Odin kondigt Plesk 12.5 aan met verbeterde gebruikersinterface en beveiliging

  • Bedrijfsnieuws van
  • Odin
  • geplaatst op
  • 13 oktober 2015 13:57 uur

Odin kondigt de nieuwste release van Plesk 12.5 aan, de meest gebruikte webserver en websitemanagement tool. Plesk 12.5 bouwt verder op de lancering van Plesk 12 van vorig jaar om te voorzien in een verbeterde gebruikersinterface en meer up-sell mogelijkheden voor providers inclusief beveiligingsfuncties zoals Server Shield Plus en MagicSpam. Aan de kant van de serverbeheerder is er een volledig vernieuwde look voor mobiele apparaten waardoor het voor serviceproviders makkelijker is om te communiceren met klanten en de toegang tot zelf-reparatie tools. Plesk blijft vier verschillende edities bieden, gecreëerd voor de unieke behoeften van webbeheerders, applicatieontwikkelaars, web-professionals en hosting serviceproviders.

“Onze partners zijn op zoek naar hoogstaande diensten en meer mogelijkheden om hun klanten flexibiliteit en betere ondersteuning te bieden”, zegt Bertil Brendeke, Regional Sales Director North West Europe Odin. “Plesk 12.5 maakt het mogelijk dat serviceproviders hun klanten beter bedienen met verbeterde beveiliging, add-ons en gebruikersinterface.”

Plesk 12.5 omvat functies voor verbeterde ondersteuningsmogelijkheden en gebruikerservaringen. Dankzij de nieuwe interface kunnen gebruikers vanuit één platform gemakkelijk hun websites installeren en beheren. Verbeterde migratiehulpmiddelen zorgen voor een eenvoudige overgang van oude naar nieuwe versies en migratie van cPanel. Plesk servers zijn makkelijker te onderhouden door serviceproviders en nieuwe gebruikers die niet aan het beheer van servers gewend zijn.

Geautomatiseerde reparatie- en herstel-functionaliteit (zelf-reparatie tools) is in Plesk 12.5 ingebouwd zodat veel technische problemen via zelf-reparatie mogelijk zijn zonder deskundige ondersteuning.

Verbeterde doelgroep focus voor websiteontwikkelaars

Door middel van de ingebouwde WordPress toolkit maakt Plesk 12.5 het mogelijk dat web-professionals thema’s en plug-ins en masse beheren, terwijl de back-end administratieve eisen zijn vereenvoudigd.

De Sidekick.pro-extension helpt nieuwe functies te markeren zonder dat de gebruiker extra ondersteuning nodig heeft. Zelfbediening tutorials leiden gebruikers stap-voor-stap door taken middels tekst, spraak en visuele handleidingen.

Upgrade beveiliging met de mogelijkheid om Server Shield Plus toe te voegen

Deze CloudFlare WAF (web application firewall) stopt bedreigingen voordat ze de server bereiken, is actief in de periferie van het netwerk en installatie van extra hardware of software is niet nodig. Extra upgradet beveiligingsfuncties komen van nieuwe security packs, inclusief MagicSpam dat is opgenomen in de e-mailbeveiliging packs.

“We zijn erg blij om ServerShield Plus te lanceren als onderdeel van Plesk 12.5”, stelt Maria Karaivanova, business development, CloudFlare. “Deze nieuwe versie van ServerShield geeft zowel hosting providers als Plesk servergebruikers toegang tot CloudFlare’s webapplicatie firewall door het waarborgen van bescherming van de websites van klanten tegen gemeenschappelijke webbedreigingen en speciale aanvallen voordat ze hun servers te bereiken.”

“Zeer verheugd zijn we om onze lange-termijn partnership met Odin voort te zetten en de gebruikers de nieuwe functies van onze managed en volledig beheerde VPS hosting oplossingen van de meest recente versie van Plesk te bieden,” reageert J A Gregor, senior product manager, Media Temple. “Onze klanten willen we alleen de beste producten bieden via de nieuwste technologieën die beschikbaar zijn.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...