Ondersteuning voor Windows Server 2003/R2 eindigt op 14 juli 2015

Windows Server 2003 vanaf die datum niet meer veilig

  • Bedrijfsnieuws van
  • Microsoft
  • geplaatst op
  • 16 oktober 2014 09:53 uur

Het aftellen is begonnen. Over negen maanden stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows Server 2003/R2. Na 14 juli 2015 is er vanuit Microsoft geen ondersteuning meer beschikbaar voor de 2003-versie van Windows Server en zullen er ook geen updates en patches meer worden vrijgeven. Deze verandering kan gevolgen hebben voor de veiligheid van systemen, waardoor organisaties misschien niet langer voldoen aan diverse compliance-standaarden. Voor IT-beheerders is het van belang om nu al informatie in te winnen over de alternatieven voor Windows Server 2003.

Het IT-landschap is radicaal veranderd sinds de lancering van Windows Server 2003. Dit komt door ontwikkelingen als cloudcomputing en het feit dat bedrijven nu steeds meer vertrouwen op technologie en data voor hun primaire processen. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan IT. Daarom blijft Microsoft haar producten continu verbeteren.

De beëindiging van de ondersteuning heeft een aanzienlijke impact op bestaande Windows Server 2003-omgevingen. Hoewel 14 juli 2015 nog ver weg lijkt, is het op dit moment al belangrijk voor bedrijven om te inventariseren welke systemen nog op Windows Server 2003 draaien en om een goede risicoanalyse te maken van de situatie na 14 juli 2015.

“Migreren lijkt in eerste instantie misschien een flinke onderneming, maar er zijn voldoende tools beschikbaar die dit vereenvoudigen”, zegt Hans Bos, National Technology Officer bij Microsoft Nederland. “Bedrijven die nu nog gebruikmaken van Windows Server 2003 doen er goed aan te onderzoeken wat de impact van de beëindiging van de support is voor hun organisatie. In de praktijk zien we de migratie vaak verlopen in vier stappen: ontdekken, beoordelen, kiezen en migreren. Deze gestructureerde aanpak helpt bij het moderniseren van het datacenter.”

Meer informatie over de gevolgen op het moment dat de ondersteuning stopt, is te vinden op de speciale ondersteuningssite. Ook kunnen bedrijven bij Microsoft of een van haar partners terecht voor hulp.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.