn er geen overstapproblemen.”

De Odin Groep bestaat uit de volgende bedrijven:

  • Lesscher IT − advies, bouw en beheer van IT-omgevingen; lokaal, in de cloud of hybride.
  • Previder − datacenter- en cloudspecialist met twee eigen carrier-neutrale datacenters.
  • Heutink ICT − marktleider in ICT en interactieve leermiddelen voor het primair onderwijs.
  • Web2work − ontwikkelaar van webbased platformen en applicaties.
  • Reinders ICT − ICT en interactieve leermiddelen voor het primair onderwijs in Zuid-Nederland.
  • Station to Station − ICT en inhoudelijke begeleiding voor het primair onderwijs.
Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.