Officiële opening nieuw Keppel T&T datacenter in Almere

Eerste greenfield datacenter van Keppel T&T in Europa


Vrijdag 30 oktober 2015 opent onze voormalige minister-president van de Nederland, Prof. Dr. Jan Peter Balkenende, samen de CEO van het Singaporese Keppel T&T het nieuwe Almere Data Centre 2 in Almere. Het is de eerste greenfield datacenter ontwikkeling die het bedrijf in Europa oplevert.

Data knooppunt

De locatie, in het metropoolgebied Amsterdam, is gekozen vanwege de belangrijke plaats die Nederland inneemt als belangrijk knooppunt voor dataverkeer. De uitstekende digitale infrastructuur en goede beschikbaarheid van wind- en zonne-energie maakt het de ideale plek voor een nieuw datacenter.

Het Almere Data Centre 2 is Keppel T & T’s vierde datacenter in Europa en is het één van de grootste datacenters die dit jaar in Europa opent. Het nieuwe datacenter heeft een oppervlakte van meer dan vijfduizend vierkante meter en wordt uitgerust met de meest hoogwaardige technologie. Het centrum ligt naast het inmiddels volledig uitgeruste en gevulde Almere Data Centre 1 van Keppel T&T.

Het datacenter is gebouwd met een sterke focus op efficiency en duurzaamheid. De afvalwarmte gegenereerd uit het datacenter zal worden hergebruikt voor de verwarming van nabijgelegen woningen. Daarnaast maakt het datacenter gebruik van een ??uniek groen dak dat zorgt voor beter watermanagement, biodiversiteit en isolatie.

Deelnemer Dutch Datacenter Association
“Nederland heeft internationaal gezien een spilpositie als Digital Gateway to Europe en is daardoor een aantrekkelijke vestigingsplaats voor datacenters. Talloze buitenlandse datacenters als Keppel T&T hebben zich in ons land gevestigd. Dat heeft enorme positieve effecten voor de (directe en indirecte) werkgelegenheid en onze economie. Het maakt tevens het goede datacenterklimaat alleen nog maar sterker.” Aldus Grove, directeur Dutch Datacenter Association.

“We feliciteren Keppel T&T met deze mijlpaal en zijn ook erg verheugd dat Keppel T&T meteen heeft aangegeven actief deelnemer te willen worden van de Dutch Datacenter Association. Een hartelijk welkom!”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...